Ето снимка на обещания ми патладжан с подробно описание как съм го приготвила:
Необходими са ви:
1 глава лук (използвах доста голяма)
2 зелени чушки
1 червена чушка (идеята на чушките е да са еднакви по размер, та затова взех голяма червена и две по-дребни зелени.)
2 патладжана.
1/2 ч.ч. просо
1 бурканче доматен сок от село ( 330мл.)
Разполових патладжаните и ги издълбах и осолих. Сложих просото в една купичка и сложих малко вода, може би 1:1 (слагах на око). Когато на патладжаните им излезе горчивината, може би след около 30 мин ги измих и мушнах във фурната, пред това време приготвих плънката:
Запържих лука, добавих чушките и готвих, докато омекнаха, прибавих нарязаната на дребно сърцевина на патладжаните и покрих за няколко минути. Тук загорих манджата, така че бъдете по-внимателни от мен.

Когато реших че е готово (макар че то стана готово и без моето решение), сложих просото с водата и изсипах доматения сок. Оставих да се готви докато просото се понапука може би за около 10 минути. Когато ми се видя готово напълних патладжаните и изпекох до приятна коричка. Преглеждайте си патладжаните, преди да ги напълните, ако фурната ви загрява бързо може да ги прегорите, аз ги сложих на студена фурна, затова станаха точно на време за пълненето. Да си призная, стана адски вкусно и много неочаквано за мен, така че влиза в списъка на любимите ми ястия. Довечера ще вербувам и малкия да го опита!

- 15127308_1026553974156409_774951170_o.jpg (77.37 KiB) Прегледано 196 пъти