Акне - проблемна кожа - въпроси, отговори, лечение

Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.

Re: Акне и проблемна кожа - онлайн консултация с дерматолог

Мнениеот mmitreva » 27 Окт 2016, 13:09

Здравейте, доктор Тодева! Жена на 27 години съм. Преди около 2 години през месец април, започнаха да ми излизат по челото ситни пъпчици без върхове или зачервявания, от които кожата стои релефна и груба, не ме сърбят. По цялото чело са до линията на косата. Ходих на дерматолог, който ми каза, че е слънчева алергия, но не ми предписа и не ми каза нищо, личната ми лекарка също потвърди това. И така всяка година около април-май ми излизаха тези пъпчици и от самосебе си после се махаха. Но тази година след като излязоха през обичайното време не се махнаха. Вече е краят на октомври, а те още стоят. Кожата ми е мазна в Т-зоната, почиствам я с мицеларна вода на гарниер. Вечер нанасям крем за хидратиране с матиращ ефект на гарниер пак. Не слагам фон дю тен. През лятото нанасях слънцезащитен продукт при всяко излизане от вкъщи. Не приемам лекарства освен ясмин, който пия от 7 години. Прилагам снимка. Благодаря Ви!
mmitreva

Мнениеот Dr Violina Todeva » 01 Ное 2016, 12:01

angel_1641 написа:Какво трябва да пия или да се мажа за акне

Здравейте!

За да мога да дам добри препоръки ми е необходима по-подробна информация за състоянието на кожата Ви!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот mmitreva » 08 Ное 2016, 14:21

mmitreva написа:Здравейте, доктор Тодева! Жена на 27 години съм. Преди около 2 години през месец април, започнаха да ми излизат по челото ситни пъпчици без върхове или зачервявания, от които кожата стои релефна и груба, не ме сърбят. По цялото чело са до линията на косата. Ходих на дерматолог, който ми каза, че е слънчева алергия, но не ми предписа и не ми каза нищо, личната ми лекарка също потвърди това. И така всяка година около април-май ми излизаха тези пъпчици и от самосебе си после се махаха. Но тази година след като излязоха през обичайното време не се махнаха. Вече е краят на октомври, а те още стоят. Кожата ми е мазна в Т-зоната, почиствам я с мицеларна вода на гарниер. Вечер нанасям крем за хидратиране с матиращ ефект на гарниер пак. Не слагам фон дю тен. През лятото нанасях слънцезащитен продукт при всяко излизане от вкъщи. Не приемам лекарства освен ясмин, който пия от 7 години. Прилагам снимка. Благодаря Ви!

Да допълня само, че преди цикъл като че ли стават малко повече тези пъпчици, правили са ми изследване на хормоните и всичко е в норма.
mmitreva

Мнениеот Dr Violina Todeva » 10 Ное 2016, 11:09

mmitreva написа:
mmitreva написа:Здравейте, доктор Тодева! Жена на 27 години съм. Преди около 2 години през месец април, започнаха да ми излизат по челото ситни пъпчици без върхове или зачервявания, от които кожата стои релефна и груба, не ме сърбят. По цялото чело са до линията на косата. Ходих на дерматолог, който ми каза, че е слънчева алергия, но не ми предписа и не ми каза нищо, личната ми лекарка също потвърди това. И така всяка година около април-май ми излизаха тези пъпчици и от самосебе си после се махаха. Но тази година след като излязоха през обичайното време не се махнаха. Вече е краят на октомври, а те още стоят. Кожата ми е мазна в Т-зоната, почиствам я с мицеларна вода на гарниер. Вечер нанасям крем за хидратиране с матиращ ефект на гарниер пак. Не слагам фон дю тен. През лятото нанасях слънцезащитен продукт при всяко излизане от вкъщи. Не приемам лекарства освен ясмин, който пия от 7 години. Прилагам снимка. Благодаря Ви!

Да допълня само, че преди цикъл като че ли стават малко повече тези пъпчици, правили са ми изследване на хормоните и всичко е в норма.

Здравейте!

Каква козметика прилагате?

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот mmitreva » 10 Ное 2016, 13:22

Здравейте, д-р Тодева! Измивам си лицето с клийн анд клиър против черни точки, ползвам мицеларна вода на гарниер против несъвършенства и хидратиращ крем на гарниер за мазна кожа с матиращ ефект. Тези продукти ползвам от около 3 години.
mmitreva

Мнениеот Alex_8724 » 11 Ное 2016, 12:58

Добър ден, д-р Тодева!
Обръщам се към Вас с молба, в която ви моля да ми дадете съвет какво да правя....
На 28 години и през пуберта никога не съм имала проблеми с лицето ми, но от 2 години насам не мога да се справя с този проблем. излизат ми постоянно подкожни които изобщо не се махат, а освен тях избиват и гнойни. Използва съм безумно много продукти, но нямам ефект, където и да отида ми казват на стресова основа и до там. останаха ми белези и на всичкото отгоре забелязвам и дупчици. Много ви моля кажете ми какво да направя?
Благодаря ви за отделеното време!
Alex_8724

Мнениеот Dr Violina Todeva » 16 Ное 2016, 11:52

mmitreva написа:Здравейте, д-р Тодева! Измивам си лицето с клийн анд клиър против черни точки, ползвам мицеларна вода на гарниер против несъвършенства и хидратиращ крем на гарниер за мазна кожа с матиращ ефект. Тези продукти ползвам от около 3 години.

Здравейте!

Съветвам Ви да добавите като вечерен крем Триакнеал! Започнете да го използвате през вечер за 2 седмици, след което всяка вечер!
След два месеца може да ми пишете какъв е резултата!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 16 Ное 2016, 11:55

Alex_8724 написа:Добър ден, д-р Тодева!
Обръщам се към Вас с молба, в която ви моля да ми дадете съвет какво да правя....
На 28 години и през пуберта никога не съм имала проблеми с лицето ми, но от 2 години насам не мога да се справя с този проблем. излизат ми постоянно подкожни които изобщо не се махат, а освен тях избиват и гнойни. Използва съм безумно много продукти, но нямам ефект, където и да отида ми казват на стресова основа и до там. останаха ми белези и на всичкото отгоре забелязвам и дупчици. Много ви моля кажете ми какво да направя?
Благодаря ви за отделеното време!

Здравейте!

Можете ли да приложите снимки? Освен лицето има ли засегнати и други области? Цикълът редовен ли е? Имате ли повишено окосмяване или някакъв здравословен проблем? Приемате ли лекарства?

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот shishkov12 » 16 Ное 2016, 22:06

Добър вечер, д-р Тодева!
Имам акне от 14 годишен, а сега съм на 16, през лятото нямам почти никакви пъпки, но дойде ли есен бузите ми стават целите, ходих няколко пъти на дерматолог, който ми предписа скъпи лекарсва, от които нямаше никаква полза. От известно време започнах да се лекувам сам, сутрин и вечер си мия лицето със специален гел с розова вода, вечер слагам Panoxyl 10% също, пъпките почти напълно изчезват и след 3-4 дни се появяват на абсолютно същите места, дори и да се изтискат, след раната те излизат пак там, искам да ви попитам за някакъв съвет?
shishkov12

Мнениеот стояновамими » 16 Ное 2016, 22:56

Здравейте !
Обръщам се към Вас с голямо отчаяние страдам от някакво много упорито акне . Като цяло пъпките са на скулите и областта на бузите много са болезнени големи зачервени и когато се опитам да ги изстискам нищо не се получава болезнени топчета са от които после остават ужасни белези почиствам лицето си с тоалетно мляко старая се да е почистено винаги добре и да не го пипам с ръце . Но се притеснявам че проблема може да е вътрешен .
С уважение М.
стояновамими

ПредишнаСледваща

Назад към Kожни и венерически болести