angel_1641 написа:Какво трябва да пия или да се мажа за акне
mmitreva написа:Здравейте, доктор Тодева! Жена на 27 години съм. Преди около 2 години през месец април, започнаха да ми излизат по челото ситни пъпчици без върхове или зачервявания, от които кожата стои релефна и груба, не ме сърбят. По цялото чело са до линията на косата. Ходих на дерматолог, който ми каза, че е слънчева алергия, но не ми предписа и не ми каза нищо, личната ми лекарка също потвърди това. И така всяка година около април-май ми излизаха тези пъпчици и от самосебе си после се махаха. Но тази година след като излязоха през обичайното време не се махнаха. Вече е краят на октомври, а те още стоят. Кожата ми е мазна в Т-зоната, почиствам я с мицеларна вода на гарниер. Вечер нанасям крем за хидратиране с матиращ ефект на гарниер пак. Не слагам фон дю тен. През лятото нанасях слънцезащитен продукт при всяко излизане от вкъщи. Не приемам лекарства освен ясмин, който пия от 7 години. Прилагам снимка. Благодаря Ви!
mmitreva написа:mmitreva написа:Здравейте, доктор Тодева! Жена на 27 години съм. Преди около 2 години през месец април, започнаха да ми излизат по челото ситни пъпчици без върхове или зачервявания, от които кожата стои релефна и груба, не ме сърбят. По цялото чело са до линията на косата. Ходих на дерматолог, който ми каза, че е слънчева алергия, но не ми предписа и не ми каза нищо, личната ми лекарка също потвърди това. И така всяка година около април-май ми излизаха тези пъпчици и от самосебе си после се махаха. Но тази година след като излязоха през обичайното време не се махнаха. Вече е краят на октомври, а те още стоят. Кожата ми е мазна в Т-зоната, почиствам я с мицеларна вода на гарниер. Вечер нанасям крем за хидратиране с матиращ ефект на гарниер пак. Не слагам фон дю тен. През лятото нанасях слънцезащитен продукт при всяко излизане от вкъщи. Не приемам лекарства освен ясмин, който пия от 7 години. Прилагам снимка. Благодаря Ви!
Да допълня само, че преди цикъл като че ли стават малко повече тези пъпчици, правили са ми изследване на хормоните и всичко е в норма.
mmitreva написа:Здравейте, д-р Тодева! Измивам си лицето с клийн анд клиър против черни точки, ползвам мицеларна вода на гарниер против несъвършенства и хидратиращ крем на гарниер за мазна кожа с матиращ ефект. Тези продукти ползвам от около 3 години.
Alex_8724 написа:Добър ден, д-р Тодева!
Обръщам се към Вас с молба, в която ви моля да ми дадете съвет какво да правя....
На 28 години и през пуберта никога не съм имала проблеми с лицето ми, но от 2 години насам не мога да се справя с този проблем. излизат ми постоянно подкожни които изобщо не се махат, а освен тях избиват и гнойни. Използва съм безумно много продукти, но нямам ефект, където и да отида ми казват на стресова основа и до там. останаха ми белези и на всичкото отгоре забелязвам и дупчици. Много ви моля кажете ми какво да направя?
Благодаря ви за отделеното време!
Назад към Kожни и венерически болести
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта