Наближават пости, какво готвите по това време от годината?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: Наближават пости, какво готвите по това време от годината?

Мнениеот rabotnata pchela » 16 Ное 2016, 15:17

оф... :( аз се записвам с много голямо количество храна, нещо почнах с фалстарт и много лошо:
Вчера: Ядох 1 пакет солети, бях много гладна, но ме заситиха адски много и вечерях само -> Супа с елда и спанак + 2 филии черен хляб от кауфланд, те филийките са по 5 мм всяка, та.. :) гладна си останах.
Днес за разнообразие:
закуска: 1 филия с авокадо и домат
обяд : тук вече ще ви изненадам - супа от елда със спанак. Тук прекалих, бях ядски гладна и омахах 3 филии хляб вита. За утре съм си обещала нещо по-хранително, тая супа ми изми корема.
вечеря : отново ще си доизяждам супата, та пак ще ям и хляб в повече. Записвам си голям фалстарт.
Довечера ще сготвя за утре патладжан пълнен със зелена и червена чушка, пълнежа от патладжана, домат и мисля да сложа просо, но не знам какво ще се получи. :roll: Тея патладжани най-вероятно ще ги ям още 2 дена. Не мога да си направя интересно и разнообразно меню като Юнона, ям едно и също с дни, докато свърши. :duel:
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Yunona » 16 Ное 2016, 15:45

Пчеличке, защо да си започнала с фалстарт? Не мисля, че ти е много яденето, все пак ни е необходима енергия, за да си вършим работата добре.
Когато има супа и аз ям повече хляб, нормално е.
Просото в плънката на патладжаните ще стои много добре, готвила съм подобни неща и съм сигурна. Както си го описала, аз бих добавила само чесън и магданоз.
По отношение на разнообразието - защо не опиташ да готвиш две неща едновременно. За сметка на това количествата да са по-малки. Аз правя така и съм доволна. Не обичам да ям дълго време едно и също. Два пъти е ок, но не повече (един път е глезня, а аз държа на дисциплината :grin: ).
Yunona

Мнениеот rabotnata pchela » 16 Ное 2016, 15:54

Мерси, Юнонче. Да ти кажа, може би си права, че е добре да разнообразявам и да сготвя две неща, така и двата дена подред ще ям едно и също, но все пак разнообразно. Имам един нахут, който ми беше следващата спирка - да го направя на хумус и с доматче ми пасва идеално за обяд, както и в салати нахута. :roll: Това е, че довечера малкия е на тренировка, което ми изяжда 2 часа от вечерта и май няма да има време за дълго варене и пак ще си остана с патладжана.
Идеята за чесъна ми харесва, аз много го обичам, така че ще сложа малко. Хапват ми се картофки с чесън и копър и мащерка, розмарин.. мммм! Но при тях е много важно да са сготвени веднага и изядени веднага, та те май ще са за уикенда.! Дано с постите да не се потъркаляме по някой склон. :bump:
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот mangusta » 16 Ное 2016, 16:10

Предимство на постните манджи е, че не отнемат чак толкова време в кухнята. На мен ми е любимо паста Фузили с червена и зелена чушка, маслини, чесън, магданоз и черен пипер.
mangusta

Мнениеот Pipilota » 16 Ное 2016, 16:33

Зависи, някои манджи си изискват много време, то не е само в готвенето на месото, ами иска си време де. :mrgreen:
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Lollipop » 16 Ное 2016, 17:02

Поздравявам ви всички постещи, аз тъй като още кърмя няма да се включа, но мислено съм с вас! Надявам се всяка една от вас да успее да постигне това, което иска, каквато и да е целта на поста! :heartsfade: :kisscheek:
Аватар
Lollipop

Мнениеот Bambaa » 16 Ное 2016, 20:59

Имам изсушена коприва. Дали ще стане вкусна и хубава супа от нея. Не съм правила от сушена досега.
Аватар
Bambaa

Мнениеот Pipilota » 17 Ное 2016, 10:51

Ето я моята закуска! :mrgreen:
Прекрасен постен ден на всички! :heartbeating:
ammmmm.jpg
ammmmm.jpg (106.56 KiB) Прегледано 205 пъти
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот rabotnata pchela » 17 Ное 2016, 15:31

Ето снимка на обещания ми патладжан с подробно описание как съм го приготвила:
Необходими са ви:
1 глава лук (използвах доста голяма)
2 зелени чушки
1 червена чушка (идеята на чушките е да са еднакви по размер, та затова взех голяма червена и две по-дребни зелени.)
2 патладжана.
1/2 ч.ч. просо
1 бурканче доматен сок от село ( 330мл.)
Разполових патладжаните и ги издълбах и осолих. Сложих просото в една купичка и сложих малко вода, може би 1:1 (слагах на око). Когато на патладжаните им излезе горчивината, може би след около 30 мин ги измих и мушнах във фурната, пред това време приготвих плънката:
Запържих лука, добавих чушките и готвих, докато омекнаха, прибавих нарязаната на дребно сърцевина на патладжаните и покрих за няколко минути. Тук загорих манджата, така че бъдете по-внимателни от мен. :mrgreen: Когато реших че е готово (макар че то стана готово и без моето решение), сложих просото с водата и изсипах доматения сок. Оставих да се готви докато просото се понапука може би за около 10 минути. Когато ми се видя готово напълних патладжаните и изпекох до приятна коричка. Преглеждайте си патладжаните, преди да ги напълните, ако фурната ви загрява бързо може да ги прегорите, аз ги сложих на студена фурна, затова станаха точно на време за пълненето. Да си призная, стана адски вкусно и много неочаквано за мен, така че влиза в списъка на любимите ми ястия. Довечера ще вербувам и малкия да го опита! :mrgreen:
15127308_1026553974156409_774951170_o.jpg
15127308_1026553974156409_774951170_o.jpg (77.37 KiB) Прегледано 196 пъти
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот pitanka » 17 Ное 2016, 20:31

Определено много ми хареса. Имам само един въпрос - може ли да се намери просо в магазина, защото не съм виждала?
pitanka

ПредишнаСледваща

Назад към Рецепти и полезни съвети