Пиша тази тема, защото със сигурност има много притеснени бъдещи майки, а за тези, който са родили, може би, шока продължава.

Но отслабването след раждане е естествен процес. С плода, плацентата, околоплодната течност, разширяването на матката, както и с увеличеното количество кръв, както и минималните телесни мазнини, които натрупваме, нормално е да се качат от 15 до 20 килограма. Дни след раждането, по-голямата част от тези килограми са свалени.
При мен това се случи без диети и ограничения, може би, затова ми се струва толкова лесно. Но имам приятелки, които срещат истински трудности в това.

Най-важното, което трябва да се знае за вашето здраве и най-вече за това на детето, е че не трябва да се свалят рязко килограми. Това важи най-вече за кърмещите майки, както и за тези, които хранят детето си смесено.
Оптималният вариант за кърмещите мами е 500 свалени грама на седмица. Всичко над тази норма може да има негативен ефект за вашето дете, тъй като лактацията намалява драстично, горе - долу пропорционално на килограмите.

Но кърменето само по себе си, може да помогне в борбата с отслабването, тъй като при този процес се горят така нежеланите килокалории. Консумацията на кафе и алкохол също не е за препоръчване, понеже се дехидратира тялото, добре е преди кърмене да изпивате чаша вода или чай с мляко, за да повишите производството на мляко.
Също така, за да увеличите витамините в кърмата си, започнете да приемате здравословна храна като плодове и сурови зеленчуци. Все пак, не хапвайте тези, които не са сезонни, поради опасността от токсини, защото най-често използваната тор за добър добив на продукция, съдържа много нитрати.

Съгласувано с лекар, можете да започнете и фитнес упражнения, които биха редуцирали апетита ви, до някаква степен.