Отслабването след раждане – естествено и възможно

Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа

Отслабването след раждане – естествено и възможно

Мнениеот lussy » 15 Окт 2013, 11:35

Здравейте!
Пиша тази тема, защото със сигурност има много притеснени бъдещи майки, а за тези, който са родили, може би, шока продължава. :!:

Но отслабването след раждане е естествен процес. С плода, плацентата, околоплодната течност, разширяването на матката, както и с увеличеното количество кръв, както и минималните телесни мазнини, които натрупваме, нормално е да се качат от 15 до 20 килограма. Дни след раждането, по-голямата част от тези килограми са свалени.
При мен това се случи без диети и ограничения, може би, затова ми се струва толкова лесно. Но имам приятелки, които срещат истински трудности в това. :idea: Изнамерих няколко трикчета, които ще имат сигурен ефект :idea: .

Най-важното, което трябва да се знае за вашето здраве и най-вече за това на детето, е че не трябва да се свалят рязко килограми. Това важи най-вече за кърмещите майки, както и за тези, които хранят детето си смесено.

Оптималният вариант за кърмещите мами е 500 свалени грама на седмица. Всичко над тази норма може да има негативен ефект за вашето дете, тъй като лактацията намалява драстично, горе - долу пропорционално на килограмите. ;)

Но кърменето само по себе си, може да помогне в борбата с отслабването, тъй като при този процес се горят така нежеланите килокалории. Консумацията на кафе и алкохол също не е за препоръчване, понеже се дехидратира тялото, добре е преди кърмене да изпивате чаша вода или чай с мляко, за да повишите производството на мляко.

Също така, за да увеличите витамините в кърмата си, започнете да приемате здравословна храна като плодове и сурови зеленчуци. Все пак, не хапвайте тези, които не са сезонни, поради опасността от токсини, защото най-често използваната тор за добър добив на продукция, съдържа много нитрати. :idea:
Съгласувано с лекар, можете да започнете и фитнес упражнения, които биха редуцирали апетита ви, до някаква степен.

:!: За жените, които не кърмят и започнат хранителен режим е важно да се знае, че храната трябва да бъде от всички хранителни групи, понеже организма на майката е отслабнал и има нужда от балансирана храна и умерено физическо натоварване. :!:
lussy

Re: Отслабването след раждане – естествено и възможно

Мнениеот niya_mazova » 15 Окт 2013, 11:38

И аз отслабнах много бързо! Може при мен това да си е до ген, понеже и майка ми никога не е имала проблеми с това и след двете бременности! Беше много хубаво като изчезна корема, особено накрая, много ми тежеше! :D
niya_mazova

Мнениеот rabotnata pchela » 21 Ное 2016, 15:02

Има си гени, при които не се отслабва и това е. Аз лично след раждането качих много килограми и още не мога да ги сваля, споре дмен няма нищо естествено, всичко е до гени. Някои са просто по-предразположени към качване на килограми и стоенето вкъщи с бебето рязко променя начина на живот и от там - килцата се трупат. Ако нямаш и подкрепата на някой близък и интересно занимание, просто си е загубена кауза.
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот franky » 21 Ное 2016, 16:15

По време на бременността качих 15 килограма, малката е на две години и аз съм си почти на същите килограми както преди забременяването. Трябват ми още 3-4, за да е точно всичко :smile: . А не спортувам, ограничавам се леко с храната, но не правя диети.
franky

Мнениеот Pipilota » 21 Ное 2016, 16:26

Много мои познати, също качиха доста килограми след раждането, по време на майчинството, май това е тенденция напоследък, дали е защото иначе животът ни е бил много натоварен и изведнъж си полягваме у дома с вкусни манджички, кексчета и тортички, не знам, но това е истината.
Що се отнася до естественото отслабване - да, то се случва, но може да не е дълготрайно.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот irka » 21 Ное 2016, 21:31

Естественото отслабване е едно на едни години, друго на други. А си зависи и от гените малко или много.
irka

Мнениеот Kaya » 22 Ное 2016, 09:40

При някои се получава, при други не. Аз също не можах да сваля нищо след раждането, а и дори си възвърнах доста килограми и вече съм на плюс. Заседналия начин на живот не ми понася явно. И аз искам да съм от онези примери, при които в майчинството се връщат в прекрасен външен вид, но не ми се получава, явно ще си се търкалям от тук нататък.
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот mangusta » 22 Ное 2016, 10:00

Аз едва свалих килограмите след първото ражданес много движение и ограничаване и сега за второ дете това ми е спирачката - да не кача много и да не мога да ги сваля. Не се чувствах комфортно - тежаха ми килцата, усещах тежеста в ставите си.
mangusta

Мнениеот Slavena » 23 Ное 2016, 12:35

за мене ако някоя жена се е оставила да надебелее след раждането ... ми пална немарливост!
Slavena

Мнениеот valensiq » 23 Ное 2016, 13:55

Теориите са много, но при всеки човек е различно, някои успяват да се справят други не. Моя приятелка качи наистина много килограми след раждането си и мина стоте и не може да намери прпичината в това напълняване.
Аватар
valensiq

Следваща

Назад към Бременност, раждане и майчинство