Как да избегнем преяждането по празниците?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: Как да избегнем преяждането по празниците?

Мнениеот Andrey » 17 Ное 2016, 13:26

Има един трик, който е съвсем лесен и трябва да се прилага винаги, когато има много храна на масата. Никога не си боцвайте от тука и боцвайте от там. Вземете си една голяма чиния и я напълнете с всичко, което ви харесва и яжте само това. Дори и да е повече като количество от обичайното ви хранене, то няма да преядете, като не знаете какво сте изяли и просто гълтате безразборно.
Аватар
Andrey

Мнениеот Krum » 17 Ное 2016, 15:57

Andrey написа:Има един трик, който е съвсем лесен и трябва да се прилага винаги, когато има много храна на масата. Никога не си боцвайте от тука и боцвайте от там. Вземете си една голяма чиния и я напълнете с всичко, което ви харесва и яжте само това. Дори и да е повече като количество от обичайното ви хранене, то няма да преядете, като не знаете какво сте изяли и просто гълтате безразборно.

:+1: Метода с чинията е много ефикасен, препоръчва се и за хора на диета.
Аватар
Krum

Мнениеот pitanka » 17 Ное 2016, 20:26

Добре звучи, няма да се оглеждаш от кое да си вземеш, а ще си гледаш само в чинията :smile: . Аз много бързо се наяждам по празниците, взема си едно парче от това, едно от друго и готово.
pitanka

Мнениеот Kaya » 18 Ное 2016, 10:41

pitanka написа:Добре звучи, няма да се оглеждаш от кое да си вземеш, а ще си гледаш само в чинията :smile: . Аз много бързо се наяждам по празниците, взема си едно парче от това, едно от друго и готово.

Ами като ти е вкусно и всъщност ти знаеш, че не си си сложил порция и става така, че ядеш около 3 пъти повече, от обичайното и необходимото.
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот belleville » 23 Ное 2016, 17:44

Няма как да се избегне преяждането, ако сам не си наложиш да не се нахвърляш на храната. Много изкушения има тогава и много воля трябва :mrgreen: .
belleville

Мнениеот rabotnata pchela » 25 Ное 2016, 16:09

На мен ми е слаб ангелът, седна ли на масата и се забравям. Добре, че напоследък по-бързо се засищам, че иначе може би бих могла и да повърна.
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот klara » 26 Ное 2016, 21:51

Не ям хляб по Нова година, карам на салати и мезенца и като че ;и ми е по-леко така. Направо ми става още по-тежко от хляба.
klara

Мнениеот Pipilota » 22 Фев 2017, 16:33

klara написа:Не ям хляб по Нова година, карам на салати и мезенца и като че ;и ми е по-леко така. Направо ми става още по-тежко от хляба.

О, става си то ,ама по празниците бабите като завърят по една топла питка, как да им откаже човек и да не посегне? :mrgreen:
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот silver933 » 23 Фев 2017, 11:37

И за мен не е чак толкова фатално, ако човек седне и се наяде тука по празниците и му отпусне малко края "сякаш няма утре", лошото е само, ако много се прекали и се стигне до болници да се излагаш там, че си ял като разпран.
Аватар
silver933

Мнениеот roksana » 01 Мар 2017, 00:21

ЗА мен е по-притеснително, ако започна всеки ден да се отпускам и да преяждам. Инцидентно се случва, но да е практика винаги, не ми звучи добре.
roksana

ПредишнаСледваща

Назад към Рецепти и полезни съвети