Моето малко момче ме изненада с... кавалерство

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Моето малко момче ме изненада с... кавалерство

Мнениеот zagrijena » 08 Дек 2016, 18:10

Имам си един малък мъж у дома и напоследък се чувствам много горда с него :heartbeating: :kisscheek: :grouphug: ! Нямам спомен да сме говорили често или продължително на тази тема, но ми прави впечатление, че започва да се проявява като голям кавалер. Отваря ми вратата, прави ми път, иска да ми помага с носенето на чантите :eek: :grin: , което ми прави страхотно впечатление. Не бих казала точно, че има нагледен пример в лицето на баща си :mrgreen: . Явно детето все пак има око или вродено чувство за такива неща. Обучавате ли специално, така да се каже, синовете си да са кавалери или оставяте това на живота? Имате ли наблюдения дали на някои момчета това им идва отвътре и няма нужда да ги учиш, а други не можеш и вратата да ги накараш да ти отворят? Повече усет ли е кавалерството според вас или школовка от страна на жените :twisted: ?
zagrijena

Re: Моето малко момче ме изненада с... кавалерство

Мнениеот PasDeDeux » 08 Дек 2016, 18:15

Браво на твоя малък мъж вече, бих казала :grin: ! Значи е пораснало момчето. Мисля, че макар да научиш на най-добрите обноски един мъж, за кавалерството си трябва усет. Наблюдавала съм мъже, възпитани, добри, но просто не се сеща как да се отнесе към жената, как да я накара да се почувства защитена, обгрижена, дама. Иначе всяка мъжка майка трябва да покаже на сина си как трябва да се държи, това й е задължение. А дали той ще прилага или не, друг въпрос.
PasDeDeux

Мнениеот lini_leni » 09 Дек 2016, 10:15

Като майка му му е показала как няма да прилага :smile: ? Аз мисля, че за да получат после жените кавалерско отношение, трябва преди това майката с поведение и "обучение" да е показала на растящото момче какво да прави. Иначе после хич няма и да се сеща да отвори вратата, камо ли да дръпне стола да седне жената.
lini_leni

Мнениеот Ваня Стойчева » 09 Дек 2016, 11:45

Да ти кажа, в училище и в градините говорят за тези неща, така че не се изненадвай. :) Разбира се, да го прояви е друго, макар че зависи и от годинките, сега може да те обработва и да иска нещо накрая в замяна. :lol:
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот dejavu » 09 Дек 2016, 12:53

Не знам колко е голямо момчето ти, но браво на него :smile: ! Така да продължава, че малко са кавалерите в днешно време. Не е само до ученето. Вие ще кажете дали сте го забелязали това нещо, но по мои наблюдения като че ли по-уверените мъже се проявяват като кавалери, които не страдат от някакви комплекси или поне не позволяват те да ги контролират.
dejavu

Мнениеот mix_twix » 09 Дек 2016, 13:08

Това ли е кавалерството за вас, да ви дръпнат стола и да ви отворят вратата ли? :mrgreen:
иначе браво на детето, от някъде се е научило, нека да продължава така да ви радва.
Аватар
mix_twix

Мнениеот Локумът » 09 Дек 2016, 15:25

Браво на момчето! Не знам дали е така, но за мен всяко момче преминава през период, в който се опитва да подобри отноешяние с майка си.. :) така че може и това да е.
Общо взето малко гадаем кво се случва, така или иначе на тва не се учи, то се знае.
Аватар
Локумът

Мнениеот kalinka-kuku » 09 Дек 2016, 16:33

Браво на детето, явно от някъде го е научил, мисля, че ако го поздравяваш и поощряваш един вид, то ще се научи, че това е важно в отношенията с жените и че така е правилно и напшълно нормално, да се случва с жените.
Аватар
kalinka-kuku

Мнениеот Грохот » 09 Дек 2016, 16:59

Локумът написа:Браво на момчето! Не знам дали е така, но за мен всяко момче преминава през период, в който се опитва да подобри отноешяние с майка си.. :) така че може и това да е.
Общо взето малко гадаем кво се случва, така или иначе на тва не се учи, то се знае.

Какво да подобрява, ако има добри отношения с нея? Това не го разбрах. Не е ли по-логично да се чувства вече голям и да иска да помага и да защитава?
Грохот

Назад към Възпитание, грижа и съвети