klara написа:Вярата не се учи, тя се чувства. Има много теми, които засяга религията - добродетелите, на които ни учат притчите, размислите за цената и смисъла на живота, на какво трябва да се уповаваме и да на какво да залагаме в живота си. Може да изглеждат много далече тези неща от реалността, но точно тази заблуда, че това вече не е важно и "вървежно" ни прави хора без ценности и безбожници, нямаши страх от нищо.
Bambaa написа:Аз разграничавам вяра и официална църква именно заради всички несвети неща, които правят нашите свещеници или поне повечето от тях. Някак си не са едно и също нещо за мен, не се припокриват вяра с църква. А и предполагам, че повечето хора си знаят приказките колко са алчни, грешни и продажни нашите свещеници и дори не стъпват в църква и не правят опит да се обърнат към християнската вяра и нейните учения за живота. Любопитно ми е дали щяхме така да реагираме, ако хора като дядо Добри или отец Иван говореха на децата или служеха в църквите.
Kremiliya написа:Bambaa написа:Аз разграничавам вяра и официална църква именно заради всички несвети неща, които правят нашите свещеници или поне повечето от тях. Някак си не са едно и също нещо за мен, не се припокриват вяра с църква. А и предполагам, че повечето хора си знаят приказките колко са алчни, грешни и продажни нашите свещеници и дори не стъпват в църква и не правят опит да се обърнат към християнската вяра и нейните учения за живота. Любопитно ми е дали щяхме така да реагираме, ако хора като дядо Добри или отец Иван говореха на децата или служеха в църквите.
Само че този, който ще дойде ще е някой поп, това е, че вярата трябва да се възпита от нас, с хората които ние смятаме за добри примери, не от хора, които искат да те омотат.
Назад към Възпитание, грижа и съвети
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта