Как разпределяте месечния си бюджет?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Как разпределяте месечния си бюджет?

Мнениеот Kaya » 11 Ное 2016, 15:56

Един много интересен и правилен начин за разпределяне на парите, които може би дейсват обаче в по-развитите и различни страни от нашите, но може да се взаимства и да се приложат някои методи и при нас. Аз лично смятам да пробвам, защото все не мис е получава напълно и правилно да разпределя парите си: http://social.framar.bg/%D0%BA%D0%B0%D0 ... 0%BD%D0%BE
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Snejna » 15 Ное 2016, 11:59

qwerryyy написа:И на мен тази идея, която си представила, Снежи, много ми харесва. Работата е там, че вземам пари 2 пъти месечно и ще ми е трудно да създам правилната представа за разходите ми, но ще се постарая да си ги визуализирам на база целия месец и да действам поетапно.

Може да си ги промениш процентно, според съотношението на паричките, които вземаш. В началото и на мен ми беше трудно, с мъжътж ми вземаме заплати по различно време, та така и ние сме с два дохода. Трудно е, но когато знаеш къде ти отиват парите си спокоен. Приходите ни са различни всеки месец,н огледаме да влезем в 1500 лв. останалото се заделя.
Аватар
Snejna

Мнениеот dessiblond » 15 Ное 2016, 12:28

За мен най-справедливо и коректно, както и пазещо от конфликти и двамата съпрузи да си разделят сметките. Като работят двамата, каквото се взима и е нужно за дома, да се дели. Така няма все единият или другият да се чувства набутан, а и ще им остава и по някой лев, за да разполагат само лично за тях.
dessiblond

Мнениеот Snejna » 15 Ное 2016, 13:42

dessiblond написа:За мен най-справедливо и коректно, както и пазещо от конфликти и двамата съпрузи да си разделят сметките. Като работят двамата, каквото се взима и е нужно за дома, да се дели. Така няма все единият или другият да се чувства набутан, а и ще им остава и по някой лев, за да разполагат само лично за тях.

Защо трябва да бъде набутван, това не мога да го разбера, нали сте семейство? Ако ти имаш нужда от яке, то какво, трябва да паестиш 2-3 месеца, за да си го купиш, вместо да използваш семейния бюджет. Това с разделянето на сметките не го разбирам, ако сме гаджета - да, но ако имаме деца, общи разходи и т.н. как ще се дели? Може би и в магазина да си поделяме кой което си е купил и само той да си го яде, та да не се чувства ощетен. :shock:
Аватар
Snejna

Мнениеот nefertiti » 15 Ное 2016, 13:47

При мен разпределението е следното: първо известна сума във фона "и аз съм човек", след това сметки и разходи и остатъкът се разпределя. Всичко непредвидено не е добре дошло :grin:
nefertiti

Мнениеот annydance » 15 Ное 2016, 14:43

Като че ли яснота има в един такъв бюджет, когато се дели поравно. Купуваш от магазина, сметката е 20 лв., ти даваш 10, той 10 и готово. За храна, за детето и за дома при общия бюджет пак двамата дават. Разликата е само в конкретиката на сумите, не виждам какъв е проблема.
annydance

Мнениеот Ваня Стойчева » 15 Ное 2016, 15:08

annydance написа:Като че ли яснота има в един такъв бюджет, когато се дели поравно. Купуваш от магазина, сметката е 20 лв., ти даваш 10, той 10 и готово. За храна, за детето и за дома при общия бюджет пак двамата дават. Разликата е само в конкретиката на сумите, не виждам какъв е проблема.

Не е честно разбира се! Каква яснота? Ако той взема заплат 1300 лева, а ти вземаш заплата 500 лева, в магазина той иска прошуто и свинско филе, а ти искаш макарони. Купувате ги - сметката е 44 лева, и двамата давете по 22 ?! Ебаги математиката, точно в тоя случай бих се чувствата много по-зле и много по-обидена, отколкото, ако имаме общ бюджет и след кат и двамата искаме нещо, то го получаваме, без да броим кой е дал повече и кой е дал по-малко.
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот mix_twix » 15 Ное 2016, 15:47

Това ще ощетява още повече, ако ще е така, то всеки трябва да си плаща неговата част и да не бърка в чуждото канче, щото да хич не е честно да плащаш пастърма, а да искаш макарони за 1 лев. :lol:
Аватар
mix_twix

Мнениеот Lilly_milly » 17 Ное 2016, 16:19

Всеки да си плаща сметката ми изглежда доста дребнаво. Единият като взима филе, а другият макарони, и двамата ще ядат и филе, и макарони, нали в един хладилник отива и е за всички :smile: . Поне така си ги преставям аз нещата. Иначе стават едни бакалски сметки...
Lilly_milly

Мнениеот pepimili » 23 Дек 2016, 17:28

Много зависи от месеца. Понякога има много непредвидени разходи и се налага да използваме https://www.ferratum.bg/byrzi-zaemi-onlayn
Вие се смеете, защото съм различен, а аз се смея, защото всички сте еднакви.
https://www.keranova.org/
Аватар
pepimili

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси