Домашни пастички за празненство – идеи?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Домашни пастички за празненство – идеи?

Мнениеот julianne » 25 Сеп 2014, 16:23

След около месец идва ред на бебешкото парти, което обмислям от месеци и много време. Празненството няма да е голямо, но искам храната да е вкусна, изпипана с детайли, закачлива и най-важното - домашно приготвена с много любов.

Мислих си за нещо такова
babyparty.jpg
babyparty.jpg (19.03 KiB) Прегледано 1453 пъти
но до тогава няма да има хубави дини, а и избора от плодове ще е намалял. Затова реших да направя вкусни домашни пастички, евентуално с плодове, няма да има разочаровани, убедена съм!

Само, че искам да ми помогнете да се представя добре на празненството. До сега не съм правила, но тези най-обикновените пастички със сигурност не изискват кой знае какво майсторство, но пък са много вкусни! :) чаквам идеите ви за домашни пастички :) :) :)
julianne

Re: Домашни пастички за празненство – идеи?

Мнениеот dessiblond » 25 Сеп 2014, 16:31

Блата за пастичките не е сложно да се направи, тази доза, която имам аз е голяма, така че може на половина да я съкратиш - разбиваш в една купа една водна чаша прясно мляко с 5 яйца, половин кг. захар, кафяна чаша олио, накрая слагаш 600 гр. брашно, но постепенно, какао колкото ти харесва и печеш.
Може след това да разрежеш блата на половина или на повече, да ги направиш с крем, какъвто ти харесва по този начин
pastichki.jpg
pastichki.jpg (29.56 KiB) Прегледано 1443 пъти
може да сложиш и плод, но може и плода отгоре или пък да завършиш със шоколадова глазура - 1 ч.ч. сметана и около 300гр. шоколад, аз го предпочитам с черен, идеално ;) ;)
dessiblond

Мнениеот Mr.Eko » 26 Сеп 2014, 11:07

И жена ми прави подобни пастички, но под формата на торта, да не си играем на дребно :D и за да не си играе да много, направо наполовина реже блата, маже с любимия яйчен крем, слага другата половина от блата и залива с шоколадова глазура..ммм иамии :)
Mr.Eko

Мнениеот silver933 » 24 Ное 2014, 11:36

то наистина е много ангажиращо да се украсява всяка по отделно, но ако е за специален повод защо да не! Много са ефектни, сега ако има кой и на мен да направи ще е много добре :D
Аватар
silver933

Мнениеот Harmony » 30 Дек 2016, 16:46

Направата им не е сложна, по-сложна е украсата им. С нея не бих се справила.
Аватар
Harmony

Назад към Рецепти и полезни съвети