С какво да премахна космите по брадичката си?

Разкрасителни процедури и хитрините на женската красота

Re: С какво да премахна космите по брадичката си?

Мнениеот rabotnata pchela » 15 Ное 2016, 14:58

Fancy написа:Ако няма хормонален проблем и не е това причината, се прави една маска от 30 г водороден прекис, половин ч. л. амоняк и настърган сапун. Всичко това се разбърква и се маже брадичката. Стои докато засъхне и се измива. После може да се намаже с крем. Косъмчетата изсветляват, изтъняват и може и да се разредят доста.

за първи път го чувам това, и какво е водороден прекис и от къде се намира?
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот borkova » 17 Ное 2016, 14:38

rabotnata pchela написа:
Fancy написа:Ако няма хормонален проблем и не е това причината, се прави една маска от 30 г водороден прекис, половин ч. л. амоняк и настърган сапун. Всичко това се разбърква и се маже брадичката. Стои докато засъхне и се измива. После може да се намаже с крем. Косъмчетата изсветляват, изтъняват и може и да се разредят доста.

за първи път го чувам това, и какво е водороден прекис и от къде се намира?

Нарича се още водороден пероксид и в аптеките трябва да го има. Има антисептично действие.
borkova

Мнениеот Petq.pet » 24 Ное 2016, 11:49

На хормонална основа ако се появяват космите, трябва първо да се реши проблема с хормоните. Така ще спрат да се появяват толкова много и ще се регулират нещата.
Petq.pet

Мнениеот svetlozara » 24 Ное 2016, 13:12

И аз имам, но имам и проблеми с хормоните, по-добре да си ги изследваш и сега, а и може да е защото си скубала и да си закачала, иди на лазерна епилация или фото и ще си решиш проблемите.
svetlozara

Мнениеот dejavu » 25 Ное 2016, 15:45

Като се скубят стават по-черни и дебели. Като Баба Яга може да изглеждаме понякога :smile: .
dejavu

Мнениеот nefertiti » 19 Дек 2016, 15:41

dejavu По-добре отскубване, отколкото прерязване. Другият вариант е лазерно или фотоепилиране.
nefertiti

Мнениеот Lilly_milly » 19 Дек 2016, 16:36

Който има по едно две косъмчета, направо си ги скубе. Ако се появят повече, значи нещо не е наред и да търси консултация.
Lilly_milly

Мнениеот Gold » 30 Дек 2016, 17:32

Аз не знам да има някаква домашна или купешка формула за мазане, от която да падат косми. Само с премахване изчезват. А за да не се появяват, трябва да се види първо защо са се появили. При по-възрастните започват заради хормонални проблеми. Така че, не е излишно да се провери дали всичко е наред там. И ако се окаже само козметичен проблем, просто да се премахват с някои от методите.
Gold

Мнениеот mangusta » 05 Яну 2017, 17:36

То това е ясно, но защо се появяват такива дълги и тъмни косми, ако нямаш хормонални проблеми? Аз съм на 26 и съм забелязала такъв на моята брадичка. Направо ми е гадно да го гледам :evil: .
mangusta

Мнениеот rabotnata pchela » 06 Яну 2017, 11:57

Според мен тук-таме да ти се появи един -два е нещо нормално, дори и да не се дължи на хормонални проблеми. Вече ако не са 2 а са 8 е повече, да и иси трябва лечение.
Аватар
rabotnata pchela

ПредишнаСледваща

Назад към Козметика и грим