Хималайска сол и морска сол - има ли разлика и коя е по-полезна?

Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене

Re: Хималайска сол и морска сол - има ли разлика и коя е по-полезна?

Мнениеот maminka » 25 Авг 2015, 16:11

А някой случайно да има свещник или лампа от хималайска сол, възнамерявах да купя вместо нощни, ок ли са, усещате ли промяна?
maminka

Мнениеот Rali_hr » 03 Сеп 2015, 11:44

maminka написа:А някой случайно да има свещник или лампа от хималайска сол, възнамерявах да купя вместо нощни, ок ли са, усещате ли промяна?

каква промяна трябва да се усети, каква им е дейността?
Аватар
Rali_hr

Мнениеот kauda » 10 Сеп 2015, 16:52

Иам такава лампа не я използвам за друго, освен за красота :)
Аватар
kauda

Re: За какво използвате морската сол в домашното лечение?

Мнениеот silver933 » 17 Дек 2015, 11:28

Тя морската сол няма много за какво да се използва освен за сгряване. Не че според мен кой знае колко много може да повиши температурата ама знам ли..
Аватар
silver933

Мнениеот Krum » 17 Дек 2015, 14:26

silver933 написа:Тя морската сол няма много за какво да се използва освен за сгряване. Не че според мен кой знае колко много може да повиши температурата ама знам ли..

По това време само за пастърма се сещам като чуя за сол, каквато и да е била. :)
Аватар
Krum

Мнениеот mimeto90 » 17 Дек 2015, 15:58

Krum написа:
silver933 написа:Тя морската сол няма много за какво да се използва освен за сгряване. Не че според мен кой знае колко много може да повиши температурата ама знам ли..

По това време само за пастърма се сещам като чуя за сол, каквато и да е била. :)

Казват, че хидротерапията в комбинация с морска сол подобрява имунната система, не зная как, но явно е факт, който е трудно бихме могли да оспорим при положение, че няма човек, на когото да не е помогнало...
mimeto90

Мнениеот MerryPop » 17 Дек 2015, 17:34

Торбичката с морска сол е задължителна в нашата къща, оставили сме я на парното и е прекрасен вариант за премръзнали хора, било то на синусите или нещо друго като менструални болки, успокоява си...
MerryPop

Мнениеот Rali_hr » 17 Дек 2015, 17:58

MerryPop написа:Торбичката с морска сол е задължителна в нашата къща, оставили сме я на парното и е прекрасен вариант за премръзнали хора, било то на синусите или нещо друго като менструални болки, успокоява си...

Става ли са менструални болки наистина, как я използваш, че напоследък много ме мори цикъла, явно остарявам..
Аватар
Rali_hr

Мнениеот julianne » 12 Сеп 2016, 17:06

Аз я използвам единствено в два случая - когато съм настинала или грипава, слагам морска сол в гореща вода и си топя краката. Другият случай е преди години си правих ексфолизация с малко ситна морска сол, зехтин и някакво етерично масло, по избор. Хем действа против целулит, хем действа добре на кръвообращението и кожата.
julianne

Re: Солта, от която сте доволни

Мнениеот zagrijena » 11 Яну 2017, 14:22

Аз рядко се заглеждах в марки и фирми, които предлагат обикновена сол, защото солта си е еднаква. Но вече не мисля така. Има едни лилави пакети, тази сол е отвратителна, имам чувството, че не се разтопява докрай и остава като пясък на дъното на съда. От обикновената сол често има такава вече.
zagrijena

ПредишнаСледваща

Назад към Здравословно хранене