Има ли някакъв трик да не пада акумулаторът през зимата?

Пълна свобода за силния пол - всички теми, които вълнуват истинския мъж, без табута и критични женски коментари.

Re: За да нямам проблеми с колата през зимата, как да я поддържам?

Мнениеот vanusha » 06 Дек 2016, 13:27

хаха, аз имам метална лопатка в колата, с която да мога да разбивам твърдия лед, който се образува около местата за паркиране, знаете как е! Случвало ми се е да не мога да си отворя вратата и си почиствам винаги по този начин.
vanusha

Мнениеот Kaya » 06 Дек 2016, 16:40

vanusha написа:хаха, аз имам метална лопатка в колата, с която да мога да разбивам твърдия лед, който се образува около местата за паркиране, знаете как е! Случвало ми се е да не мога да си отворя вратата и си почиствам винаги по този начин.

Оф, ние така сме се мъчили да разпробием един лед, да за паркираме пред блока! ужасно е, когато и останалите хора нямат самосъзнание!
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот black » 19 Яну 2017, 13:14

Улицата пред нашия блок изобщо не е почиствана откакто заваля снега и е отъпкано и превърнало се на лед, пързалка направо. Всеки път като излизам с колата, съм на тръни, че няма и свободно място, коли спрени навсякъде. Страх ме е да не чукна някой. На модерните коли има реотанчета на предното и задното стъкло. Докато чистя колата я оставям да загрее и да работи и те се включват. Така също по-лесно се чистят стъклата, но без шпатулка определено е доста потрудно.
black

Мнениеот отчаяна » 09 Фев 2017, 11:28

Тази зима моята кола не съм я мърдала изобщо, валя я сняг, затрупва я, акумулаторът й падна. Чакам да изпролетее и тогава :smile: . Доста бяха намалели колите като беше големия сняг и поледицата. Сега пак плъпнаха.
отчаяна

Re: Как да подготвим колата за зимата?

Мнениеот уморена » 08 Сеп 2017, 16:08

Има сега промоция в МЕТРО на зимни гуми, аз вече си купих, не пропускайте да се възползвате от такива промоции, че старите гуми са основен виновник за проблеми с колата.
уморена

Мнениеот mix_twix » 20 Сеп 2017, 12:18

Да, аз си взех тая година нови гуми, планирам и смяна на маслото след месец и съм готов за зимата. :) Тоя уикенд смених накладките. :car:
Аватар
mix_twix

Мнениеот Mon_ton » 25 Окт 2017, 19:48

Купих си акумулатор, нови гуми взех лятото, вече налях антифриза иминах обстоен преглед. Зимата може да идва вече :xmas:
Аватар
Mon_ton

Мнениеот Jully » 31 Окт 2017, 10:22

За щастие мъжът ми се грижи за всичко, всяка година, но още е рано, чакаме да захладнее, не бързамае със смяната на гумите, но ние сме само в града, не сме ходили там, където има сняг.
Аватар
Jully

Мнениеот kalina_216 » 12 Ное 2017, 10:22

Вчера купих гуми, направо 4 броя, антифриз взех и минах преглед. В петък съм се уговорила за смяна на гумите ии зимата може да идва. :lol:
Аватар
kalina_216

Мнениеот chiZzY_biZzY » 06 Дек 2017, 12:56

Ако колата се поддържа по принцип добре, няма как да се поддържа зле зимата. Смяната на гумите, слагане на антифриз, използвам спрей, против замръзване на вратите, слагам също така спрей по прозорцие, поддържам в изправност парното и така. Доволна съм в крайна сметка. :mrgreen:
chiZzY_biZzY

ПредишнаСледваща

Назад към Зона за мъже