от borkova » 31 Яну 2017, 23:28
Решила съм да правя домашни сокове на моето внуче, прясно изцедени. Хич не искам да му купуваме тези от магазина, казват, че замествали плодовете, от които уж е сока, със сок от тиква и обичайните консерванти, оцветители и какво ли не. Не знам дали наистина е така, приятелка ми го сподели, след като човек, участващ в производството им, й го е подшушнал. Но да се върна на това, което ме интересува. Като изстискам сока, колко време мога да го съхранявам и как в хладилника? Като го държа там по-продължително време, ще се нарушат ли полезните му свойства? Не искам да варя и да затварям в шишета и бурканчета, защото пак има обработка и едва ли се запазват качествата му. Има ли значение за съхранението и самият плод, от който е сока?