Как да управляваме финансите си?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Как да управляваме финансите си?

Мнениеот viking » 07 Юли 2016, 11:00

marsu написа:
irka написа:Нещата са различни относно финансите, когато си сам и когато си семеен. Зависи и от човека. Някои дори и да се грижат само за себе си, пак едва свързват двата края на края на месеца :grin: . Жената в семейството според мен трябва да движи нещата с финансите. Тя знае колко пари й трябват за пазаруване е храна, колко са сметките и съответно си прави изчисленията с какво разполага и колко й трябва. Знаеш колко получаваш, колко ти отиват за належащите неща и гледаш да не харчиш повече, отколкото си си поставил като граница на месец.

Мъжете нима не знаят? Те не пазаруват ли, не купуват ли различни неща, не плащат ли сметки?

Тези неща ги вършат инцидентно :lol: . Когато се пенсионират и имат повече свободно време, разбират какво е да ходиш да плащаш сметка и да пазаруваш :lol: .
viking

Мнениеот pepimili » 23 Дек 2016, 17:16

Честно казано доста често имам извънредни разходи и дори ми се налага да ползвам услугите на бързи кредити, като например https://barzakasa.bg/ и досега не съм имала проблеми.
Вие се смеете, защото съм различен, а аз се смея, защото всички сте еднакви.
https://www.keranova.org/
Аватар
pepimili

Мнениеот Petq.pet » 23 Дек 2016, 17:27

Ако искаш да затънеш и да си създадеш допълнителни главоболия, ползвай фирми за бързи кредити. Мерси, не!
Petq.pet

Мнениеот Monika_Spasova » 27 Дек 2016, 13:23

Не е така, това е начин, по който също можеш да си помогнеш, все спак никой не кара никой на сила. Аз съм ползвала, когато моя близка имаше нужда от операция на сърцето, сумата беше около 1000лв, които изтеглих от бързи кредити, върнах ги въпреки лихвите. Понякога са необходимо зло! Но чак да се отричат и видиш ли едва ли не, че ще затънеш и никога няма да изплуваш е пресилено.
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот MaLkA_sLaDoRaNa » 27 Дек 2016, 14:25

Целта на управлението на финасите според мен е да не ти се налага често да прибягваш до такива фирми или банките. За бизнесмените няма как да мине без банките, но другите хора мисля, че спокойто могат да наредят така нещата си, че да не се нуждаят постоянно от кредити.
MaLkA_sLaDoRaNa

Мнениеот Lili_pili » 10 Фев 2017, 13:34

Лошото е, че като не ги нареди човек и се появява някой ей такъв да обяснява колко си прост, че не си се справил с нареждането и ти се е наложило да вземеш пари...
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili

Мнениеот balsam » 10 Фев 2017, 15:06

Всеки си прави някаква сметка и решава как да ръководи финансите си, в крайна сметка винаги си проличава кой как ги нарежда и кой не ги нарежда :smile: .
balsam

Предишна

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси