уморена написа:Ползвали ли сте някакви семена в торти, какви и можете ли да ми дадете рецепта?

Маково семе в торта е страхотна идея, много е вкусно :) Опитвала съм такива торти във Виена.
Опитай да сложиш 100 г маково семе в блата на тортата. Аз съм правила пандишпаново тесто, към което (без да променям количеството на другите продукти), добавям въпросните 100 г маково семе. Блатът трябва да е обикновен, бял, без какао, за да се вижда и усеща семето. Изпичам две или три тънки платки от това тесто и сглобявам с крем.
Предпочитам нежен бял крем на базата на фина извара (рикота), сирене "Филаделфия" или маскарпоне, сметана. На маковото семе много му върви някакъв концентриран плодов вкус, затова първо мажа платката с 2-3 супени лъжици конфитюр (кайсии, горски плодове), после слагам крема и така до горе. Получават се много вкусни торти :)