Вярвате ли, че кокосовото масло е вредно?

Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене

Re: Знаете ли как да направя кокосово масло?

Мнениеот analizatorka » 02 Ное 2016, 23:26

От един кокос колко масло ще се изкара? Има да биеш до припадък. Може би и не издържа дълго време, едва ли в хладилника ще изкара много.
analizatorka

Мнениеот MGB » 09 Ное 2016, 10:03

По-добре да си купя, нито знам каква е технологията, нито усилията ми ще си заслужават сигурно. Не виждам смисъл.
MGB

Мнениеот Rali_hr » 10 Ное 2016, 13:45

MGB написа:По-добре да си купя, нито знам каква е технологията, нито усилията ми ще си заслужават сигурно. Не виждам смисъл.

Ами купи си, но усилията не са чак толкова, такъв тип мнения не ги разбирам, като нямаш какво да кажше , не го казвай. Радваме се, че ти ще си купиш, а който се интересува технологията не е трудна и спокойно може от всеки кокос да се направи кокосово масло, след като се настрърже и блендира достатъчно продължително.
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Jully » 10 Ное 2016, 15:26

Да, акто цяло не е трудно, но като всяко нещо, докато не се пробва и не се прояви търпение, няма как да стане. И кокошка да гледаш, е по-трудно отколкото да отидеш в магазина, просто нещата са несравними, дали да си го купиш, или да го направиш. Като не искаш да го правиш, не се занимаваш и толкова, това е твой избор и не би трябвало да оказва влияние на хора, които желаят да се пробват и да научат нещо сами.
Аватар
Jully

Мнениеот YoLindi » 15 Ное 2016, 17:38

Месото на кокоса /бялата част/ я настъргваш или я минаваш през блендер. след това изстискваш от нея млякото. После на тих огън се нагрява кокосовото мляко, докато изври водата и остане мазнината. И си имаш домашно кокосово масло.
YoLindi

Мнениеот dinkog » 16 Ное 2016, 10:45

YoLindi написа:Месото на кокоса /бялата част/ я настъргваш или я минаваш през блендер. след това изстискваш от нея млякото. После на тих огън се нагрява кокосовото мляко, докато изври водата и остане мазнината. И си имаш домашно кокосово масло.

Тва звучи, като че ще го вариш, само че няма как да стане, трябва да мине доста време и може да отнеме много часове над печката, най-добре да се ползва дехидрататор и на следващия ден де висиш кво се е получило. :mrgreen:
Затова е най-лесно от кокосови стърготини, само се блендират.
Аватар
dinkog

Re: Полезните действия на кокосовото масло за тялото и рецепти

Мнениеот ramimni » 17 Фев 2017, 15:43

А да се маже кожата на дете дали е подходящо кокосовото масло или не е препоръчително?
ramimni

Мнениеот Pipilota » 17 Фев 2017, 15:59

ramimni написа:А да се маже кожата на дете дали е подходящо кокосовото масло или не е препоръчително?

Страхотно е дори! Аз мажа моите от години само с кокосово масло, никакви други варианти, за зимата им мажа лицето, ръцете, устните, всичко, не се напуквати нямат ранички от студа и от вятъра така, както имаше преди. Дори, мисля, че и за бебета няма проблеми, но за бебета всяко нещо само с изричното мнение и на лекаря!
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Yunona » 17 Фев 2017, 16:05

Включвам се с една рецепта за маска за лице, която открих наскоро. Страхотно се отразява на моята суха, 44-годишна кожа :)
-1 чаена лъжичка матча (стрит на прах японски зелен чай). Предполагам, че и с друг зелен чай става, но трябва да е смлян.
- 1/2 чаена лъжичка топла вода (аз слагам розова)
- 1 чаена лъжичка кокосово масло
Първо се смесват зеления чай и водата, после се добавя маслото. Ако е нужно, добавете още масло.
Маската се нанася на сухата и чиста кожа на лицето и шията. Отмива се след 15 минути.
Yunona

Мнениеот Rali_hr » 17 Фев 2017, 16:34

Звучи супер маската, Yunona, ще я изпробвам! :mrgreen:
Аватар
Rali_hr

ПредишнаСледваща

Назад към Здравословно хранене