Смути - здравословната напитка

Подходящи рецепти, споделен опит и съвети, начин на живот

Re: Ще се включите ли в смути предизвикателство?

Мнениеот Andrey » 23 Фев 2017, 12:04

И у нас всеки ден се прави някакъв такъв сок, ежедневно се върти нешо в сокоизтисквачката, обичам салатите, но соковете ме кефят супер много, тиквички, броколи, целина, авокадо, краставици, всичко и става супер смути.
Аватар
Andrey

Мнениеот Ваня Стойчева » 23 Фев 2017, 13:13

Взехме нутри булет и с него правим, но не ми харесва, стават ми гъсти, слагам повече вода, но пък дъщеря ми е додволна, според мен това си е блендер като блендер. :mrgreen:
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот mravkataZ » 19 Мар 2017, 04:17

http://smootiti.com/
Попаднах на този сайт и съм много доволна, той е с картинки и много бързо си намирам рецепта за това което имам в хладилника. Има проблеми с някои мобилни устройства, но работи добре на лаптопа.
mravkataZ

Мнениеот Magdalena_Nai » 12 Апр 2017, 22:10

И аз си правя смутита, но забелязах, че колкото да обичам зеленчуци смутита само с тях са доста безвкусни. Ако добавите банан вкусовете се променят всичко става приятно вкусно и хранително.
Важно, когато използвате блендер , независимо от марката, е че може да смилате и ядки, които са много полезни в ежедневния хранителен режим. Аз лично добавям в смутитата си полезни прахчета като ензими, пектин, бирена мая -неща, които трудно ще пия в друга ситуация.
Magdalena_Nai

Re: Смути - здравословната напитка

Мнениеот dinkog » 18 Апр 2017, 12:48

искам да ви споделя едно много вкусно лятно смути - 2 ябълки, 2 праскови и 1 връзка магданоз. Изтисква се сока от ябъллките и се блендира заедно с прасковите и магданоза.
Аватар
dinkog

Мнениеот amoreamore » 16 Май 2017, 14:37

Винаги добавям зелена ябълка в зеленчуковите смутита, но и така не ми харесва, обичам сладките, затова често си правя от банан, ягода и прясно мляко.
Аватар
amoreamore

Мнениеот Magdalena_Nai » 18 Май 2017, 17:58

amoreamore написа:Винаги добавям зелена ябълка в зеленчуковите смутита, но и така не ми харесва, обичам сладките, затова често си правя от банан, ягода и прясно мляко.

Твоите ми звучат супер вкусно:)
Аз се старая да огранича прясното мляко, да намаля и бананите в смутито за да не е калорично и богато.
А това което пишеш с банан, ягода, прясно мляко звучи перфектно-бих му добавила и малко сметанов сладолед-мммм:)
Magdalena_Nai

Мнениеот rabotnata pchela » 18 Май 2017, 18:11

Пробвай следното, моето любимо смути: 2 ябълки, 2 моркова, 1 малка глава цвекло, половин лимон (може и без него), и отва го блендираш с половин авокадо.
Друго, което обожаавам: 2 ябълки, 2 моркова, 2-3 розички броколи, половин краставица, тиквичка и отново блендираш с половин авокадо. :mrgreen:
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Pipilota » 19 Май 2017, 10:09

Хубаво е, че се опитваш да сиправиш смутита, в които няма мляко, за мен са странни тези смутита с мляко, разбирам, че понякога човек иска да си пийне нещо такова, правя и на децата, но предпочитам повече натуралния вкус на хранитеи избирам да бъдат само с вода, или със самия сок.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Предложете ми варианти за смутита

Мнениеот Аля » 17 Яну 2019, 13:40

Много обичам смутита, обаче ми се изчерпаха идеите. Харесвам всякакви смутита и ще споделям едно от най-любимите си, а вие можете да споделите вашите :smile:

Смути с джинджифил, цвекло и моркови

2 супени лъжици обелен и нарязан пресен джинджифил
1 средно цвекло, почистено и едро нарязано
4 средни моркова, почистени и нарязани
1 средно голяма ябълка, без сърцевината и нарязана на кубчета
1 чаша вода

Пасирайте до получаване на гладка смес. Съхранявайте в хладилника до 2 дни (разклащайте преди сервиране).
Аля

ПредишнаСледваща

Назад към Вегетарианци и вегани