Агресията сред подрастващите

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Re: Какви мерки можем да предприемем срещу насилието и агресията в децата, които стават все по-чести прояви.

Мнениеот gabinka_80 » 19 Май 2017, 12:53

roksana написа:Много сме закъснели с мерките, ако питате мен. Всички дружно за ръчичка трябва да се хванем, та при психолози и психиатри да се лекуваме и да си изправяме кривиците.

Кой ти вярва обаче, ч е е луд! А и аз по наблюдения върху някои психолози, мога да кажа, че те си умират от кеф хората да имат проблеми и дори да не се усещаш проблемен, те ти намират такива.
gabinka_80

Re: Какви мерки можем да предприемем срещу насилието и агресията в децата, които стават все по-чести прояви.

Мнениеот Monika_Spasova » 19 Май 2017, 16:15

Проблемът тръгва и от вкъщи и от яслите, малки деца на под няма и 2 годинки биват тормозени от госпожите и растат в агресивна среда, родителите им се опитват да ги успокоят, като им купуват различни неща и се навлиза в един омагьосан кръг, в който страдат най-вече децата.
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот Pipilota » 29 Май 2017, 12:44

Родителите са изнервени, отглеждат ги както сте казали по ясли и градини, където само им крещят, родителите нямат и те нерви да търпят капризите на децата си. Децата помежду си се обиждат, удрят, често изпадат в кризи! Кой е виновен не мога да кажа. Все пак трябва да се направи нещо да се подобрят отношенията между децата.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Re: Момчето ми е тормозено от момичетата в училище!

Мнениеот amoreamore » 09 Юни 2017, 11:02

Оказахте се прави, че въпросното момиче, което най-много го тормозеше го харесва! Направо щях да падна, когато се оказа истина. :evil: Каква е тази агресия и каква е тая любов! :mad:
В крайна сметка ваканцията е след седмица, а вече е ясно, че ще бъде приет в гимназия, където това момиченце не може да припари. Да се надяваме, че нещата ще се оправят, сега почти не ходи на училище, минаха матурите и е спокоен и общо взето, неща се оправиха.
Аватар
amoreamore

Мнениеот Stark » 09 Юни 2017, 16:07

Добре, че се маха, някои деца са непоправими, наистина! Трова момиче сигурно и то не знае що го тормози,... ама така е, и мен ме биеше един като бях точно там 5-6 клас, защото много ме харесвал. Накрая ме бутна и си счупих ръката, голяма любов...
Аватар
Stark

Мнениеот Pipilota » 10 Юни 2017, 09:25

Момичетата са нетърпими, и ние когато се харесвахме на тая възраст се закачахме, но се гонихме по двора. Обаче сега се бият, обиждат в интернет, злепоставят, сякаш не знаяат как трябва да се държат с другия пол.. има нещо сбъркано!
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Да те порази волтова дъга само заради едно селфи и покачване на адреналина?!

Мнениеот Дороти » 07 Ное 2018, 13:16

Детето ми се събира със съученици, като доскоро не мислех че вършат нещо нередно. До момента, в който една моя близка не ме стъписа с новината, че го е видяла с приятелчета покрай вагоните на жп гарата. Подкосиха ми се краката, особено като знаем колко дечица пострадаха, а някои и починаха, от подобни безумни забавления. Търся начини да го убедя, че това наистина застрашава живота му, но да му изнасям лекция може би не е най-ефикасното нещо. Трябва да разбера защо го прави, какво го подтиква. Той ще отрече че ходи. Как да му повлияя така, че да разбере и осъзнае опасността?
И, защо, да му се не види, децата така необезпокоявани напоследък могат да обикалят по такива места?!
Дороти

Re: Да те порази волтова дъга само заради едно селфи и покачване на адреналина?!

Мнениеот flip » 07 Ное 2018, 14:49

Като влязат в трудната възраст децата имам чувството че търсят каква щуротия по-напред да направят.
Мислила съм по темата, покрай новините за пострадали от волтова дъга деца, и не знам дали не е търсене на внимание?Дали им обръщаме достатъчно внимание или се чувстват някак пренебрегнати и знаят, че с нещо фрапиращо като това биха ни стреснали? Едва ли е само тази причината, разбира се. Много важна е и компанията.
От моя роден град така почина тийнейджърка, имаше жестоки изгаряния. Не можаха да я спасят. Дано ни подминат тези гадости!
flip

Re: Агресията сред подрастващите

Мнениеот Тита » 17 Яну 2019, 11:28

Не всички подрастващи са агресивни, но наистина са доста. В моя клас има няколко деца, които друг начин за решаване на конфликти не намират. Преминава се или към обиди и псувни, или към по-опасното - физическо насилие. Както са научени вкъщи, така... :???:
Тита

Re: Агресията сред подрастващите

Мнениеот blaze » 11 Фев 2019, 10:55

Никое дете не е агресивно, само защото му харесва. Или е много слабо, а иска да прикрие слабостта си. Или е възпитавано така у дома. Не вярвам, че лошотията е заложена в човека, особено пък в децата. СТават жестоки поради една или друга причина.
blaze

ПредишнаСледваща

Назад към Възпитание, грижа и съвети