от didito1 » 03 Фев 2017, 19:13
Здравейте! Имах зъб, който след няколко пломби, се счупи и се наложи да бъде изграден с поставяне на метален щифт в корена. И така изкара малко повече от 9 години, когато преди две седмици се счупи отново, този път много близо до венеца, а с него се счупи и щифта, като част от него остана в корена на зъба. Този граденият зъб ме наболяваше през годините от време на време, но зъболекарите бяха категорични че е много добре направен. На този зъб нямах поставена коронка. Посетих стоматолог, направи снимка на зъба, и каза че няма да може да се изгради тъй като щифта не можело да се извади без проблем, а самият зъб беше здрав. Извади ми зъба, и след това си тръгнах, когато настъпи ужаса- мястото започна да кърви обилно. В един момент кръвта тръгна като струйка и не спираше и така цели два часа. След като се прибрах в къщи налагах лед но той помагаше за момент и след това кръвта отново шурваше. Така от 12,30 ч. на обяд до 17 часа, когато успях да посетя друг стоматолог и той да ми спре кръвта. След това кървенето продължи но вече по слабо. Вторият стоматолог каза, че това кръвотечение не било нормално. Аз нямам диабет, не страдам от заболявания на липса на кръвосъсирване, и си спазих точно каквото ми каза зъболекаря - не се храних и не пих вода, не изплаквах с вода. Не мога да разбера от къде дойде такова кръвотечение и дали е бил забрал щифта във венеца за да се получи така?