Обучение по Транзакционен Анализ - въвеждащо ниво, курс 101

Светът на здравето в дати.

Обучение по Транзакционен Анализ - въвеждащо ниво, курс 101

Мнениеот NILNA » 12 Фев 2013, 17:37

Метаморфозия, психологическо консултиране и обучения и Асоциация Солидарност, център за рехабилитация на зависими
Ви канят на обучение по Транзакционен Анализ
(въвеждащо ниво, курс 101)


Транзакционен анализ – може би не всеки знае какво е това, но доста хора са чели или поне чували за книгата на Томас Харис „Аз съм добър – Ти си добър”, която се основава именно на този метод.
Транзакционният анализ е теория за личността и комуникацията. Създадена е от Ерик Бърн (1910 - 1970), американски психиатър. Разказва се, че първоначално той бил ориентиран към психоанализата, но поради нестандартния си прочит на класическите аналитични концепти, не бил допуснат до обществото на психоаналитиците. Вместо да се обезвери или отчае, Ерик Бърн създава своя собствена теория, която днес има хиляди привърженици .

Транзакция, откъдето идва името на транзакционния анализ, е единицата на социалното взаимодействие. С други думи, транзакционният анализ се фокусира върху начина, по който хората общуват помежду си и от следствията на това общуване.
Кои са нашите Его състояния? С кое от тях най-често влизаме във взаимодействие с Другия? Какъв е нашият жизнен сценарий и как сме го сътворили? Кои са нашите дълбинни вярвания? Кои са игрите, които играем? Какво е „жизнена позиция”? Това са малка част от въпросите, на които ще отговори обучението по транзакционен анализ, водено от Беатрис Годлюич, белгийски психотерапевт,сертифицирана преподавателка по транзакционен анализ и председател на Белгийската асоциация по транзакционен анализ.

Транзакционният анализ е подходящ за групово и индивидуално консултиране и терапия, за работа с хора и организации. Това е единственият психотерапевтичен метод, с който може да се разглеждат взаимоотношенията и в организациите. Той се използва освен това и в педагогиката, в училищата и възпитанието на децата.

Курс 101 е въвеждащо ниво, подходящо както за професионалисти – психолози, педагози, психотерапевти, медици, организационни консултанти и коучи, студенти в помагащите професии, така и за хора, които работят върху своя собствена трудност или се интересуват от личностно развитие. Езикът на транзакционния анализ е лесен и забавен, понятията се усвояват без предварителна подготовка, но водят до дълбинно разбиране на себе си, мястото в света, отношението с другите, начина, по който общуваме и правим живота си.
Курс 101 се провежда по стандартите на Европейската Асоциация по Транзакциоонен Анализ и след завършването му участниците ще получат европейски признат сертификат. Завършването на курса дава право на професионалистите за продължаващо обучение за психотерапевт в парадигмата на Транзакционния анализ.
Време на провеждане:
15 март 2013 г.: 8.30 – 17.00 ч. (регистрация 8.30-9.00 ч.)
16март 2013 г. : 9.00 ч. – 17.00 ч,
17 март 2013 г.: 9.00 – 12.30.ч
Къде: София, хотел Акорд, бул. „Владимир Вазов” 17, ж.к. „Хаджи Димитър”
Цени:
При заплащане до 01 март 2013 г.: 165 лв.
При заплащане след 01 март 2013 г. и на място в деня на обучението: 180 лв.
За студенти: 10% отстъпка от цените при представяне на документ
За плащане по банков път:
Прокредит банк- София
Титуляр: Метаморфозия ООД
IBAN: BG63PRCB92301036116012
BIC: PRCBBGSF

Моля, заявете своето участие чрез формуляра за участие (може да бъде изтеглен от http://www.metamorfozia.com/kakvo-novo/ ... naliz.html ) и го изпратете до 01.03.2013 г. на адрес elena@solidarnost-bg.org. На същия имейл адрес може да се обръщате и с въпроси.
За повече информация относно транзакционния анализ, програмата на курс 101 и обучителя, моля, посетете http://www.metamorfozia.com/kakvo-novo/ ... naliz.html .
Забележки:
Обучението ще се състои при група от минимум 18 души, заявили участие до 01.03.2013 г.
Политика на „Метаморфозия” по отношение на таксите: след крайния срок за записване и състояло се обучение, таксите не се възстановяват.
Консултант Национална информационна линия за наркотиците, алкохола и хазарта
NILNA
 
Мнения: 49
Регистриран на: 05 Май 2011, 12:07

Re: Обучение по Транзакционен Анализ - въвеждащо ниво, курс 101

Мнениеот marchinko73 » 27 Авг 2019, 14:10

До сега не бях чувал за Транзакциония анализ. Не мога да каха, че съм на "ти" с психологията или психоанализата (с Фройд нещо не можахме да се разберем :lol: ) но се интересувам от техники за самоусъвършенстване и личностно развитие. Не съм чел и книгата на Томас Харис „Аз съм добър – Ти си добър”. Дали може някой, който я е чел да напише отзив за нея?
Аватар
marchinko73
 
Мнения: 440
Регистриран на: 22 Авг 2019, 10:00


Назад към Здравен календар

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта