Бургас: Конференция на ПАЧИС, 14.09.2011

Тук е мястото за вашия коментар за събитията от страната и чужбина!

Бургас: Конференция на ПАЧИС, 14.09.2011

Мнениеот FramarMedia » 13 Сеп 2011, 16:56

Изпълнението на споразуменията между страните-членки на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество /ПАЧИС/ в областта на борбата с организираната престъпност е централна тема на 38-то заседание на Комитета по правни и политически въпроси на ПАЧИС.
Народното събрание е домакин на заседанието, което официално се открива на 14 септември от 10.00 часа в интерхотел „България”. Към участниците във форума привествие ще отправи заместник-председателят на Народното събрание Анастас Атастасов. Заседанието ще открие председателят на комитета Михаил Емелянов.
В заседанието участват представителите на 12-те страни-членки, наблюдатели и гости. Основен доклад по темата за изпълнението на споразуменията между страните-членки на ПАЧИС в областта на борбата с организираната престъпност ще изнесе заместник-председателят на българската делегация в ПАЧИС Стоян Гюзелев.
ПАЧИС е парламентарно измерение на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество – международна регионална икономическа организация на страните от  Черноморския регион. В момента в ПАЧИС участват дванадесет държави – Албания, Армения, Азербайджан, България, Грузия, Гърция, Молдова, Румъния, Русия, Сърбия, Турция и Украйна.
Приоритетите в дейността на Асамблеята са предопределени от разбирането, че активизирането на икономическото, двустранно и многостранно, сътрудничество в Черноморския регион ще допринесе за развитието на страните-участнички, но и ще спомогне за преодоляването на междудържавните и етническите конфликти.
Като отчита голямото значение на развитието на взаимоотношенията между ЧИС и Европейския съюз като регионални организации, ПАЧИС интензифицира връзките си с Европейския парламент, който е със статут на наблюдател в Асамблеята.
На Пролетната сесия на Генералната асамблея на ПАЧИС в Киев през юли тази година ръководителят на Постоянна делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество Свилен Крайчев бе избран за заместник-генерален секретар на Асамблеята. С избора му България за пръв път има представител в ръководството на Международния секретариат на Асамблеята.
Източник: Община Бургас
Аватар
FramarMedia
Модератор
 
Мнения: 427
Регистриран на: 26 Мар 2011, 10:39

Re: Бургас: Конференция на ПАЧИС, 14.09.2011

Мнениеот FramarMedia » 14 Сеп 2011, 12:27

Бургас домакинства форум на страните от
Черноморското икономическо сътрудничество


В Бургас бе открито 38-то заседание на Комитета по правни и политически въпроси към Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество /ПАЧИС/.
Участие в международния форум ще вземат представители на всички 12 страни-членки – Албания, Армения, Азербайджан, България, Грузия, Гърция, Молдова, Румъния, Русия, Сърбия, Турция и Украйна, наблюдатели и много гости.
Темата, която ще бъде обсъдена на форума, е „Изпълнението на споразуменията между държавите-членки на ЧИС в областта на борбата с организираната престъпност”.
Участниците споделиха отличните си впечатления от промените в Бургас и възможностите, които градът предоставя.
Кметът Димитър Николов отправи приветствие към участниците и гостите във форума и обяви, че Бургас ще продължи да работи в същата насока, за да бъде домакин и на Генералната асамблея на ЧИС през 2014 г.
Заседанието бе официално открито от заместник-председателят на Народното събрание Анастас Анастасов.
Форумът продължава с доклади на Михаил Емелянов – председател на Комитета и Стоян Гюзелев – член на Комитета.
ПАЧИС е парламентарно измерение на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество – международна регионална икономическа организация на страните от Черноморския регион.

Източник: Община Бургас
Аватар
FramarMedia
Модератор
 
Мнения: 427
Регистриран на: 26 Мар 2011, 10:39


Назад към Актуални теми и новини

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта

cron