Филмови нощи във Филипополис - 06.07.2011

Бизнес, политика, шоубизнес, забава или всичко от света около нас.....по дати

Филмови нощи във Филипополис - 06.07.2011

Мнениеот FramarMedia » 06 Юли 2011, 09:37

Показват първият изцяло дигитален български филм и гангстерски трилър с Колин Фарел в кино „Орфей” довечера.

Въпреки пиратските копия в интернет, организаторите на „Филмови нощи във Филипополис” правят жест към истинските любители на големия екран с качествена прожекция на българския филм „HDSP: Лов на дребни хищници” от 21:15 в лятно кино „Орфей”. Светът на младежките блянове и светът на мръсните мутренски сделки се преплитат в един драматично-комичен филм, разказващ за децата на българския преход и техните рани. Филмът е заснет изцяло с дигитална кинокамера Silicon Imaging – същата, с която е сниман „Беднякът-милионер” на Дани Бойл. Отвличане на расови котки от няколко хлапета с цел пари за море заплита сценария на Христиан Ночев, работил за „Ку-Ку”, „Каналето”, „Хъшове”, и „Шоуто на Слави”.
HDSP.jpg
HDSP.jpg (26.39 KiB) Прегледано 434 пъти

„Булевард Лондон” среща феновете с ирландския секс-символ Колин Фарел и крехката карибска пиратка Кийра Найтли от 23:30. Гангстерски трилър, пропит с британско усещане, в който току-що излезлият от затвора Мичъл бързо е нает за охранител на постоянно преследваната от папараци филмова звезда Шарлот. Въпреки легалната си работа, той не може да се отърве от тъмното си минало и престъпния бос Роб Грант, а актрисата няма как да устои на грубоватия чар на ирландеца и бързо се влюбва в него.
London Boulevard 1.jpg
London Boulevard 1.jpg (20.64 KiB) Прегледано 434 пъти

Поредното арт-предизвикателство от късометражните филми на Jameson преди основната прожекция разказва за едно легло, силно привързано към момичето, което спи на него...

Спонтанен летен дъжд обаче не е предизвикателство за зрителите, защото билетите от отменени прожекции могат да се използват за друг филмов шедьовър от програмата на „Филмови нощи във Филипополис”.
Аватар
FramarMedia
Модератор
 
Мнения: 427
Регистриран на: 26 Мар 2011, 10:39

Re: Филмови нощи във Филипополис - 06.07.2011

Мнениеот FramarMedia » 07 Юли 2011, 12:17

Лента от Дания с куп фестивални награди и щура комедия за хаоса в българското посолство в Лондон довечера в кино „Орфей”

Любителите на фестивално европейско кино ще се насладят на „След сватбата” - филм на една от най-изявените датски кинаматографистки Сузане Биер. Номинираната за Оскар лента ни запознава с Якоб, който държи сиропиталище в Индия и с Юрген, който живее в Дания и прави кариера на успешен бизнесмен и баща на семейство. Двамата си определят среща в Копенхаген, за да се споразумеят за дарение. В уречения ден дъщерята на Юрген изненадващо се жени и всичко уговорено безкрайно се обърква...
after the weddning.jpg
after the weddning.jpg (42.29 KiB) Прегледано 428 пъти

Двайсетина откраднати патици от парка на английската кралица и болните амбиции на българската президентша Деворина Селянска забъркват свежа комедия в 23:30 часа. „Мисия Лондон” криволичи между бившия Партиен дом в София и английската столица, а цяло съзвездие родни комици и дузина британски актьори забъркват грандиозно фиаско в българското посолство в Лондон.
mission London 2.jpg
mission London 2.jpg (16.4 KiB) Прегледано 428 пъти

Късометражният филм на Jameson преди основната прожекция е "Леглото" на Петра Георгиева.

За голямо съжаление Татяна Лолова отмени участието си в съпътстващата програма на „Филмови нощи във Филипополис” поради заболяване. Организаторите заменят спектакъла „Дуенде” на 16 юли с нашумелия режисьорския дебют на Илиян Джевелеков- LOVE.NET.
Аватар
FramarMedia
Модератор
 
Мнения: 427
Регистриран на: 26 Мар 2011, 10:39

Re: Филмови нощи във Филипополис - 06.07.2011

Мнениеот FramarMedia » 09 Юли 2011, 09:12

Съботна вечер на смеха в кино „Орфей”- Софи Марсо поема задълженията на своя съпруг, а Фатих Акин храни душата в палав ресторант

Софи Марсо и един от най-популярните съвременни френски актьори Дани Буун спасяват брака си в премиерната комедия „Смяна на местата” от 21:15 часа. След 10-годишен брак, героите им решават да избягат от семейната криза като всеки поеме задълженията на своята половинка. Така съпругата се оказва ръководител на компания, даваща под наем строителни съоръжения, а съпругът се превръща в домакиня и търговски пътник, който продава бижута.

След разтърсващи драми хитовият режисьор Фатих Акин прави рязък завой в настроението с палавата комедия „Храна за душата”. Самият той обяснява: „В този момент от живота си исках да се посмея. Бях станал роб на успеха, на сериозността на филмите си. Но животът има повече цветове от този на тъгата.” Какво се случва в един ресторант, когато собственикът реши да го управлява като свободно импровизира ще разберете от 23:30 часа.

Преди първата прожекция Jameson ще представи късометражния филм на Иван Митов- „Добрият съсед”
Аватар
FramarMedia
Модератор
 
Мнения: 427
Регистриран на: 26 Мар 2011, 10:39

Фахрадин и още куп любимци от телевизионния екран в театралн

Мнениеот FramarMedia » 11 Юли 2011, 09:53

Секс-символът от „Забранена любов” Фахрадин Фахрадинов идва в разгара на лятото на живо в Пловдив с невероятна комедия за съвременните нрави. „Горката Франция” забърква хомосексуалисти и рогоносци, проститутки и скъперници, военни и неверни съпруги в щур сюжет от Жан Ко. Въпреки успехите на телевизионния екран и шеметната кариера като фотомодел в Италия, сърцето на Фахрадин е отдадено на театралната сцена. Партнира му Александър Кадиев, звезда от друг хитов сериал- „Стъклен дом”. Любопитното в спектакъла е участието на родната му майка- Катето Евро, която някак си му се пада свекърва!? Към забавния коктейл от недоразумения добавяме и комикът Сашо Дойнов, който неотдавна се кандидатира от телевизионния екран за президент на народа. Резултатът е уникално смешен-- най- свежото предложение на сцената на Народния театър според зрителските форуми!

Режисьор на комедията е талантливият Богдан Петканин, който асистира в НАТФИЗ на доц. Веселин Ранков- откривател и учител на самия Фахрадин Фахрадинов. Комедията „Горката Франция” стъпва за първи път в Пловдив на сцената на лятно кино „Орфей” като съпътстваща програма на „Филмови нощи във Филипополис” на 25 юли, понеделник. Фахрадин посети инкогнито уникалния амфитеатър под звездите и записа специално послание за пловдивчани преди премиерата на „Горката Франция”. Билети се подават в касата пред Община Пловдив.

Тази вечер зрителите ще се забавляват с друга театрална комедия- „Сега или никога”, за която билетите бяха разпродадени още преди седмица. Прожекцийте на хитови заглавия продължават от вторник.
Аватар
FramarMedia
Модератор
 
Мнения: 427
Регистриран на: 26 Мар 2011, 10:39

Re: Филмови нощи във Филипополис - 06.07.2011

Мнениеот FramarMedia » 12 Юли 2011, 12:48

Филмът от Кан 2011 и любов от пръв (виртуален) поглед тази вечер във „Филмови нощи във Филипополис”

Брад Пит прави най-силната си роля до момента в Дървото на живота”- филмът, който получи „Златна палма” през май в Кан. През 50-те години на миналия век в американския Среден запад, семейство О’Брайън получават вест за ненавременната смърт на един от синовете им. Години по-късно споменът за този ден става причина най-големият им син Джак, да направи преоценка на живота си и да опита да намери отговор на най-трудния въпрос „Защо?”. Фестивалната лента на Терънс Малик ще се завърти от 21:15 часа заедно с късометражния „Произведено в Китай” на Борис Десподов от селекцията на Jameson.

Христо Шопов и Койна Русева блестят в разказ за любовта във всичките й проявления – за неизбежната, мистична и необяснима любов, но и за повърхностната, бързо ликвидна любов. Най-коментираният български филм на годината „ Love.net” проследява паралелно историите на галерия от персонажи, опитващи се да коригират живота си или просто да се забавляват в мрежата. Няколко двойки, свързали живота си чрез сайтовете за запознанства ще забавляват публиката от 23:30 часа в лятно кино „Орфей”.

Органозаторите на „Филмови нощи във Филипополис” са приготвили силна филмова програма и за събота, когато Татяна Лолова щеше да играе своето „Дуенде”, но поради забаляване отложи гастрола.
Аватар
FramarMedia
Модератор
 
Мнения: 427
Регистриран на: 26 Мар 2011, 10:39

Re: Филмови нощи във Филипополис - 06.07.2011

Мнениеот FramarMedia » 13 Юли 2011, 10:29

Стинг и Дейвид Линч обсъждат фаталната 2012, Натали Портман триумфира в Лебедово езеро
Знаменитости като Стинг и Дейвид Линч се включват в дискусията, предизвикана от бразилския режисьор Аморим, за това ще се промени ли планетата ни през следващата година. Факт е, че сме изправени пред криза на много нива – прясната вода и благата в природата намаляват, запасите от храна също се изчерпват, въздухът става все по-мръсен. Нещо в системата не работи. „2012: време за промяна”- само една идея е способна да преобърне възприятията ни за света на 180 градуса. Промяната започва в 21:15 в лятно кино „Орфей”, предшествана от късометражния филм от селекцията на Jameson „На улица нула” на режисьора Андрей Гетов.

В късната прожекция зрителите могат да видят ролята, донесла Оскар на Натали Портман за „Черен лебед”. Психодрама за пътя към съвършенството и жертвите, които трябва да се направят в името на мечтите. Балерината Нина Сайерс дава всичко от себе си, но въпреки маниакалния й перфекционизъм, не е постигнала много в танцовата си кариера. Шансът й най-сетне да попадне в светлините на прожекторите идва с предложението за главната роля в балета Лебедово езеро. Нина трябва да влезе в образа както на добрия Бял лебед, така и на злия Черен лебед, за което трябва да потърси вдъхновение в тъмните кътчета на съзнанието си и да прекрачи някои граници, от които няма връщане.
Аватар
FramarMedia
Модератор
 
Мнения: 427
Регистриран на: 26 Мар 2011, 10:39

Re: Филмови нощи във Филипополис - 06.07.2011

Мнениеот FramarMedia » 19 Юли 2011, 10:08

Пет любовни спомена извиква на екрана Клод Льолуш, а братята Коен представят римейк на класически уестърн с холивудски звезди в лятно кино „Орфей”

Носител на "Оскар" и "Златна палма" от Кан за шедьовъра "Един мъж и една жена" (1966), създал над 50 филма в кариерата си, Клод Льолуш не се уморява да разказва впечатляващи киноистории - такъв е и най-новият му филм "Толкова много любов" тази вечер в 21:15 в лятно кино „Орфей”. Като най-важен елемент в творчеството на знаменития режисьор любовта отново е в центъра на сюжета - героинята му Илва си спомня своята бурна младост и мъжете, които някога е обичала. Всички тези мъже са били напълно различни, но всеки един от тях е повлиял на нея и на живота й. В крайна сметка може би не Господ е създал жената , а всеки мъж, когото тя обича.


„Непреклонните” от 23:30 часа е римейк на едноименния уестърн от 60-те, освежен със страхотни лафове и кратки комедийни моменти от братята Коен. Джеф Бриджис и Мат Деймън участват в историята за опърничавия щатски шериф Рубен „Петела“, който се захваща да помогне на оправна девойка, издирваща убиеца на своя баща. С навлизането в индианските земи, към тях се присъединява тексаският рейнджър Ла Бьоф и тримата преживяват изключителни трудности в преследването на престъпника в опасния Див Запад.
Аватар
FramarMedia
Модератор
 
Мнения: 427
Регистриран на: 26 Мар 2011, 10:39

Re: Филмови нощи във Филипополис - 06.07.2011

Мнениеот FramarMedia » 21 Юли 2011, 09:22

Бандерас снима в родния си град Малага, певицата Миленита разгадава от сутрин до вечер стара легенда за чудодейни зарове

Първата прожекция в кино „Орфей” е история, случваща се в родния град на Бандерас – Малага, през едно лято на 70-те години. След успеха с дебюта си от 1999 г. - "Луди в Алабама", актьорът отново сяда на режисьорското място, за да адаптира многократно награждавания роман на писателя Антонио Солер „Летен дъжд”. Изключителна арт визия и лека меланхолия представят няколко младежи, които порастват с радости, болки, любов, секс, приятелство и агресия.


В 23:30 зрителите ще се срещнат с 30-годишната Лора, която в един обикновен ден получава два пакета с тайнствени зарове. От този момент нататък животът й коренно се променя - уволнена е от работа, отвлечена е и попада на неща, които средностатистическият човек трудно може да преживее за години, камо ли за 24 часа. В българския хитов филм „Лора от сутрин до вечер” героинята на певицата Миленита е изправена пред възможността да открие дали старата легенда за чудодейните зарове, които сбъдват всяко желание на притежателя си, е истина, и да преоткрие истинските си приятели и разбира се, любовта.
Аватар
FramarMedia
Модератор
 
Мнения: 427
Регистриран на: 26 Мар 2011, 10:39

Re: Филмови нощи във Филипополис - 06.07.2011

Мнениеот FramarMedia » 21 Юли 2011, 09:23

Балетен хорър с „Оскар” и лента за Боливийската водна вода довечера в кино „Орфей”

Най-изтощителната роля за Натали Портман, донесла й „Оскар”, ще видите от 21:15. „Имаше няколко дни, в които си мислех, че ще умра,” споделя крехката актриса за снимките на „Черен лебед”. Във филма тя се превъплъщава в образа на балерината Нина Сайерс, обсебена от маниакален перфекционизъм и погубваща амбиция. Шансът й най-сетне да попадне в светлините на прожекторите идва с предложението за главната роля в балета Лебедово езеро. Нина трябва да влезе в образа както на добрия Бял лебед, така и на злия Черен лебед, за което трябва да потърси вдъхновение в тъмните кътчета на съзнанието си и да прекрачи някои ужасяващи граници, от които няма връщане.
500 години след Колумб, отново пръчки и камъни се конфронтират с високо-технологичните оръжия на модерния свят в „Дори дъжда” от 23:15 часа. Този път битката е не за злато, а за най-простичкия природен ресурс – водата. Себастиан и Коста решават да заснемат в Боливия своя филм, посветен на Христофор Колумб и откриването на Америка. По същото време местното индианско население въстава срещу приватизирането на водното хранилище на град Кочабамаба и с напредването на снимачния процес екипът става свидетел на това как насилието се засилва и прераства в Боливийската водна война.
Организаторите на „Филмови нощи във Филипополис” напомнят, че при внезапен летен дъжд билетите могат да се използват за прожекция по избор през следващите дни. Предварителна продажба на билети за хитовите заглавия се извършва на касата на кино „Орфей”.
Аватар
FramarMedia
Модератор
 
Мнения: 427
Регистриран на: 26 Мар 2011, 10:39

Re: Филмови нощи във Филипополис - 06.07.2011

Мнениеот FramarMedia » 22 Юли 2011, 09:49

Карлос Саура разказва за огненото фламенко, Колин Фарел кара Ролс Ройс през нощен Лондон в гангстерско крими


Десетият филм на Саура за пламенния испански танц радва сетивата с преливаща цветна визия и уникален свят от движение и ритми от 21:15 в лятно кино „Орфей”. Във "Фламенко, фламенко" режисьорът, в тандем с оператора Виторио Стораро, проследява развитието на страстното изкуство - от рождението му до наши дни. В него прочути фламенко музиканти, певци и танцьори като Пако де Лусия, Сара Барас, Ниня Пастори, Фарукито, Естрея Моренте, Томатито и др. "играят" самите себе си.

Стилен и секси гангстерски трилър, хаплив с остроумие и безмилостна интрига, потапя зрителите в подземния свят на британската столица от 23:30 часа. „Булевард Лондон” събира непослушния Колин Фарел и чаровната Кийра Найтли в ролите на злополучни любовници, опитващи се да избегнат конфликт с един от най-яростните криминални босове. Сценарият и режисурата са на носителя на "Оскар" Уилям Монахан, сътворил хитове като "Небесно царство", "От другата страна" и "Мрежа от лъжи".
Аватар
FramarMedia
Модератор
 
Мнения: 427
Регистриран на: 26 Мар 2011, 10:39

Следваща

Назад към Медиен календар

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron