Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
03 Мар 2017, 09:48
borkova написа:Ние снощи бяхме на гуакамоле и сухарчета

. А онзи ден правих тиквички, които първо ги запекох във фурната и после ги залях с една смес, която не знам дали се вписва в поста, защото в нея имаше яйца, моцарела, кашкавал.
За Сирни заговезни е ставало, по-нататък е друго.
Аз също започнах да постя, малко ми е трудно, но се справям засега, отново карам основно на филии, от тея постове съм в + на килограмите.
06 Мар 2017, 19:48
и аз се ключих в поста, днес бях на просо със спанак, домати и лук, много вкусно се получи, неочаквах че е така добре, за вечеря салата от маруля и боб. :) Имам и за утре.
08 Мар 2017, 17:03
Аз мисля да го направя, не за да постя, а просто за да се причистя, не съм почнала, но може би трябва да го направя и да стартирам един пост...
09 Мар 2017, 11:02
Късно е да се включа в поста, но мисля да премина на по-лек режим без отношение към постенето :)
09 Мар 2017, 14:37
Тези дни нямах никакво време за готвене и карах на салати. Много свежо се чувствам :)
Хапва ми се и нещо топло обаче и тази вечер съм замислила пълнозърнест кус-кус с нахут и леко задушени зеленчуци - тиквичка, патладжан, червена и оранжева чушка, лук и малко чесън.
Друго, което съм планирала до края на седмицата е зелен фасул яхния, супа от червена леща с кокосово мляко и пастет от белен бял боб и печени моркови за мазане на филийки :)
09 Мар 2017, 14:53
Мъже приемате ли във вашия клуб? Постя за 3-ти път. Засега не съм много прилежен, все нещо ме спъва и карам и аз главно на салата и на лютеница.

Досега съм изял един боб всичко на всичко.
Днес ядох зеленчукова супа, закуската ми беше мюсли, накиснати в ядково мляко и плодове. За вечеря и на мен ми се хапва нещо като хората и съм решил да си направя зелен боб, моркови, целина и чесън,омазани в малко балсамикои домати, не знам какво ще се получи, но съм решил, че ще ми е вкусно.
09 Мар 2017, 17:21
А всички ли в семейството постите или има някои,които си позволяват прегрешения?
10 Мар 2017, 10:57
Malina написа:А всички ли в семейството постите или има някои,които си позволяват прегрешения?
Не разбрах към кого е въпросът, но да си кажа - вкъщи само аз постя. Другите просто са на по-лек режим, което е неизбежно с оглед на постното ми готвене.
Но пък у дома по принцип не ядем много месо. Два-три пъти в седмицата най-много, и то пилешко и пуешко. И два пъти риба.
10 Мар 2017, 11:37
Yunona, след всеки твой пост стоя и се чудя, кога ли ще ме осиновиш?

направо ти се възхищавам на това, което правиш с тялото си, със семейството си, просто страхотни! :) Завиждам и то не само благородно, ами си завиждам баш заавистнически. У нас са идиоти, не мога да ги накарам салата да ядат... камо ли да ядат чисто месо от дъжд на вятър.. ела да ги видиш как набиват мръвки.
10 Мар 2017, 15:04
Абсолютно всички пости през годината ги спазвам, толкова съм свикнала с ограничаването на храната, че изобщо не ми липсва нищо.
Най-често на пролетния пост спанак, лапад, коприва, всичко с ориз, нахут,боб,леща, грах, картофени яхнии (много ги обичам). Спазвам си много строг и традиционен начин на живот. Не мога да се похваля с интересни и иновативни рецепти, ям неща, които са типични за нас.