Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
26 Юли 2018, 09:17
Купих си такъв фритюрник и искам да науча повече за възможните му употреби. Картофите са чудни, но искам да изляза извън стандартите и да опитам с меса, тесто, има хора, които и готвят вътре. Ще има ли някой за сподели мнение, книжката с рецепти в комплекта е доста скучна.
26 Юли 2018, 09:41
Да ти дам един съвет аз, сложих си кошничката и всеки път готвя в алуминиев съд с подобна форма (за еднократна употреба). Спомага да не мия редовно кошничката, която колкото и да е устойчива, все пак не издържа много.
26 Юли 2018, 09:43
Жена ми прави невероятни пълнени чушки със сирене там, около 25 минути, но са крехки, веднага се белят и са шеметно вкусни.
26 Юли 2018, 10:12
Не пече ли много бавно, знам, че за чиния картофи отива 1 час приготовления..
26 Юли 2018, 10:57
Stark написа:Не пече ли много бавно, знам, че за чиния картофи отива 1 час приготовления..

Не е вярно, 700 грама бланширани картофи - 25 минути и са чудесни. Едно пълнене на фритюрника.
26 Юли 2018, 15:45
Качеството между бланширани и истински картофи е огромно, с колко се увеличава печенето им, когато са нормални картофи и дали отното са 700 грама?
07 Авг 2018, 09:16
valensiq написа:Качеството между бланширани и истински картофи е огромно, с колко се увеличава печенето им, когато са нормални картофи и дали отното са 700 грама?
Има процедура, в която се подготвят картофите за пържене. Много са вкусни, стига да се направят като хората.
07 Авг 2018, 09:35
Дидето написа:valensiq написа:Качеството между бланширани и истински картофи е огромно, с колко се увеличава печенето им, когато са нормални картофи и дали отното са 700 грама?
Има процедура, в която се подготвят картофите за пържене. Много са вкусни, стига да се направят като хората.
Някой прави ли процедурата у дома си? Ти бланшираш картофите, преди да ги опържиш.. да бе!
07 Авг 2018, 14:49
Andrey написа:Някой прави ли процедурата у дома си? Ти бланшираш картофите, преди да ги опържиш.. да бе!

Нарязваш тънко, поставяш в подсолена вода за половин час, подсушаваш и леко омазняваш.
07 Авг 2018, 14:58
Бланширането не е ли процес, в който се слага каквото и да е било в гореща вода за минута-две, след това се шокира в ледена и след това чак се готвят?
Това с поставянето в подсолена вода е някаква обработка, да, но не е бланширане.
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.