Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.
21 Ное 2016, 15:38
dejavu написа:А за дълбоки белези, някой може ли да сподели продукт, който малко от малко да позаглади тена? :(
И аз много съм чела и търсила такъв продукт, но мисля, че при вдлъбнати белези, каквито имам и аз, нищо не помага, освен разни лазерни пилинги, които честно казано мен малко ме плашат..Иначе за белези (петна от пъпки) аз използвам крема на Авен Triacneal и той наистина ми помага да ги залича и предотвратява появата на нови. Малко е скъп, но си заслужава парите. И при него важи това, че не трябва да се излагаш на слънце след като си го нанесла, освен ако не и се намазала със слънцезащитен крем. Това предполагам важи за всички такива избелващи и излющващи кремове, защото те обикновено съдържат киселини.
24 Ное 2016, 11:53
Здравейте, цикълът ми е редовен, незнам да имам някакво заболяване, нямам пъпки другаде по тялото ми, но аз си мисля че някак си окосмяването по лицето ми се засили, но пък майка ми твърди че нямало такова нещо и че съм си внушавала. ходих при една дерматоложка, но също нищо не каза, а ми отговори че всичко било на нервна почва, което не мисля че така. мазала съм е с какво ли не, дори антибиотик съм пила, сега си мажа само пъпките с бензоил пероксид. моля ви да ми дадете съвет как да постъпя, защото вече се отчайвам.Благодаря ви!

- IMG_0438.JPG (45.73 KiB) Прегледано 467 пъти

- IMG_0437.JPG (56.49 KiB) Прегледано 467 пъти
24 Ное 2016, 12:13
Специално за вдлъбнатите белези от акне с морска луга има голям ефект. Трябва постоянство обаче. И мирише много гадно, да сте подготвени. С памуче се маже лицето с лугата и се стои 15-20 минути. Първите пъти може леко да щипе, но после се свиква. После се маха с мокра кърпичка или с мицеларна вода. Ако не се направи това и се измие лицето с вода, не може да се махне лугата, стои едно мазно, дори и със сапун няма да стане. Задължително се маже лицето с крем после, защото я изсушава.
25 Ное 2016, 15:39
iwoni написа:Специално за вдлъбнатите белези от акне с морска луга има голям ефект. Трябва постоянство обаче. И мирише много гадно, да сте подготвени. С памуче се маже лицето с лугата и се стои 15-20 минути. Първите пъти може леко да щипе, но после се свиква. После се маха с мокра кърпичка или с мицеларна вода. Ако не се направи това и се измие лицето с вода, не може да се махне лугата, стои едно мазно, дори и със сапун няма да стане. Задължително се маже лицето с крем после, защото я изсушава.
Какво е това морска луга, в аптеките ли се продава и на каква цена е? Всяка вечер ли се мажеш и на другия ден трябва ли да слагаш слънцезащитен крем? След колко време има видими резултати?
25 Ное 2016, 16:40
rose_92 написа:iwoni написа:Специално за вдлъбнатите белези от акне с морска луга има голям ефект. Трябва постоянство обаче. И мирише много гадно, да сте подготвени. С памуче се маже лицето с лугата и се стои 15-20 минути. Първите пъти може леко да щипе, но после се свиква. После се маха с мокра кърпичка или с мицеларна вода. Ако не се направи това и се измие лицето с вода, не може да се махне лугата, стои едно мазно, дори и със сапун няма да стане. Задължително се маже лицето с крем после, защото я изсушава.
Какво е това морска луга, в аптеките ли се продава и на каква цена е? Всяка вечер ли се мажеш и на другия ден трябва ли да слагаш слънцезащитен крем? След колко време има видими резултати?
Има го в аптеките и е евтино, до 4 лв. Два пъти в седмицата се мажеш, аз след първата- втората седмица имах разлика.
26 Ное 2016, 08:36
iwoni написа:rose_92 написа:iwoni написа:Специално за вдлъбнатите белези от акне с морска луга има голям ефект. Трябва постоянство обаче. И мирише много гадно, да сте подготвени. С памуче се маже лицето с лугата и се стои 15-20 минути. Първите пъти може леко да щипе, но после се свиква. После се маха с мокра кърпичка или с мицеларна вода. Ако не се направи това и се измие лицето с вода, не може да се махне лугата, стои едно мазно, дори и със сапун няма да стане. Задължително се маже лицето с крем после, защото я изсушава.
Има го в аптеките и е евтино, до 4 лв. Два пъти в седмицата се мажеш, аз след първата- втората седмица имах разлика.
Предполагам, че не могат да изчезнат напълно без лазер, но доста ли се поизравниха белезите?
28 Ное 2016, 10:46
Дори и да има леки следи, пак е нещо. По-добре да има някакъв ефект, отколкото никакъв.
02 Дек 2016, 21:01
Някой ползвал ли е Акне Аут активен лосион за враснали косми и фуликулит? Пише на листовката, че лосиона е подходящ за това.
04 Дек 2016, 12:47
Никак не харесвам Акне аут. Преди години голямата ми дъщеря ползваше серията и след първоначално добрия ефект състоянието на кожата и много се влоши. После мина на друга козметика и подходящ хранителен режим и проблемната кожа остана в миналото.
Лошото при Акне аут е високият процент на силно изсушаващи съставки, основно салицилова киселина. Това гарантира ефект още в първите дни. Да, но това действие е силна агресия към кожата. И тя отговаря на тази агресия с естествената си защита - повишено отделяне на себум. И порочният кръг се завърта.
Затова предпочитам козметика, която е с по-меко, постепенно, неагресивно действие и която решава проблема дългосрочно. Без тежка химия, с повече натурални съставки и растителни екстракти.
12 Дек 2016, 12:28
shishkov12 написа:Добър вечер, д-р Тодева!
Имам акне от 14 годишен, а сега съм на 16, през лятото нямам почти никакви пъпки, но дойде ли есен бузите ми стават целите, ходих няколко пъти на дерматолог, който ми предписа скъпи лекарсва, от които нямаше никаква полза. От известно време започнах да се лекувам сам, сутрин и вечер си мия лицето със специален гел с розова вода, вечер слагам Panoxyl 10% също, пъпките почти напълно изчезват и след 3-4 дни се появяват на абсолютно същите места, дори и да се изтискат, след раната те излизат пак там, искам да ви попитам за някакъв съвет?
Здравейте!
Можете ли да приложите снимки?
С уважение,
д-р Тодева