Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.
04 Окт 2017, 16:55
Krasi123 написа:Здравейте, д-р Тодева момиче съм на 20 години и се обръщам към вас за съвет, защото вече не знам какво да правя. Преди около 6 месеца започнаха да ми излизат пъпки по лицето отидох на дерматолог и там ми изписаха няколко продукта от серията на uriage- измиващ гел и крем които нанасях сутрин и вечер. Тази терапия продължи около месец след което отидох отново при същия дерматолог. Там ми казаха че няма голяма разлика след продуктите затова ми изписаха още няколко продукта- почистващ лосион на uriage, хапчетата на acne out и един слънце защитен крем на avene. Ta вече 3 месеца ползвам продуктите и няма никакъв ефект . Какво да правя, какво да използвам? Моля за помощ!

Здравейте!
Можете ли да приложите снимки, за да се ориентирам какво е състоянието?
С уважение,
д-р Тодева
04 Окт 2017, 18:17
Да ще ви изпратя снимки на email адреса
05 Окт 2017, 14:04
Изпратих снимките на email адреса Ви.
05 Окт 2017, 15:25
Krasi123 написа:Да ще ви изпратя снимки на email адреса
Здравейте!
Видях приложените снимки! Според мен имате нужда и от активно лечение, а не само медицинска козметика. Съветът ми е да посетите отново специалист и да обсъдите какво да бъде лечението! Добре е да се направи и микробиологично изследване за вторична инфекция!
С уважение,
д-р Тодева
05 Окт 2017, 23:12
Благодаря за съвета,а това микробиологично изледване се прави при гинеколог нали .?
05 Окт 2017, 23:49
Забравих да попитам и какво означава активно лечение.
09 Окт 2017, 14:58
Krasi123 написа:Благодаря за съвета,а това микробиологично изледване се прави при гинеколог нали .?
Здравейте!
Изследва се секрет от пъпките! Взема се от дерматолог! Най-вероятно, освен от козметика ще имате нужда и от средства с активни съставки!
С уважение,
д-р Тодева
15 Ное 2017, 13:44
Здравейте Д-р Тодева,
Имам едно запитване:
тъй като ваш колега ми препоръча три, четири посещения в солариум за леко акне по гърба. Но аз посещавам студио за фотоепилация и правя процедури всеки месец. Можете ли да ми кажете какъв е периода от време в който трябва да направя почивка от фотоепилацията, за да мога да посещавам солариум?
Благодаря за отговора предварително.
15 Ное 2017, 17:37
Дерма написа:Здравейте Д-р Тодева,
Имам едно запитване:
тъй като ваш колега ми препоръча три, четири посещения в солариум за леко акне по гърба. Но аз посещавам студио за фотоепилация и правя процедури всеки месец. Можете ли да ми кажете какъв е периода от време в който трябва да направя почивка от фотоепилацията, за да мога да посещавам солариум?
Благодаря за отговора предварително.
Здравейте!
Не се препоръчва фототерапия за лечение на акне, както и като съчетание с фотоепилация! Най-добре уточнете с лекуващия лекар какъв точно е вашият случай и какво да бъде лечението!
С уважение,
д-р Тодева
24 Дек 2017, 22:13
Здравейте!
Още от юношеските си години имам проблем с кожата на лицето. От около една година, кожата ми започна да се възпалява и лечението на всяка нова пъпка е продължително и мъчително. Бяха ми предписани доста лекарства. В момента използвам измивен гел на Avene, крем Скинорен вечер и Aknicare cream за овлажняване сутрин. Това е вече повече от 4 месеца. Помогнаха ми много, но продължават да ми излизат по една две пъпки, които се подуват, възпаляват и минава доста време докато се справя с тях. Отделно имам нещо като екзема на кожата на главата - около ушите и на тила. Има люспи, сърби. Ту изчезва, ту се появява.
Много ще бъда благодарна, ако можете да ми помогнете! Весели празници!