Алергичен ринит - мнения и коментари

В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани с алергия и имунология, да споделяте мнения и да получите съвет - хранителни, слънчеви алергии и други.

Алергичен ринит - мнения и коментари

Мнениеот Dr Mandajieva » 23 Яну 2019, 20:58

В тази тема на здравния форум може да откриете мнения и зададете вашите въпроси, свързани с алергичнен ринит. Тук може да получите консултация и съвет за симптоми, диагностика и лечение на това най-често срещано алергично състояние. На вашите въпроси отговаря д-р Мариана Мандажиева.

Алергичният ринит, известен също като сенна хрема, е възпаление на носната лигавица в резултат на излагане на определени вещества (алергени) във въздуха. Най-честите алергени, водещи до това състояние, са полени, прах, плесен или козина на животни.

Някои хора страдат от алергичен ринит само за няколко месеца през годината, защото са чувствителни към сезонни алергени, като дървесен или тревен полен. Други имат алергичен ринит през цялата година.

Повечето хора с алергичен ринит имат леки симптоми, които могат лесно и ефективно да се третират. Но за някои симптомите могат да бъдат тежки и постоянни, което води до проблеми със съня и нарушава ежедневието им.

Алергичният ринит причинява грипоподобни симптоми като кихане, сърбеж в носа, запушен нос, хрема, кашлица, възпалено гърло, сърбеж и зачервяване на очите, сълзотечение, подуване в областта на очите, главоболие, безсъние. Тези признаци обикновено се появяват скоро след излагане на алергена.

Научете повече за д-р Мариана Мандажиева.
Dr Mandajieva
 
Мнения: 6
Регистриран на: 11 Фев 2019, 16:52

Re: Алергичен ринит - мнения и коментари

Мнениеот Kristi » 14 Фев 2020, 21:14

Здравейте, Докторе!
От година страдам ит обострящ се синузит, който преминава на моменти в тежко главоболие и задна хрема, придружена с тежък дъх. Започнах да изолирам причинителите и с времето достигнах до съмнение, че е възможно да реагирам на пухкавата козина на кучето, което гледам от година. Особено изразено усещане за проявление на симптомите имаше след завръщането ми при любимеца, след дълго пътуване. Изследвах се за алергия към кучешки косми в Синево. Резултатът ми показва 0.33 kU/L при референтни стойности <0.35. От една страна резултатът е в граници, но ми се иска да чуя професионалния Ви коментар.
Благодаря предварително за насоките и съдействието!
Kristi
 
Мнения: 1
Регистриран на: 14 Фев 2020, 21:04


Назад към Алергология и имунология

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта