Здравейте, д-р Кисьова. Ще ви разкажа накратко нашата история. Дъщеря ми е на една година в момента и направи няколко обрива като подозираме няколко храни. На 6 месеца направи остра уртикария от ябълков сок. След това е имала единични уртики и обриви, които изчезват за минути или часове като подозираме карфиол, кайсия и банан за появата им. Косултация съм правила с двама алерголози, като първия ми каза да вземаме фенистил 2 месеца, а втория кетотифен 3 месеца. Според нашата педиатърка антихистаминовите препарати отслабват своето действие след 7мия ден и според нея не трябва да приемаме допълнително нищо и смята, че не е сериозна алергията ни. Исках да добавя, че все още се кърмим и че сме захранени с глутен, млечни продукти, ядем също круши, сливи и грозде от плодовете. Искам да ви попитам според вас трябва ли да вземаме допълнително антихистаминови препарати, ако да как да проследя реакция спрямо нова храна , която въвеждам? Незнам също дали има връзка, но да добавя, че доста дълго ни продължи физиологичната жълтеница може би към месец или малко повече. Просто незнам как да постъпя и кое е най-добро за детето ми, така че ще се радвам на вашия отговор и съвет.
Благодаря
Силвия