Алергии при деца - онлайн консултация с Детски лекар

Стари, неактуални, заключени теми.

Re: Алергии при деца - онлайн консултация с Детски лекар

Мнениеот Dr Galina Kisyovа » 13 Ное 2014, 23:38

stakova написа:Здравейте, благодаря за отговора!

Бих желала да обсъдя с вас и още един въпрос. Преди два дни започна хрема при детето, но не много съвсем леко, диша си свободно и само от време на време й потича носа. Говорих с нашата педиатърка и тя каза да вземаме коластра и да промивам носа. Купихме коластра и на съдържанието видях, че съдържа имуноглобулин Е и съответно се сетих, че съм чела, че това са антителата, които се образуват при алергична реакция. Та въпроса ми е, възможно ли е след като давам допълнително такива антитела да се провокира реакция към вече захранени храни. Втория ми въпрос е, преди първата реакция към ябълката преди повече от 6 месеца, една седмица преди това бях давала пак коластра (това е единствения път когато съм давала) и след седмица направи уртикарията, която сметнахме, че е от ябълката, възможно ли е да се е натрупал въпросния имуноглобулин Е в организма и поради тази причина да е дала реакция към въпросната храна? Също от всичко прочетено и обяснено от различни алерголози доколкото разбирам имуноглобулин Е се отделя, когато съответния алерген попадне в организма, от там когато имуноглобулина Е влезе в реакция с мастоцитите се отделя хистамин, така ли е? Извинявам се ако горното изречение не е правилно от медицинска гледна точка, но просто се опитвам да си обясня състоянието на дъщеря ми след като никой не може да ми даде конкретен отговор защо се получи уртикарията? Като човек, който никога не се е занимавал с медицина, но от простата логика си правя изводите, че може коластрата да е спомогнала за алергията ни, въпреки че очевидно нямаме алергия към белтъка на кравето мляко след като ядем сирене, кисело мляко и масло? Та според вас имат ли нещо общо коластрата с алергията ни и ако не смятате ли, че мога да давам допълнително от нея след като все още се кърмим и дали кърмата не предлага достатъчна защита в случая?

Благодаря ви
Силвия

Здравейте,
моя съвет е да не давате коластра, тя не е подходяща за вашето дете. Най-доброто за вашето дете е кърменето и се опитайте колкото се може по-дълго време да кърмите вашето дете, с кърмата то получава достатъчно защитни субстанции.
Д-р Галина Кисьова
Педиатър, МБАЛ "Тракия"-ЕООД
Консултант за националния здравен портал- Framar.bg
телефони: 0882948468; 0898227819
email: dr.kisyova@abv.bg
Dr Galina Kisyovа

Мнениеот stakova » 14 Ное 2014, 12:04

Здравейте, благодаря за отговора!

Какъв е вашият съвет да продължавам ли да захранвам детето или да поизчакам известно време? Мога ли да захраня с белтък, телешко и броколи? Напомням само, че досега сме дали реакция към ябълка, карфиол, кайсия и банан. Може би повече от месец не съм давала нова храна и се чудя на къде да продължим.

Благодаря
Силвия
stakova

Мнениеот stakova » 14 Ное 2014, 12:04

Здравейте, благодаря за отговора!

Какъв е вашият съвет да продължавам ли да захранвам детето или да поизчакам известно време? Мога ли да захраня с белтък, телешко и броколи? Напомням само, че досега сме дали реакция към ябълка, карфиол, кайсия и банан. Може би повече от месец не съм давала нова храна и се чудя на къде да продължим.

Благодаря
Силвия
stakova

Мнениеот Dr Galina Kisyovа » 17 Ное 2014, 17:32

stakova написа:Здравейте, благодаря за отговора!

Благодаря
Силвия

Здравейте,
каква нова храна искате да и дадете? В момента с какво се храните, към кои храни не е проявявала алергия? Какви меса и давате?
Д-р Галина Кисьова
Dr Galina Kisyovа

Мнениеот stakova » 17 Ное 2014, 19:32

Здравейте,

В момента ядем пилешко, пуешко, заешко и агнешко от месата. Ядем от зеленчуците - картоф, морков, тиква, тиквичка, пащърнак, сладък картоф, зелен пипер, зелен боб, царевица. От плодовете: сини сливи, круша и бяло грозде. Млечни - краве масло, сирене и кисело мляко. Зърнени - ориз и глутенови. Реакция най-тежка даде към ябълката, а към карфиола, кайсията и банана бяха единични обривчета, които изчезнаха за няколко часа. Понеже знам, че броколите са близки с карфиола и затова искам да знам дали е удачно да пробвам с броколите? Знам, че следващото месо е телешко, с което трябва да захраня, но някъде бях чела, че при неизяснена алергия е препоръчително да се отложи телешкото, но вече сме на 1г. и два месеца, така че дали е подходящо? Кокоши жълтък също ядем и нямаме проблем с него, затова се чудих дали мога да включа и белтък под формата например на баница?

Благодаря
Силвия
stakova

Мнениеот radeto_1985 » 20 Ное 2014, 17:03

Здравейте,

Първо да се извиня,ако не съм на правилното място :? , от половин час се мъча да си задам въпроса към д-р Кисьова ,дано съм уцелила най-накрая . Имам дете на 2 години, от май месец сме постоянно с ларингит и червено гърло, като ми се казва,че всичко е на алергична основа. Преди 20 дни направихме тест и се установи алергия към влага със стойности 4/6 и 7/6 каквото и да значи това. Изписа ни Сингулар за поне 6 месеца, Зенаро за 20 дни и капки Тобрадекс,Гентазон и Сперсадекс . Каза,че алергията се лекува и ни пожела всичко добро . Ще съм ви благодарна,ако ми дадете повече яснота по проблема и дали сме с правилното лечение . Благодаря Ви !!!
radeto_1985

Мнениеот stakova » 29 Ное 2014, 17:09

Здравейте, исках също да ви попитам дали смятате, че хомеопатията в нашия случай е удачен вариант. Правихме и консултация с хомеопат и ни беше предписано calc phos 30Ch. Дали е по-добре да изчакаме просто да израстем алергията?

Благодаря
Силвия
stakova

Мнениеот Dr Galina Kisyovа » 05 Дек 2014, 12:35

stakova написа:Здравейте,

В момента ядем пилешко, пуешко, заешко и агнешко от месата. Ядем от зеленчуците - картоф, морков, тиква, тиквичка, пащърнак, сладък картоф, зелен пипер, зелен боб, царевица. От плодовете: сини сливи, круша и бяло грозде. Млечни - краве масло, сирене и кисело мляко. Зърнени - ориз и глутенови. Реакция най-тежка даде към ябълката, а към карфиола, кайсията и банана бяха единични обривчета, които изчезнаха за няколко часа. Понеже знам, че броколите са близки с карфиола и затова искам да знам дали е удачно да пробвам с броколите? Знам, че следващото месо е телешко, с което трябва да захраня, но някъде бях чела, че при неизяснена алергия е препоръчително да се отложи телешкото, но вече сме на 1г. и два месеца, така че дали е подходящо? Кокоши жълтък също ядем и нямаме проблем с него, затова се чудих дали мога да включа и белтък под формата например на баница?

Благодаря
Силвия

Здравейте, не ви препоръчвам да пробвате с броколи, след като сте дали реакция към карфиол. Може да се опитате след месец-два да дадете малко телешко месо. Не давайте все още белтък.
Д-р Галина Кисьова
Dr Galina Kisyovа

Мнениеот Dr Galina Kisyovа » 05 Дек 2014, 12:36

stakova написа:Здравейте, исках също да ви попитам дали смятате, че хомеопатията в нашия случай е удачен вариант. Правихме и консултация с хомеопат и ни беше предписано calc phos 30Ch. Дали е по-добре да изчакаме просто да израстем алергията?

Благодаря
Силвия

Здравейте,
може да пробвате и с хомеопатично лечение.
Д-р Галина Кисьова
Dr Galina Kisyovа

Мнениеот Dr Galina Kisyovа » 05 Дек 2014, 12:40

radeto_1985 написа:Здравейте,

Първо да се извиня,ако не съм на правилното място :? , от половин час се мъча да си задам въпроса към д-р Кисьова ,дано съм уцелила най-накрая . Имам дете на 2 години, от май месец сме постоянно с ларингит и червено гърло, като ми се казва,че всичко е на алергична основа. Преди 20 дни направихме тест и се установи алергия към влага със стойности 4/6 и 7/6 каквото и да значи това. Изписа ни Сингулар за поне 6 месеца, Зенаро за 20 дни и капки Тобрадекс,Гентазон и Сперсадекс . Каза,че алергията се лекува и ни пожела всичко добро . Ще съм ви благодарна,ако ми дадете повече яснота по проблема и дали сме с правилното лечение . Благодаря Ви !!!

Здравейте,
добре е да проветрявате редовно помещенията, в които гледате детето, ако има влага с дома ви да се борите с нея с подходящи препарати и по възможност да си закупите и влагообсорбатор. Назначената терапия е подходяща за посочените от вас симптоми, но е добре детето да бъде наблюдавано от алерголог или детски пулмолог. Проявявало ли е досега алергия към храни или медикаменти?
Д-р Галина Кисьова
Dr Galina Kisyovа

ПредишнаСледваща

Назад към Архив