23 Май 2017, 17:47
13 Юни 2017, 15:44
danielad написа:http://prikachi.com/images/680/9125680j.jpg
Проблемът е, че косъмчетата създават ранички и след това пигментирани белези.
13 Юни 2017, 15:47
anonymous20 написа:Здравейте, д-р Тодева.
Когато бях на около 12 години ми се появиха червени петна от двете страни на бузите или по-точно под тях в близост до челюстта. Нямам представа как и от какво. Не ме сърбят, не ме болят, не се влияят от климатичните условия, нито от козметиката която ползвам, но така и не се махнаха. Мислех си, че това е от пубертета и с времето ще изчезнат затова не съм посещавала лекар, но ето че вече съм на 20, а те все така упорито седят на кожата ми. Това си личи и ме притеснява, защото по принцип не обичам да нося грим и не ми се иска вечно да ми се налага да ги прикривам с нещо. Искам да имам чиста и хубава кожа, както всяко младо момиче.
Моля Ви помогнете ми, кажете ми има ли диагноза за тези петна (или не знам и аз какво са) и как да процедирам в посока премахването/излекуването им?
Прикачила съм снимки, от дясната страна е малко по-силно изразено петното отколкото от лявата.![]()
Написах темата тук, защото не знам към коя графа се отнася, тъй като нямам представа какво са тези "петна" и се чувствам белязана от тях.
25 Юни 2017, 02:44
04 Юли 2017, 16:58
anonymous21 написа:Здравейте, д-р Тодева.
Не, през всичките тези години, в които петната са на лицето ми, не са ми се появявали никъде другаде. Нито по ръцете имам, нито по бедрата.
Обаче забелязах нещо друго - от 1-2 месеца подобно петно (внезапно и отново нямам идея как и защо) ми се е появило между гърдите, повече от към лявата гърда, и това почна много да ме притеснява.
Вече се отчайвам.. моля Ви помогнете ми. Кажете ми какво да правя?
П.С. Отговарям от нов профил, защото нещо не успях да си вляза в предишния.
09 Юли 2017, 16:53
19 Юли 2017, 13:30
31 Юли 2017, 17:11
anonymous21 написа:До преди 1 година абсолютно нищо не съм правила, чаках да си мине от само себе си, което явно няма да стане.
Миналата есен се мазах 1-2 седмици с Фуцидин само върху петната, тъй като в аптеката ми препоръчаха така и известно време използвах крем на Биодерма AKN - никакъв ефект.
В момента си мия лицето и тялото единствено с вода и отвреме навреме ползвам розова вода като тоник, няколко седмици се мазах с Цинков крем - и от това няма подобрение.
Искам да отбележа само, че не съм и очаквала да се подобря, защото просто четох в интернет, че е добре за чувствителна кожа и затова го правя.
Това е всичко, не позлзвам друга козметика и не се гримирам.
31 Юли 2017, 17:17
bekit0o написа:Здравейте. Преди години това беше само червено и ту минаваше тъ се появяваше. Сега даже се бели и се разраства. Може ли някакъв съвет? Благодаря предварително
03 Авг 2017, 17:18