Белези и стрии - онлайн консултация с дерматолог

Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.

Re: Белези и стрии - онлайн консултация с дерматолог

Мнениеот Petia_plovdiv1 » 26 Юни 2014, 18:01

Здравейте, исках да попитам, изгорих носа си с вряла вода преди 10-15 дни, мазах с Дефламол и Дермазин, както ми каза лекарката. Раната заздравя първата седмица, но на мястото остана червено петно, сега мажа с Витасин, но пак си е червено, какво да взема да премахна червеното петно от изгарянето, което е като 5 стотинки и евентуално да не става белег?
Petia_plovdiv1

Мнениеот Dr Violina Todeva » 26 Юни 2014, 18:39

rose_92 написа:А само да ми кажете с какво да се мажа против стрии или евентуално избледняване на старите? Според Вас има ли смисъл от мазането с маслото против стрии на Икаров, което съдържа няколко вида масла (базовото масло е смес от пшеничен зародиш, гроздово и кокосово масло, четирите етерични масла, разтворени в базата са розово, пачули, петигреново и бергамотово) или ми трябва пак някой скъп крем? Благодаря! :)

Здравейте, rose_92!

Ефекта от локалните средства срещу стрии е много малък. За максимален ефект се препоръчват различни лазерни процедури според вида на стриите. Но дори и на лазерите ефекта е ограничен. От локалните средства естествено по-скъпите са с по-добър резултат! Въпреки това и да не може да си ги позволите е по-добре за Вашата кожа да използвате от по-евтините, за да има по-добър вид!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 26 Юни 2014, 18:44

Petia_plovdiv1 написа:Здравейте, исках да попитам, изгорих носа си с вряла вода преди 10-15 дни, мазах с Дефламол и Дермазин, както ми каза лекарката. Раната заздравя първата седмица, но на мястото остана червено петно, сега мажа с Витасин, но пак си е червено, какво да взема да премахна червеното петно от изгарянето, което е като 5 стотинки и евентуално да не става белег?

Здравейте, Petia_plovdiv1!

Можете ли да приложите снимка?

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Biserka » 01 Юли 2014, 21:57

Здравейте д-р Тодева,

Родих преди месец и веднага със започване на кърменето и напълването на гърдите ми се появиха розови стрии по гърдите. На ханша имам стрии от двете страни, те са лилави и се появиха пак след раждането.

Как бих могла да ги премахна или поне да залича частично стриите? Мислех да си приготвя масло от шипка, жожоба, бадемово и авокадо и да използвам крем за белези, но не съм сигурна дали това е добре като терапия.

Знам, че пресните стрии се подлагат по-ефективно на лечение, моля за вашия съвет
Biserka

Мнениеот Dr Violina Todeva » 06 Юли 2014, 12:27

Biserka написа:Здравейте д-р Тодева,

Родих преди месец и веднага със започване на кърменето и напълването на гърдите ми се появиха розови стрии по гърдите. На ханша имам стрии от двете страни, те са лилави и се появиха пак след раждането.

Как бих могла да ги премахна или поне да залича частично стриите? Мислех да си приготвя масло от шипка, жожоба, бадемово и авокадо и да използвам крем за белези, но не съм сигурна дали това е добре като терапия.

Знам, че пресните стрии се подлагат по-ефективно на лечение, моля за вашия съвет

Здравейте, Biserka!

Да, добре е да използвате продукти против стрии и може да съчетаете и с домашно приготвено масло. Имайте предвид, че най-добър ефект върху червените стрии имат лазерните процедури. Ако имате възможност да си ги позволите може да се възползвате!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот stoeva1999 » 12 Юли 2014, 15:35

Здравейте, имам проблем, взех си лентичка за мустак, използвах я, след което ми се зачерви, но се оказа, че не е обикновено зачервяване, а откъсната кожичка :( бях в рани 2 седмици и сега останаха кафеникави петна и не зная дали Контрактубекс ще помогне
stoeva1999

Мнениеот Dr Violina Todeva » 14 Юли 2014, 11:09

stoeva1999 написа:Здравейте, имам проблем, взех си лентичка за мустак, използвах я, след което ми се зачерви, но се оказа, че не е обикновено зачервяване, а откъсната кожичка :( бях в рани 2 седмици и сега останаха кафеникави петна и не зная дали Контрактубекс ще помогне

Здравейте, stoeva1999!

Използвайте слънцезащитен крем с фактор на защита 50! След като вече са се образували кафяви петна най-доброто, което може да направите е да се пазите от слънцето, за да не се засили пигментацията. Контратубекс няма да има ефект при Вас!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот popov » 24 Юли 2014, 11:15

Здравейте д-р Тодева,

Преди 2 дни изпратих две снимки на вашия е-мейл с белези след артроскопска операция на моето коляно.
Въпросът ми е с какво бихте ми препоръчали да ги мажа и защо?
В писмото си пропуснах да добавя, че белезите са леко изпъкнали.
Благодаря ви предварително за съвета!

Поздрави,
Мартин
popov

Мнениеот Dr Violina Todeva » 24 Юли 2014, 12:05

popov написа:Здравейте д-р Тодева,

Преди 2 дни изпратих две снимки на вашия е-мейл с белези след артроскопска операция на моето коляно.
Въпросът ми е с какво бихте ми препоръчали да ги мажа и защо?
В писмото си пропуснах да добавя, че белезите са леко изпъкнали.
Благодаря ви предварително за съвета!

Поздрави,
Мартин

Здравейте, г-н popov!

Ако снимките са актуални Ви съветвам за една седмица да използвате Вита-мерфен и след това за 2-3 месеца Скарекс!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Милена Христодорова » 01 Авг 2014, 20:08

Здравейте, Д-р Тодева!
Притесненията ми са свързани с 2 рани-на лицето и на ухото, и това дали ще остане белег. Раните са от ухапване от куче и са от 1 ден. Едната се намира на слепоочието, не е голяма, но е дълбока,липсва кожа.Ухото ми е цепнато леко,но зараства.Третирам ги с йодасепт и реванол, слагам си превръзка, за да не се замърсява.До кога трябва да продължа с йода и кога трябва да започна с крем за белези? И Контратубекс гел подходящ ли е в моя случай?
Благодаря Ви предварително!
Милена Христодорова

ПредишнаСледваща

Назад към Kожни и венерически болести