02 Авг 2014, 09:21
04 Авг 2014, 12:59
Милена Христодорова написа:Здравейте, Д-р Тодева!
Притесненията ми са свързани с 2 рани-на лицето и на ухото, и това дали ще остане белег. Раните са от ухапване от куче и са от 1 ден. Едната се намира на слепоочието, не е голяма, но е дълбока,липсва кожа.Ухото ми е цепнато леко,но зараства.Третирам ги с йодасепт и реванол, слагам си превръзка, за да не се замърсява.До кога трябва да продължа с йода и кога трябва да започна с крем за белези? И Контратубекс гел подходящ ли е в моя случай?
Благодаря Ви предварително!
04 Авг 2014, 13:08
dens22 написа:"Здравейте!
Не знам от къде да започна. Имам съмнения за сифилис и се чувствам адски депресиран. Не мога да споделя това на родителите си че ми е страх. Моля Ви помогнете ми! Какво да правяКъм кого да обърна. Прочетох много неща свързани за сифилис от интернет. Мислих да купя Пеницилин Г и съм да инжектирам лекарството дали ще успея и ако консултирам с лекар колко ще ми струва нямам финансови възможности и не знам какво да правя мислих да се самоубия че не искам да причиня това на родителите си. Много ви моля дайте ми съвет ;( На 21 години съм и съм имал сексуален контакт с 5 момичета. Появиха ми някакви червени петна по дланите ми и под езика ми. Моля Ви помогнете ми? Шете съм много благодарен. Не знам как се заразих с това и знам какво представлява самото заболяване студент съм по медицина и ми е много страх моля ви.. моля ви
05 Авг 2014, 08:56
05 Авг 2014, 14:06
07 Авг 2014, 11:29
Милена Христодорова написа:Re: Белези и стрии - онлайн консултация с дерматолог
Непрочетено мнениеот Dr Violina Todeva » 04 Авг 2014, 12:59
Милена Христодорова написа:
Здравейте, Д-р Тодева!
Притесненията ми са свързани с 2 рани-на лицето и на ухото, и това дали ще остане белег. Раните са от ухапване от куче и са от 1 ден. Едната се намира на слепоочието, не е голяма, но е дълбока,липсва кожа.Ухото ми е цепнато леко,но зараства.Третирам ги с йодасепт и реванол, слагам си превръзка, за да не се замърсява.До кога трябва да продължа с йода и кога трябва да започна с крем за белези? И Контратубекс гел подходящ ли е в моя случай?
Благодаря Ви предварително!
Здравейте, Милена Христодорова!
Не съм много убедена, че йодасепт и риванол са добро решение! От лекар ли са Ви предписани? Поставиха ли ви ваксина против тетанус? Относно приложението на продукт против белези това трябва да стане след като заздравеят напълно раните. От по-евтините продукти с добър ефект е Скарекс гел. Контрактубекс е с много слабо действие.
С уважение,
д-р Тодева
Share in Facebook
Д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология и Венерология, МЦ "Сано" - Стара Загора
Консултант на национален здравен портал http://www.framar.bg
violina_todeva@abv.bg; violina@framar.bg
+ 359 88 7 851 865
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор
Здравейте отново, Д-р Тодева!
Относно ваксината-да, направиха ми я. Изписаха ми йодасепт,докато раната се затвори, но забелязвам, че кожата около раната е изгоряла, което също ме притеснява. Бихте ли ми предложили друг вариант?
Ще си купя Скарекс гел, но има поне 3-4 дни докато мястото заздравее напълно.
Благодаря Ви за бързият отговор!
Желая лек и успешен ден!
07 Авг 2014, 11:35
Асинка1 написа:Здравейте ! Казвам се Ася и съм на 14 години имам стрий по корема, бедрата,гърдите и по ръцете ....реших да си поръчам този продукт : http://apteka.framar.bg/30037841/%D0%B1 ... %BC%D0%BB-
Но не зная дали е добър за мен , защото имам адцки много червени са ...имам също и белези от ухапвания и искам да ми минат след една седмица заминавам за море искам поне мъничко да ми се премахнат ...МОЛЯ ВИ ПОМОГНЕТЕ МИ !!!
12 Авг 2014, 00:26
13 Авг 2014, 14:24
pe7ia написа:Здравейте, д-р Тодева!
Проблемът ми е свързан със сухата ми кожа и стрийте. Те са от външната страна на бедрата, стари са и са големи и бели. Знам, че няма какво да се направи, затова се опитвам да хидратирам кожата си, за да не се появят нови, но тези опити не са много успешни. До скоро я мажех с кремове за суха кожа, но често по форумите срещах коментари да се използва бебешко олио, затова си купих на Johnson's Baby Oil Gel, с лайка. Използвала съм го 3-4 пъти, като последните 2 пъти бяха последователни дни. Но забелязах,че веднага след като се намажа с него усещам на моменти нещо като щипене, което се проявява само първите 5-10 мин. след това отшумява. Отделно забелязах и пъпчици, които приличат на тези, които се появяват когато сме настръхнали, не са много, но като прокарам ръка по кожата си се усещат на места. Порових се пак из форумите и прочетох негативни мнения.
Сега се чудя какво да правя - да продължавам ли да използвам този продукт, да се опасявам ли, че тези оплаквания при по-продължителна употреба биха предизвикали по-сериозни последствия? Ако се наложи да го спра, какъв друг продукт да използвам за хидратиране на суха кожа, даже бих казала доста суха кожа?
Благодаря.
13 Авг 2014, 16:57