BIOMEDA-представяне и продукти

Витамини и минерали, диетични и други храни - всичко, което допринася за добрия външен вид и перфектно здраве.

BIOMEDA-представяне и продукти

Мнениеот BIOMEDA2000 » 06 Окт 2011, 11:34

biomeda_framar.jpeg
biomeda_framar.jpeg (6.93 KiB) Прегледано 1552 пъти
1989г. Биомеда ООД е основана на 08.12.1989г като дружество с ограничена отговорност с 48% германско участие и 52 % българско участие. Дългосрочните цели на фирмата са производство на билкови лекарствени продукти. Фирмата работи като вносител на готови лекарствени продукти, субстанции за фармацевтичната промишленост, реактиви и консумативи за аналитични лаборатории.

1993г. Подписан е първият консигнационен договор с германската фирма Knoll. Разкрита е складова база в София. Биомеда ООД става член на БТПП.

1994г. Биомеда ООД се преобразува от българо-германско дружество в 100% българско дружество .Съдружници в Биомеда ООД са г-жа Дона Колева, г-н Милан Паргов и г-н Руен Иванов.Биомеда получава лиценз за производство на твърди лекарствени форми и започва производствена дейност.

1995г. Започва лицензно производство на Rytmonorm.

1996г. Започва лицензно производство на Dilzem. Спряно след закупуването на Geodecke Parke Davis от Pfizer, във връзка с промяна на търговската политика и изтегляне на оригиналния продукт от българския пазар.Биомеда ООД получава пълно разрешение за търговия на едро с лекарствени средства.

1997г. Биомеда ООД става член на НБСК на ТЕЛ. Обявена е за Данъкоплатец на годината . Разкрита е нова складова база в гр. Бургас.

1999г. Биомеда ООД е наградена с почетна статуетка за принос в лекарствоснабдяването в България от НБСК на ТЕЛ. Регистрирани са лекарствени продукти в Русия, Грузия, Армения, Латвия. Сключен е консигнационен договор с Berlin Chemie.

2000г. Във връзка с изискванията на ЗЛАХМ, от Биомеда ООД, която развива производствена дейност, се отдели като самостоятелно юридическо лице - Биомеда 2000 ООД. Обособява се като търговец на едро с лекарствени продукти и стоки, свързани със здравето на хората.Обявена е за Данъкоплатец на годината.Открита е нова складова база в Пловдив.Биомеда 2000 ООД получава разрешение за управление на склад по митнически контрол.

2001г. Сключени са консигнационни договори с Abbott , Hexal(Sandoz) и Yamanouchi (Astelas).

2002г. Биомеда 2000 ООД е обявена за Данъкоплатец на годината.Сключва Рамково споразумение за работа с НЗОК.

2003г.Биомеда 2000 ООД е публикувана в Икономическия годишник на БТПК-Пловдив на 100-те фирми в Пловдивска област, допринесли най-много за развитието й. На 18 декември получи лиценз нова складова база във Варна.

2004г. Биомеда 2000 ООД подписа ексклузивен договор за внос и разпространение на "Selsun blue" в България.Разкрити са 3 нови складови бази - Стара Загора, Плевен, Русе.

2005г. Биомеда 2000 ООД получи оторизация от МЗ и е включена в списъка на търговците на едро,които имат право да внасят неразрешени за употреба в Р.България лекарствени продукти.Сключва консигнационни и ексклузивни договори за внос и разпространение в България на лекарствените продукти на Stallergenes и Ebewe Pharma GmbH.

2006г.Чуждестранни компании инициират преговори с Биомеда 2000 ООД за "joint venture".Биомеда 2000 ООД изпълнява пет Договора с МЗ по централизирано снабдяване с лекарствени продукти.

2007г.Във връзка с присъединяването на България към Европейския съюз, консигнационните договори за митническо складиране са прекратени.Подписан е предварителен договор за закупуване на 51% от дяловете на Биомеда 2000 ООД с Elder Pharmaceuticals Ltd.

2008г. Подписан е предварителен договор за закупуване на допълнителни 10% от дяловете на Биомеда 2000 ООД с Elder Pharmaceuticals Ltd. Във връзка с новите европейски изисквания на ЗЛПХМ, Биомеда 2000 ООД получи ново Разрешение за търговия на едро с лекарствeни продукти, Лиценз за дейности с наркотични вещества за медицински цели, Разрешение за търговия на едро с медицински изделия, Разрешение за търговия с хранителни добавки и храни.Биомеда 2000 ООД притежава оторизация от МЗ за внос и търговия с неразрешени за употреба в България лекарствени продукти.

2009г. На 12.02.2009г. Елдер Биомеда АД придоби 100% от дяловете на Биомеда 2000 ООД. За управител на Биомеда 2000 ЕООД бе избран г-н Руен Иванов.Бе одобрен петгодишен план за развитието на дружеството.

2010г. На 29.12.2009г. Биомеда 2000 ЕООД осъществи сделка чрез вливане с логистичната компания Биомеда Р ЕООД.От началото на 2010г. размера на внесения собствен капитал на Биомеда 2000 ЕООД стана 2 930 000 лв. Биомеда 2000 ЕООД подписа ексклузивни договори за внос и разпространение в България с продукти на Novum pharma - Star balm range, Holland, Pregna International - IUD range, India, IEG - Varumin, Macedonia.

2011г. Във връзка със закупуването от Elder Pharmaceuticals на 100% от акциите на Neutrahealth, UK, Биомеда 2000 ЕООД започна да изпълнява осъвременен тригодишен план за развитието на дружеството.През март Биомеда 2000 ЕООД подписа ексклузивен договор за внос и разпространение в България на продукти на Pharma 30 Srl.,Italy.
BIOMEDA2000
 
Мнения: 3
Регистриран на: 06 Окт 2011, 11:13

Re: BIOMEDA-дейност на фирмата

Мнениеот BIOMEDA2000 » 06 Окт 2011, 11:36

Внос на лекарствени продукти, медицински изделия и хранителни добавки

Биомеда 2000 ООД е един от основните вносители на лекарствени продукти, хранителни добавки и медицински изделия в България. Биомеда 2000 ООД притежава склад под митнически контрол, чрез които се обслужват компании извън ЕС.Има сключени договори за екскузивен внос и разпространение на лекарствени продукти и медицински изделия.Поддържа търговски взаимоотношения с над 100 чуждестранни производители на фармацевтични продукти, както и с други търговци на едро на лекарствени продукти в България.

Търговия на едро с лекарствени продукти, медицински изделия и хранителни добавки

Биомеда 2000 ООД притежава Разрешение за търговия на едро с лекарствeни продукти, Лиценз за дейности с наркотични вещества за медицински цели, Разрешение за търговия на едро с медицински изделия, Разрешение за търговия с хранителни добавки и е има оторизация от МЗ за внос и търговия с неразрешени за употреба в България лекарствени продукти.

Изградената система за дистрибуция в България предоставя възможност за обслужване на всички клиенти на Биомеда 2000 ООД до която и да е дестинация, в рамките на двадесет и четири часа, а при спешни случаи – от 2 до 4 часа. Доставката е "врата до врата", с 55 оборудвани фирмени автомобили, които осигуряват необходимите при транспортирането условия за съхранение.До момента Биомеда 2000 ООД е изградила собствена складова дистрибутивна мрежа в София, Пловдив, Бургас, Велико Търново, Варна, Стара Загора, Плевен, Русе.

Регистрация на лекарствени продукти и медицински изделия

Биомеда 2000 ООД извършва регистрации на лекарствени продукти и медицински изделия.Всеки партньор-производител може да се обърне към нас за съдействие при регистрация на лекарствени продукти и медицински изделия или за цялостното извършване на процедурата по разрешаване за употреба на лекарствените продукти и медицински изделия в България.

Медицинско представителство

Специализиран отдел на Биомеда 2000 ООД ще представя на българския фармацевтичен пазар свои ексклузивни партньори – производители. В партньорство с тях представителството ще провежда цялостния маркетинг, промоция и дистрибуция на техните продукти като целта е най-точно и успешно да позиционираме продуктите на представяните от нас фирми и да бъдем уважаван и необходим партньор на българския лекар и фармацевт.

Регистрация и реализация на собствени марки лекарствени продукти и хранителни добавки

С цел намаляване и оптимизиране на разходите на българските потребители, свързани с покупка на значително скъпи вносни лекарствени продукти и хранителни добавки с международни марки, усилията на фирмата са насочени към регистрация на аналогични продукти, произведени от същите фармацевтични производители, които се реализират на българския пазар под търговска марка на Биомеда.

Изграждане и оптимизиране на компютърна свързаност

Биомеда 2000 ООД разработва интегриран софтуер за заявки и доставки. Предоставя на клиентите на фирмата софтуер и модули за връзка. Клиентският софтуер автоматично генерира заявки през време, определено от клиента и дава възможност да се потвърди заявката, да се промени или откаже. На всички клиенти в момента Биомеда 2000 ООД може да предоставя издаваните фактури по дигитален път.Клиентите на фирмата могат да използуват предлаганата услуга, ако работят с аптечен софтуер, който позволява автоматично заприхождаване. Достатъчно е при приемане на заявката клиента да съобщи с коя аптечна програма работи.
BIOMEDA2000
 
Мнения: 3
Регистриран на: 06 Окт 2011, 11:13

Re: BIOMEDA-продукти

Мнениеот BIOMEDA2000 » 06 Окт 2011, 12:07

ФОРСИВИТ ДИНАМИК + ЦИНК

Изображение

Forsivit Dynamic + Zn е идеално подбрана комбинация между витамин и минерал, които взаимно допълват своите функции. Витамин С е особено необходим за поддържане правилния растеж на организма, за запазване на здрави кожа, венци, зъби, кости и съдове. Той е основен антиоксидант, забавя стареенето, заздравява кръвоносната система и ни защитава от атеросклерозата. Комбинацията с цинк подпомага за предпазването от депресия и подпомага правилната функция на половите органи и простатата. Укрепва имунната система, като повишава устойчивостта на организма. Препоръчва се при умора и физическо натоварване.


ФОРСИВИТ ВИТАМИН Ц дъвчащи витамини за възрастни

Изображение


Витамин С влияе върху тъканното дишане и тъканната обмяна. Участва в образуването на костните структури и зъбите, стимулира растежа на подрастващите. Спомага за синтеза на противомикробни антитоксини и увеличава защитните сили на организма. Уплътнява капилярите, ограничава възпалителните и алергичните реакции. Участва в узряването на еритроцитите и усвояването на желязото.
Витамин С не може да се синтезира и натрупва в организма, а се осигурява с храната.


ФОРСИВИТ ВИТАМИН Ц дъвчащи витамини за деца ягода

Изображение

Полезен при афти, възпаление на венците, фарингити, ларингити, грип, възстановяване след заболяване, пролетна умора, тежък физически и умствен труд. Също при стрес, изгаряния, висока температура, инфекции и др. Таблетките се смучат или дъвчат бавно.


ПЕКТИН и ВИТАМИН Ц


ИЗИЛАКС за деца

Изображение


Всяка глицеринова супозитория съдържа глицерин, натриев стеарат и натриев бикарбонат.Размеква и овлажнява изпражненията, улеснява дефикацията.


ИЗИЛАКС ЗА ВЪЗРАСТНИ

Изображение


Бързо и ефективно облекчение при запек, най-често в рамките на 15 мин до един час, като омекотяват изпражненията, стимулират движенията на дебелото черво и действат като лубрикант.Най-подходящи при твърди, компактни, сухи изпражнения при обструкции в близост до ректума.Подходящи за деца, при които оралният прием на слабителни средства е трудно осъществим или нежелателен.


ФОРСИВИТ дъвчащи плодови таблетки за деца

Изображение

Има добър ефект при грип, афти, възпаление на небцето и венците, фарингит, ларингит.


ВИТАМИН Ц с вкус на банан
BIOMEDA2000
 
Мнения: 3
Регистриран на: 06 Окт 2011, 11:13


Назад към Хранителни добавки и биопродукти

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта