Болести на ануса - онлайн консултация с проктолог

Re: Болести на ануса - онлайн консултация с проктолог

Мнениеот asds » 24 Окт 2015, 15:43

Здравейте! Жена на 24 години съм. От 3-4 дни усештам болка в областа на ануса. Част от него е доста подута, като няма промяна в цвета. Болката е по-слаба сутрин и се усилва като стоя в седнало положение. Какво може да е и трябва ли да посетя лекар или ще отшуми? Благодаря предварително.
asds

Мнениеот Dr Atanas Matev » 28 Окт 2015, 10:29

Добре е да се извърши преглед, за да се постави диагноза. Не се подлагайте на процедури за лечение, без да потърсите второ мнение.
Др. Матев-проктолог http://www.hemoroidi.bg
Аватар
Dr Atanas Matev

Мнениеот lo0oveee » 01 Ное 2015, 10:53

Dr Atanas Matev написа:
lo0oveee написа:Здравейте!
Преди около 10 дена имах неуспешен опит за анален секс. Нямаше проникване, просто когато партньорът ми се опита да влезе в мен ме заболя и спряхме. От няколко дена виждам че имам подуто, твърдо и синьо-лилаво към перинеума. Вижда се, че започва от ануса, но болка и кървене няма. Според вас трябва ли да посетя лекар или това е просто травма и ще си мине?
Благодаря предварително!!!

Ще премине.

Здравейте, Докторе!
Минаха два месеца и половина от както Ви писах и все още ми е синьо около ануса и леко подуто. Днес се огледах много добре и видях, че ануса ми не е изпънат по дължина, а все едно от горната страна кожата се е скъсала и се е събрал надолу. И така се е образувала втора дупка от горе. Незнам дали правилно съм го обяснила, но искам да попитам с този козметичен дефект ли ще си остана и проблем ли е, защото нямам болка и кървене както казах в началото. Тогава не съм забелязала добре това нещо, най-вероятно защото е било подуто. Нямам и проблеми със изхождането. Но явно партньорът ми ме е натиснал по-нагоре от дупката и за това се е получило така.
Ще Ви бъда благодарна да споделите мнението си по проблема ми!
lo0oveee

Мнениеот p.georgieva » 01 Ное 2015, 21:10

Здравейте, на 23 години съм и в момента ме измъчва отвратителния проблем - анален сърбеж. Нямям хемороиди, нямам болки, нито кръв. По принцип не се появява през деня освен ако не го предизвикам с бърсане. През нощта се засилва и понякога се случва често да се будя. Отшумява след почесване.
p.georgieva

Мнениеот Dr Atanas Matev » 02 Ное 2015, 10:48

p.georgieva написа:Здравейте, на 23 години съм и в момента ме измъчва отвратителния проблем - анален сърбеж. Нямям хемороиди, нямам болки, нито кръв. По принцип не се появява през деня освен ако не го предизвикам с бърсане. През нощта се засилва и понякога се случва често да се будя. Отшумява след почесване.

Не се обезкосмявайте в аналната област.
Аватар
Dr Atanas Matev

Мнениеот lo0oveee » 03 Ное 2015, 09:24

Здравейте, Докторе!
Минаха два месеца и половина от както Ви писах и все още ми е синьо около ануса и леко подуто. Днес се огледах много добре и видях, че ануса ми не е изпънат по дължина, а все едно от горната страна кожата се е скъсала и се е събрал надолу. И така се е образувала втора дупка от горе. Незнам дали правилно съм го обяснила, но искам да попитам с този козметичен дефект ли ще си остана и проблем ли е, защото нямам болка и кървене както казах в началото. Тогава не съм забелязала добре това нещо, най-вероятно защото е било подуто. Нямам и проблеми със изхождането. Но явно партньорът ми ме е натиснал по-нагоре от дупката и за това се е получило така.
Ще Ви бъда благодарна да споделите мнението си по проблема ми!
lo0oveee

Мнениеот Dr Atanas Matev » 11 Ное 2015, 10:32

Ако се притеснявате, заповядайте за преглед.
Аватар
Dr Atanas Matev

Мнениеот v.antonov » 12 Ное 2015, 22:30

Здравейте, др. Матев,

Вече от около година се боря с аналните проблеми и не мога да открия лек. Всичко започна преди година с анална фисура, която успях да преборя консервативно със свещички и билки. Около месец след това обаче се появиха други симптоми. След изхождане се получаваше сърбеж, прерастващ в болка, при невъзможност за измиване на ануса веднага след изхождане. Започнах да се мия след всяко изхождане и да поддържам почти невъзможно стриктна хигиена нещата се пооталожиха, но всеки път при употребата на алкохол на следващия ден се засилваше дискомфорта и болката. В един момент нещата трудно можеха да се контролират само с хигиената и отново потърсих хирург за помощ, първоначално той нищо не откриваше, но след като нещата не се оправяха след 3-4 прегледа ми предложи операция, с предположението че става въпрос за нова фисура. Операцията мина успешно, като ми бе направена анална дилатация и нещата в първите дни изглеждаха добре, докато бях в покой и отново се миех редовно. Когато отново влязох в обичайния си ритъм нещата се повториха. Към момента след изхождане, при ходене се увеличава сърбежа и дискомфорта, сякаш движението го провокира. Също така нещата отново се влошават при употреба на алкохол. Хирургът, който ме оперира твърди, че не вижда нищо нередно с дупето ми, нито хемороиди, нито нищо, но аз продължавам да чувствам дискомфорт и болка, особено при ходене и след изхождане. Притеснението ми е че може да става въпрос за парапроктит, но нямам симптоми като втрисане или температура. Какъв може да е проблемът ми според вас? И може ли да се изпусне сериозен проблем по време на операция, като на епикризата ми е написано че освен малка физура, всичко друго е било наред?
v.antonov

Мнениеот Dr Atanas Matev » 13 Ное 2015, 10:34

v.antonov написа:Здравейте, др. Матев,

Вече от около година се боря с аналните проблеми и не мога да открия лек. Всичко започна преди година с анална фисура, която успях да преборя консервативно със свещички и билки. Около месец след това обаче се появиха други симптоми. След изхождане се получаваше сърбеж, прерастващ в болка, при невъзможност за измиване на ануса веднага след изхождане. Започнах да се мия след всяко изхождане и да поддържам почти невъзможно стриктна хигиена нещата се пооталожиха, но всеки път при употребата на алкохол на следващия ден се засилваше дискомфорта и болката. В един момент нещата трудно можеха да се контролират само с хигиената и отново потърсих хирург за помощ, първоначално той нищо не откриваше, но след като нещата не се оправяха след 3-4 прегледа ми предложи операция, с предположението че става въпрос за нова фисура. Операцията мина успешно, като ми бе направена анална дилатация и нещата в първите дни изглеждаха добре, докато бях в покой и отново се миех редовно. Когато отново влязох в обичайния си ритъм нещата се повториха. Към момента след изхождане, при ходене се увеличава сърбежа и дискомфорта, сякаш движението го провокира. Също така нещата отново се влошават при употреба на алкохол. Хирургът, който ме оперира твърди, че не вижда нищо нередно с дупето ми, нито хемороиди, нито нищо, но аз продължавам да чувствам дискомфорт и болка, особено при ходене и след изхождане. Притеснението ми е че може да става въпрос за парапроктит, но нямам симптоми като втрисане или температура. Какъв може да е проблемът ми според вас? И може ли да се изпусне сериозен проблем по време на операция, като на епикризата ми е написано че освен малка физура, всичко друго е било наред?
Аватар
Dr Atanas Matev

Мнениеот Dr Atanas Matev » 13 Ное 2015, 10:39

Dr Atanas Matev написа:
v.antonov написа:Здравейте, др. Матев,

Вероятно имате конатктен дерматит. Алкохола не Ви понася. Не мисля, че има нещо пропуснато при операцията.
Аватар
Dr Atanas Matev

ПредишнаСледваща

Назад към Хемороиди - болести на ануса