от carrolina » 14 Авг 2015, 19:05
Здравейте,моят случай е следният - от доста време имам лесно възбуждащо се сърцебиене (пулс до небесата),тахикардия,понякога сърцето ми прескача,понякога получавам състояния на тревожност,достигащи почти до паник атаки,лесно плача(и от най-малка причина).За да изключим всяка друга вероятност и да се насочим единствено към нервите като причина за всичко,решихме да обърнем внимание и на щитовидната жлеза(с моя доктор).Пуснах си изследване за FT3+FT4+TSH+A-TPO и резултатът е: FT3 - 4,38 (3.95 - 6.8),FT4 - 20,71 (10 - 25),TSH - 0,95 (0.27 - 4.20),A-TPO - 33,89 (0.00 - 34.00).В скобите са референтните стойности.Това,което ми направи впечтление,е стойността на A-TPO,почти доближаваща се до горната граница.Според кардиоложката,към която се обърнах заради сърдечните проблеми,това е причина да посетя и ендокринолог за преглед и ехограф.За съжаление специалистът,когото исках да посетя,е в отпуск.Въпросът ми е - да търся ли друг веднага за тълкуване на резултатите ми и има ли причина да се тревожа,че нещо около щитовидната ми жлеза не е наред.Ще добавя,макар да не знам дали наследствената обремененост играе роля при заболяванията на щитовидната жлеза,че майка ми имаше проблеми с нея,първата ми братовчедка също,а на леля ми(сестра на майка ми) е правена операция,но не знам подробности за техните заболявания.Благодаря предварително за отговора Ви!