14 Окт 2015, 21:26
Chausheva написа:Здравейте,скоро си изследвах TSH-5,57.Причината беше моя приятелка,която се усъмни в физическия ми вид-тя каза че съм като подута.Живея в UK и си правя изследвания почти редовно.Даже точно преди месец ,два, правих пак ,като сама проверих дали това изследване е отметнато.Резултатите според тях бяха добри,нямаше гуша.В БГ реших да направя ново изследване и сега ви пиша.Моля ви мислите ли ,че трябва да се обърна към ендокринолог?Имам миома от дълги години и затова тръгнах от хормоните и проверките.Наднормено тегло,но нямам захар или холестерол.Благодаря ви предварително!
14 Окт 2015, 22:40
steff написа:Здравейте, доктор Йорданова!
Имам хипотиреоидизъм от около две години. Тази година обаче поради обрив (алергия) поставиха Дипрофос. В упътването му прочетох,че вниманието е насочено точно към хората с проблем на щитовидната жлеза. Желая да попитам какви проблеми е възможно да възникнат след като вече имам поставена такава инжекция?
20 Ное 2015, 23:45
21 Ное 2015, 11:42
Lidiq_87 написа:Здравейте,
имам много въпроси без отговори и се надявам тук да открия поне някаква насока :)
На 28 години съм, имам 2 деца на 8 и 4 годинки и до скоро бях много здрава, т.е. дори вируси хващах последна, ако изобщо успея да се заразя с тях. Скоро обаче всичко се преобърна.
Започнах със болки в кръста и напъни(като при раждане) по време на цикъл. Отидох на гинеколог, откриха ми 2 миомни възелчета и преценихме, че трябва да ми направят абразио за всеки случай. По време на абразиото, ми махнаха 3 полипа (ето хистологията: 1321-Компактни късчета от ендометриум- жлезите са в ранна секреторна фаза, на места гъсто разположени с тенденция за кистична дисплазия Оток на стромата Възможно е да се касае за недостатъчност на секреторната фаза) , от там ме изпратиха да си направя TSH, понеже торбичките под очите ми подпухват.
TSH-ато беше 0, последваха TS3- ,5.80 i TS4 - 20.69.
От прегледа, ендокринолога ми постави диагноза Автоимунен тиреоидит, направи ми пак фТ4- резултата 18, МАТ - под 600, ето и резултата от ехографа- ДЛ 23/24,4/50,1, истмус 13 мм., ЛЛ 23,1/15,1/50, хетерогенна предимно хипоехогенна стр-ра, неясни очертания на контура. С наличие на хиперехогенни септи без нодуларни промени. Изписа ми Селен 100 мкг. дн. и Еутирокс 25 мкг. Лекарката просто реши, че TSH- e сгрешено от лабораторията и не му обърна внимание.
От еутирокса се чувствах зле, беше ми лошо от изпиването сутринта, до след обяд. Баща ми има познат ендокринолог в София и се свързахме с нея по телефона, тя категорично каза, че трябва да го спра. Разбрахме се да пия селена и след месец и половина, да си пусна ново TSH и да и се обадя. През този месец и половина обаче, постоянно се заразявам с вируси, последните хрема и кашлица си ги влачих над 2 седмици, имах възпаление на гръдните мускули( изпитвах силна болка при вдишване), сега пък за капак ми излязоха ранички по тялото- бактериална инфекция, прихваната от коте... Личната ми лекарка ми казва, че не мога да пия нищо имуноподсилващо, защото ще ми вдигне нивата, друг път ми казва, че имунната система, нямала нищо общо с жлезата и аз вече не разбирам нищо.
Днес си получих резултата от ТСХ, който трябваше да направя и пак си е нула, 0.17 при реф. ст-ти 0.36-4.41.
Дали това означава, че болестта ми не е автоимунен тиреоид и какво е според вас? Звънях на лекарката, с която решихме да спрем еутирокса, но не успяхме да се чуем, иска ми се утре ако евентуално се свържа с нея, да съм по- подготвена с въпросите![]()
Благодаря предварително и се извинявам за дългия пост, просто мисля, че всичко е свързано и има обща причина, въпреки, че ендокринолозите отричат връзка м/у щ. жл. и полови хормони.
22 Ное 2015, 23:20
27 Ное 2015, 11:17
28 Ное 2015, 20:24
Akasha написа:Добър ден. Бих искала да попитам, дали има проблем да се пие Невробекс или Витамин B-комплекс заедно със Еутирокс 25 мг и Магнерич 500. Еутирокса е по 1 хапче на ден (TSH - 4.30), магнерича също (той е за "прескачане" на сърцето от време на време)
Тъй като имам почти всекидневни болки от някакво прищипано нервче около сърцето и нужда от по-чести дълбоки поемания на въздух поради скорошен стрес, реших да пробвам с леки успокоителни, които преди са ми помагали, само че не знам, дали няма да има проблем със сегашните хапчета които пия. Бихте ли ми дали съвет, моля?
27 Дек 2015, 01:44
30 Дек 2015, 07:43
pin4etoo написа:Здравейте. Понеже на знам към кого да се обърна искам да Ви попитам за резултатите ми от изследването на TSH и T4. Аз съм на 36 г. и след оплаквания за прескачане на сърцето и световъртеж , кордиолог ми препоръча да си изследвам тези хормони. И съответно показанията са: FT 4 ( свободен Т4 ) - 17.11 pmol/l при реф. стойности 12.00 - 22.00
TSH ( Тиреотропен Хормон ) 1.010 mIU/l при реф. стойности 0.27 - 4.20
Според него най-добре било да са около 15 - T4 и около 2 - ТСХ. Има ли някакъв проблем при мен или всичко е нормално. Благодаря Ви предварително.
02 Яну 2016, 17:35