Болести на щитовидната жлеза онлайн консултация ендокринолог

Тук можете да зададете въпроси към едоктинолог, да се консултирате със специалист по ендокринология и болести на обмяната на веществата, да споделите мнения за проблеми с жлезите с вътрешна секреция. Ще получите съвет и професионален отговор от лекар специалист по ендокринология.
Д-р Стелла Йорданова

Re: Болести на щитовидната жлеза онлайн консултация ендокринолог

Мнениеот diana-andreeva » 14 Юни 2019, 21:24

Лекар ми разясни това, за което пиша.
diana-andreeva
 
Мнения: 12
Регистриран на: 22 Май 2019, 12:15

Re: Болести на щитовидната жлеза онлайн консултация ендокринолог

Мнениеот ivelina.atanasova » 25 Юни 2019, 17:01

Здравейте, в началото на май след оплаквания от повишаване на теглото, умора, сънливост, косопад, отичане на крайниците, обилен цикъл и сърцебиене и в предвид, че майка ми има заболяване на щ. Жлеза си направих изследвания FT, TSH и МАТ. TSH беше 6.500, а МАТ 96. Лекаря ми предписва л тироксин 50, който пих месец, но оплакванията продължава ха. Вторите изследвания бяха в норма, но ми увеличиха дозата на 75. Вече месец го пия и единствено в цикъла видях подобрение. Пропуснах само веднъж да пия хапчето и после 3 дни буквално бях парцал. Заспива където седна, бях изключително разсеяна и доста отпаднала. Това нормално ли е? Кога ще се нормализират симптомите?
ivelina.atanasova
 
Мнения: 1
Регистриран на: 25 Юни 2019, 16:49

Re: Болести на щитовидната жлеза онлайн консултация ендокринолог

Мнениеот Dr Stella Yordanova » 26 Юни 2019, 07:13

ivelina.atanasova написа:Здравейте, в началото на май след оплаквания от повишаване на теглото, умора, сънливост, косопад, отичане на крайниците, обилен цикъл и сърцебиене и в предвид, че майка ми има заболяване на щ. Жлеза си направих изследвания FT, TSH и МАТ. TSH беше 6.500, а МАТ 96. Лекаря ми предписва л тироксин 50, който пих месец, но оплакванията продължава ха. Вторите изследвания бяха в норма, но ми увеличиха дозата на 75. Вече месец го пия и единствено в цикъла видях подобрение. Пропуснах само веднъж да пия хапчето и после 3 дни буквално бях парцал. Заспива където седна, бях изключително разсеяна и доста отпаднала. Това нормално ли е? Кога ще се нормализират симптомите?

Уважаеми ivelina.atanasova,
при наличие на оплаквания е уместно да се направи изследване на хормоните - FT4 и TSH, за да се установи дали е възможно тези проблеми да са свързани с щитовидната жлеза или не. При условие, че е имало нормална стойност на TSH и въпреки това оплакванията Ви са още налични има голяма вероятност да не са свързани със заболяването на щитовидната жлеза. Проведете изследването и се обърнете към наблюдаващият Ви ендокринолог за да прецени адекватността на дозата.
Dr Stella Yordanova
 
Мнения: 993
Регистриран на: 26 Окт 2011, 16:42

Re: Болести на щитовидната жлеза онлайн консултация ендокринолог

Мнениеот geri2424 » 19 Юли 2019, 13:15

Здравейте искам да попитам може ли с някакви билки да се премахнат 2възелчета на щитовидната жлеза. Едното е о.65см а другото е 0.50см.според вас големи ли са. За първи път се сблъсквм с тоз проблем. Благодаря ви предварително
geri2424
 
Мнения: 3
Регистриран на: 17 Юли 2019, 20:46

Предишна

Назад към Ендокринология и болести на обмяната

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта