Тук може да зададете въпроси, свързани с проблеми и заболявания на щитовидната жлеза!
Повече информация за д-р Йорданова можете да откриете в справочника на Фрамар.
gks123 написа:Здравейте, имам следния проблем от преди около 3 месеца започна едно тръпнене (мравучкане) на ходилото, първоначално на десния крак, след това на левия, ходих на невролог, направи ми EMG и каза, че няма проблеми, изписа ми Милгама за 1 месец, леко намаляха симптомите, но продължава това мравучкане на лявото ходило?
smthwonderful написа:Здравейте д-р Йорданова,
гинеколожката ми пусна изследвания на ТСХ и тестостерон и се оказа, че ТСХ е 0.794 /0.24 - 4.20/.
Виждам, че е в рамките, но на какво може да се дължи ниската стойност и дали има причина за притеснение? Какво ще ме посъветвате?
Благодаря Ви предварително!
sisi8227 написа:Здравейте д-р Йорданова .Искам да ви попитам мога ли да приемам Л-Карнитин с цел редуциране на мазнини заедно с Л-тирксин и Еутирокс и какъв е интервалът от време който се изчаква от Л-тироксина/Еутирокс и Л-карнитина?Благодаря предварително за отговора.Подходящо ли и да взимам като добавка и Хром ,в момента пия комбинация от магнезий,калций и цинк.
Dr Stella Yordanova написа: Трябва да се спазва правилата за правилно приемане на Левотироксина- да се приема сутрин на гладно поне 30 мин преди хранене и прием на други медикаменти. Някои лекарства трябва да се приемат поне 2 часа след Л-тироксина. Такъв медикамент е и магнезий,калций и цинк.
Ако питате дали ще редуцирате тегло като използвате Л-Карнитин, смятам че едва ли ще се случи. Необходима е целенасочена диета и повишаване на физическата активност.
Извинявам се ако не съм разбрала правилно въпроса Ви. Ако е така, пишете пак.
sisi8227 написа:В този случай означава ли ,че мога да приемам Л-Карнитин 30 мин. след Л-тироксите или да изчаквам 2 часа за по-сигурно .Примерно сутрин в 5 часа пия Л-тирокс , а в 7 часа Л-карнитин.Дано сте ме разбрала .Благодаря предварително за отговора.
Назад към Ендокринология и болести на обмяната
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта