20 Мар 2018, 11:02
Kiks написа:Здравейте, бременна съм в 7г.с и днес бях на преглед. Доктора каза, че вижда сърдечна дейност, но има някаква сянка, която го притеснява. Пита ме дали в рода имаме близнаци и аз инстинктивно казах Не, в последствие се оказа, че имаме и от страна на майка ми и от страна на баща ми, но не ги познавам. Според доктора става дума за отлепване и ми изписа Утротестан 3×2 за 14 дни и Но-шпа. Чувала съм, че отлепянето върви с кървене или зацапване, а понякога и с болки, а аз нямам нито едно от тях. Също така каза, че върви с 1 седмица назад, а преди 2 си беше точно за седмиците.Моля Ви за мнение.Прилагам и снимка.
22 Мар 2018, 12:32
23 Мар 2018, 14:02
25 Мар 2018, 17:36
lubov1987 написа:Здравейте, не знам дали е правилната тема, ако не е се извинявам предварително. Искаме да си имаме бебче, този месец цикъла ми дойде 8.03 / 5 дни / продължителност 23-25 дни. Този месец оволацията ми беше на 18.03. Правихме опит на 17.03 и на 18.03 когато шансовете са най-големи. До следващия цикъл имам 11 дни, отново почнаха да ме наболяват гърдите и да усещам лека болка ту в десния, ту в левия. Знам че е рано за зачеване, предполагам че тези симптоми са защото ще ми идва МЦ. Какъв е вашия съвет, ако и този месец не са се получили нещата. На 12.03 бях на преглед, доктора каза че няма място за притеснения, тъй като не вижда причина да не се случат нещата. Каза че отдясно има обраазувал се фоликул които ще прерасне в яйцеклетка до няколко дни. Притеснявам се дали се е спукал.
25 Мар 2018, 17:48
Tatyana написа:Здравейте! Бременна съм в 15та седмица. За сега всичко изглежда че върви нормално , но аз имам някои притеснения.
Проблема е следния. Живея в Дания и първите месеци от бременността работех в оранжерия за цветя. Много ме притеснява факта, че там се използваха много вредни химикали( пестициди). Когато разбраха че съм бременна ме преместиха на по- безопасно място, но в началните седмици (5, 6та) е възможно да съм вдишвала от тези отрови. Трябва ли да се притеснявам, при положение че е било в много ранна бременност? Бях на ехографски преглед . Правен ми е биохимичен скрининг. Всичко е наред. Какви други изследвания мога да си направя, за да съм сигурна, че това не е повлияло на бебето?
26 Мар 2018, 09:24
26 Мар 2018, 10:54
lubov1987 написа:Здрвейте Д-р Раева, и аз и партньорът ми сме на 30 г. Опитите са от два месеца. Нямаме здравословни проблеми.На 12.03 бях на лекар, нямало причини да не се случат нещата, матка е в нормална форма, в яйчниците няма полипи, кисти. Каза ми че в десния яйчник има малък фоликул, които след няколко дни ще прерасне в яйцеклетка. Затова много се надявам да са се случили нещата. Гърдите много ме болят и са подути, обикновенно и пред цикъл имам болки, леко придърпване в кръста и леко болки ниско долу в корема, но може и защото съм ПМЦ все пак трябва да ми дойде на 01.04. Но почти веднага след оволация започнаха напрегнатите гърди. Дори в понеделник след като ходих до тоалатна на тоалетната хартия имаше бял много гъст секерт, но за момента след това не се появи.
26 Мар 2018, 19:20
27 Мар 2018, 14:16
Bubka93 написа:Здравейте докторе, имам няколко въпроса относно бременноста.
Цикълат ми закъснява 7 ден, направих си 2 теста, които показват 2 ясни черти.
Колко време трябва да изчакам , за да отида на лекар?
Какви хапчета мога да пия, тъй като съм настинала?
Вредни ли са басейните и сауните ?
Благодаря.
11 Апр 2018, 19:19