15 Авг 2018, 11:49
patricia.hristova написа:Здравейте, положението е следното - прилагам снимка. Моля за съвет за контрацептивни мерки, на 18, 21 и 25 се случи така, че не сме се пазили, дали ще е подходящо в случия да се подходи с нещо като Ескапел?
Благодаря предварително!
15 Авг 2018, 11:53
Moni12 написа:Здравейте бременна съм в 26 седмица, за което разбрах доста късно. По време на баловете консумират алкохол, 10тина пъти и то не малко 200- 300 ми , дори веднъж и повече алкохол. Всичко с реалните ми морфология изглежда наред, доктора ми каза да не се тревожа, но не съм сигурна , че ме разбра за количеството. От два месеца насам съм в постоянна паника. Искам да знам, какви могат да са реалните последствия и има ли шанс да имам здраво дете ?
15 Авг 2018, 11:55
desislavak написа:Здравейте,
Бременна съм в 4г.с. За съжаление изкарах някакъв вирус с болка в гърло и Т не повече от 37,2гр. Според личната ми лекарка не е проблем за ембриона, понеже не съм пила никакви лекарства, а се лекувах само с джинджифил, чесън и мед.
Според Вас има ли риск за бебето в толкова ранен период?
Благодаря!
15 Авг 2018, 11:58
Sweetone написа:В 27 седмица съм, предстои ми пътуване със самолет, предписаха ми магнерот 500 mg, докато се върна 3х2, което прави месец по 6 бр. хапчета на ден.Има ли възможност тази доза да навреди на бебето, вижда ми се голяма? Нямам някакви оплаквания към момента. Благодаря за отговора.
15 Авг 2018, 12:04
Fantaziaaa написа:Здравейте, вчера се наложи да пия Ескапел, тъй като презервативът се скъса. Пих го в първия час, но съм притеснена, защото не съм сигурна дали точно в този ден не ми беше овулацията. Според календара ми тя следва да е на 14.08., но преди малко рабрах,че то я изчислява на 16-ия ден от последния цикъл. Гледах и четох много за действието на Ескапел, но никъде не намерих информация как действа хапчето, когато яйцеклетката вече се е отделила от матката. Моля да разясните. Благодаря.
15 Авг 2018, 12:10
Pmneu написа:Здравейте!
Бременна съм в 10г.с. От 7-8г.с имам гадене, предимно вечер. Следящият ме АГ ми изписа Деган 2х1, но моето мнение е, че е прекалено силно лекарство, тъй като все още не повръщам. Приемам Антиметил, но не ми помага. Въпросът ми е мога ли да приемам нещо друго, което е по-леко и безобидно от Деган?
15 Авг 2018, 12:14
zlatinaafc написа:Здравейте,искам да Ви попитам какви са референтните стойности на PAPP-a (плацентарния протеин), бях на биохимичен скрининг в 12+1 и резултатите са 0,41 част от меридианата.Това номална стойност ли е или ниска?Благодаря предварително!
15 Авг 2018, 14:21
Dr Yanitsa Raeva написа:Здравейте!
Относно биохимичния скрининг са важни няколко допълнителни параметра, не само PAPP-a. Някои от тях са нухална транслуценция, beta-CHG и други параметри-сонографски, от анамнеза. Оценя се цялостния резултат, изчислен чрез алгоритъм с всички параметри.
Всичко добро!
Др Раеваzlatinaafc написа:Здравейте,искам да Ви попитам какви са референтните стойности на PAPP-a (плацентарния протеин), бях на биохимичен скрининг в 12+1 и резултатите са 0,41 част от меридианата.Това номална стойност ли е или ниска?Благодаря предварително!
16 Авг 2018, 17:57
17 Авг 2018, 13:56