Бурсити, тендинити - въпроси и мнения

Тук можете да зададете въпроси и да споделите мнение за проблемите с костите, мускулите и ставите.

Бурсити, тендинити - въпроси и мнения

Мнениеот FramarLekari » 05 Яну 2019, 11:34

В тема бурсити и тендинити на здравния форум може да откриете мнения и зададете вашите въпроси, свързани с теми като: бурсит на лакътя, коляното, рамото, големия трохантер и тендинит на ахилеса, бицепса, капачката на коляното, китката и др. Тук може да получите консултация и съвет за лечение, лекарства и физотерапия. На вашите въпроси отговаря медицинския екип на "Фрамар".

Бурсите са малки плоски торбички пълни с течност, които се намират между костите и мускулите и сухожилията и имат за цел да намалява триенето при движение. Когато се раздразнят и възпалят се получава така наречения бурсит, който е свързан с подуване, болка и зачервяване на мястото на самата бурса. Най-често се възпаляват тези на лакътя, големия трохантер, седалището, рамото и коляното.

Тендинитът представлява възпаление на сухожилието на даден мускул. Тендинит може да се получи практически на всяко едно сухожилие, но най-често това става на местата с най-голямо натоварване или там, където има постоянни еднообразни движения. От тендинити страдат най-често спортистите, но този проблем може да засегне всеки.

Научете повече за Медицинския отдел на "Фрамар"
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1987
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Назад към Заболявания на опорно-двигателния апарат и ревматология

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта