Целулит - как да се преборим с целулита - домашни рецепти и съвети

Разкрасителни процедури и хитрините на женската красота

Re: Домашни процедури и природолечение на целулит

Мнениеот сиско » 18 Ное 2011, 17:52

а аз знам, че пиенето на много вода спомага за намаляването на целулита
сиско

Мнениеот valiart » 18 Ное 2011, 22:26

Много пиене на вода и масаж на засегнатите места със съответните антицелулитни кремове.
Аватар
valiart

Re: Как да се грижим за кожата си през зимата? Съвети от Ski

Мнениеот qproin » 23 Ное 2011, 16:27

Моята кожа също е суха, ексфолирам веднъж седмично, правя овлажняващи маски, мажа с крем сутрин и вечер, но пак си остава суха. Гримирам се всеки ден и понякога доста грозна гледка се получава, лицето ми става на малки люспички и грима върху него прави картинката още по-ужасна.
qproin

Мнениеот сиско » 27 Ное 2011, 16:21

valiart написа:Много пиене на вода и масаж на засегнатите места със съответните антицелулитни кремове.

Да, и според мен това е решението и малко спорт :)
сиско

Мнениеот mimeto1 » 01 Дек 2011, 18:01

Много вода,да,но чиста вода,не газирана,защото газираното го провокира.Масажи също и крем Аура Слим,но доколкото знам той не е билков,за сметка на това е много ефикасен.
mimeto1

Мнениеот Bella » 18 Дек 2011, 13:47

До сега споделените методи не включват билки и натурални екстракти за това реших да споделя няколко изпитани рецепти:
За премахване на целулита можете да използвате билките копър, глухарче, магарешки трън, както и по-малко познатите у нас Готу Кола и Ройбос. Всички тези билки можете се приемате както под формата на чай, така и от част от тях се приготвят настойки, с които се прилагат компреси и масажи. Приемането на билките не става по собствено усмотрение, защото няма да постигнете желания успех и няма да се справите с проблема с целулита.
Преди да опитате да премахнете целулита с билки не бива да пропускате и други важни неща:справянето със стреса в ежедневието, промяна на режима на хранене, прочистване на тялото от токсините, както и редовните физически занимания.
Само така можете да очаквате гарантирани резултати при премахването на целулита.
Аватар
Bella

Мнениеот paterica » 11 Яну 2012, 10:59

По мои наблюдения целулитът се предава по наследство. Явно всичко си зависи до пределите, до които могат да се раздуват мастните клетки. Най-ефикасното домашно средство си остава масажът с пчелен мед. Ама говорим за силов масаж, който да загрее и зачерви бедрата и дупето. Не се препоръчва за хора с алергии и много чувствителна кожа. За 3-4 мееца се свалят сантиметри от обиколката на бедрата и дупето, но иска постоянство - да се прави поне през ден. Принципът е не да мачкате, а да пляската. Залепяте длани и отлепяте рязко, залепяте и отлепяте и така поне 15 минути :)
Аватар
paterica

Re: Целулитът или вечната борба с портокаловата кожа

Мнениеот Madame » 11 Апр 2012, 17:20

Целулитът е проблем, измислен от козметичната индустрия. По времето на баба ми са го наричали "секси трапчинки по дупето" :lol:
Аватар
Madame

Мнениеот miki » 12 Апр 2012, 13:48

Не мога да се "похваля" с много целулит, но въпреки това използвам антицелулитни продукти. Скоро си купих антицелулитния масажен крем на Биотен. Цената е съвсем нормална и достъпна за всеки. Една дружка ми каза, че след като се намаже с крема, завива мястото с кухненско фолио /алуминиевото/, за да има по-голям ефект.
miki

Мнениеот tweety » 23 Апр 2012, 16:04

Целулитът е натрупване на мазнини под кожата. Понякога в ежедневния език го наричаме ефектът портокалова кора, което в крайна сметка е по-точно от термина „целулит”.
Целулитът може да се появи на всякакъв тип тяло, но засяга само жените, защото те притежават различно от това на мъжете разпределение на мазнини в организма. Освен вече познатият ни целулит или така нареченият портокалова кожа съществува и друг вид - инфекциозен целулит. Този вид целулит представлява възпаление на тъкани, намиращи се под кожата, които могат да бъдат в следствие на травма, изгаряне, разкъсване или ухапване. Тези всички фактори могат да доведат до инфекция, в повечето случаи придружена от възпаление. Ето защо, тази форма на целулит води до зачервявания и болка. Този вид целулит се лекува ефикасно благодарение на противовъзпалителни и антибиотик, които се прилагат перорално или интравенозно, в зависимост от степента и тежестта на целулита.
tweety

ПредишнаСледваща

Назад към Козметика и грим