Целулит - как да се преборим с целулита - домашни рецепти и съвети

Разкрасителни процедури и хитрините на женската красота

Re: Целулитът или вечната борба с портокаловата кожа

Мнениеот bobito » 23 Апр 2012, 16:39

tweety написа:Целулитът е натрупване на мазнини под кожата. Понякога в ежедневния език го наричаме ефектът портокалова кора, което в крайна сметка е по-точно от термина „целулит”.
Целулитът може да се появи на всякакъв тип тяло, но засяга само жените, защото те притежават различно от това на мъжете разпределение на мазнини в организма. Освен вече познатият ни целулит или така нареченият портокалова кожа съществува и друг вид - инфекциозен целулит. Този вид целулит представлява възпаление на тъкани, намиращи се под кожата, които могат да бъдат в следствие на травма, изгаряне, разкъсване или ухапване. Тези всички фактори могат да доведат до инфекция, в повечето случаи придружена от възпаление. Ето защо, тази форма на целулит води до зачервявания и болка. Този вид целулит се лекува ефикасно благодарение на противовъзпалителни и антибиотик, които се прилагат перорално или интравенозно, в зависимост от степента и тежестта на целулита.

Всичко е така, както си го написала с една малка забележка - има и мъже, които страдат от целулит, макар и процента да е съвсем нисък /около 3%/ ;) Дори се продават антицелулитни продукти за мъже - виждала съм на 2-3 марки по магазините.
bobito

Мнениеот eleonora » 24 Апр 2012, 08:50

Да споделя един малък трик за по-голям ефект ;) Преди да се намажете с антицелулитния продукт, натъркайте проблемните места с утайка от кафе. След това хубаво разнесете антицелулитния крем с масажни движения и увийте с найлоново домакинско фолио. Стойте така поне 1 час и ви гарантирам успешна борба с целулита :)
eleonora

Мнениеот Verona » 25 Апр 2012, 11:26

perla197811 написа:
Ivaylo написа:Един стар, но златен виц...
Защо мъжете нямат целулит?
Защото е грозно! 8-)

затова пък си имат бирените коремчета! ;)

Това беше добро :)))) А впрочем и мъжете имат целулит;)
Verona

Мнениеот Verona » 25 Апр 2012, 11:32

varlam написа:
southernsun написа:
huanita написа:Щом има кофеин аз му вярвам.

Ти как го ползваш само веднъж дневно или по няколко пъти? А задължително ли е да ходя да бягам или да спортувам нещо за по видим ефект?

Задължително се тича, с увити около бедрата найлони. Има жесток ефект!

Понеже не видях в състава на продукта на биогейм да има кофеин, искам да попитам за същия продукт ли говориме?
Аз започнах да го взимам преди 4 дни. Ефекта - намален апетит се усеща, "портокаловата кожа" обаче все още си седи ;)
Verona

Мнениеот Silvi » 25 Апр 2012, 16:13

Последно време забелязах, че дупето ми не е както преди има наченки на целулит, та исках да попитам с масажи и антицелулитни кремове ще се оправи ли за лятото, че то не остана?
Silvi

Мнениеот palechka » 18 Май 2012, 12:12

Silvi написа:Последно време забелязах, че дупето ми не е както преди има наченки на целулит, та исках да попитам с масажи и антицелулитни кремове ще се оправи ли за лятото, че то не остана?

Толкова бързо надали ще успееш да се справиш с целулита. Има много антицелулитни продукти и процедури, които се предлагат в козметичните магазини и салоните за красота, но определено трябва да съчетаеш използването им с по-здравословно хранене и упражнения, и да пиеш повече вода.
palechka

Мнениеот Елена Гилбърт » 19 Май 2012, 10:22

Аз се старая да водя здравословен начин на живот, доколкото това е възможно, разбира се. Храня се с полезни неща, правя упражнения, тичам. Но знаете ли, вече не съм толкова вманиачена, просто в един момент ми писна да превръщам подобни глупости в проблем номер 1 на живота си. Ако някой ме харесва истински, ще хареса и целулитът ми :lol:
Елена Гилбърт

Мнениеот mecana » 19 Юни 2012, 15:32

Ще ви споделя една домашна рецепта, която успешно бори портокаловата кожа :) Смесвате 1 ч.ч. морска сол, 1 ч.л. етерично масло /лавандула, розмарин или друго по избор/ и 2 с.л. зехтин. Разбърквате добре и използвате като домашен скраб, след като го оставите да престои 20-тина минутки. Правете пилинг на засегнатите зони, но не повече от веднъж-два пъти седмично :idea:

morska_sol.jpeg
morska_sol.jpeg (8.89 KiB) Прегледано 779 пъти
mecana

Мнениеот Ваня_13 » 19 Юни 2012, 16:56

mecana написа:Ще ви споделя една домашна рецепта, която успешно бори портокаловата кожа :) Смесвате 1 ч.ч. морска сол, 1 ч.л. етерично масло /лавандула, розмарин или друго по избор/ и 2 с.л. зехтин. Разбърквате добре и използвате като домашен скраб, след като го оставите да престои 20-тина минутки. Правете пилинг на засегнатите зони, но не повече от веднъж-два пъти седмично :idea:

morska_sol.jpeg

Искам да попитам, тази морска сол от онази едрата ли е? Ако е от нея няма ли да ти надере кожата този домашен пилинг?
Ваня_13

Каролина Херера показа колекцията си "Crucero 2013"

Мнениеот Finger » 27 Юни 2012, 10:38

Много цвят и подчертана женственост в колекцията на Каролина Херера.

каролина херера 1.jpg
каролина херера 1.jpg (34.24 KiB) Прегледано 494 пъти

Изразена женственост и чар чрез силуетите и цвета на тъканите.

Женствените творения на дизайнерката Каролина Херера са вдъхновени от природата, а палитрата в облеклата е доста пъстра. Преобладават нюансите на червено и синьо, а във всеки един елемент можем да открием нещо забавно, допълващо концепцията на дизайнерката.
каролина херера 3.jpg
каролина херера 3.jpg (64.08 KiB) Прегледано 494 пъти

Допада ли ви новата концепция на Каролина Херера? Бихте ли си купили нейна дизайнерска дреха?
Finger

ПредишнаСледваща

Назад към Козметика и грим