Препоръчително ли е да даваме Черен дроб от треска на бебе

От кърменето, през захранването, до храненето на детето, полезни и вредни храни, рецепти

Препоръчително ли е да даваме Черен дроб от треска на бебе

Мнениеот emiliya93 » 28 Сеп 2023, 09:17

Този продукт (МЬОЛЕРС МАСЛО ОТ ЧЕРЕН ДРОБ НА ТРЕСКА солуцио с плодов вкус 250 мл (MOELLERS COD LIVER OIL solution with fruits flavour 250 ml).

Може ли да се дава на бебе на 4 месеца и ако да по колко, благодаря. Ако не може този продукт, има ли подходящ продукт за бебе на 4 месеца, педиатърът ни каза, че може да се дава ЧЕРЕН ДРОБ НА ТРЕСКА с DHA и EPA, но не конкретизира продукт - марка.

Някой давал ли е подобни добавки и ако да по-колко и на коя марка сте се доверили.

Благодаря Ви :)
emiliya93
 
Мнения: 4
Регистриран на: 05 Юни 2022, 19:27

Re: Препоръчително ли е да даваме Черен дроб от треска на бебе

Мнениеот Dofturcheto » 03 Окт 2023, 20:36

Ако питаш мен, първата година на детето го избягвай, не е съвсем препоръчително, още детето е само 4 месеца. Мастноразтворимите витамини могат да се предозират, макар и не често, и ако се използва подобно нещо при толкова малко дете, поне трябва с намалена доза, например половинка (в случая =2,5 мл). Ако няма някаква специфична нужда като например недостиг на витамин Д, Е или А в кръвта, няма и особен смисъл от подобни масла, да не казваме, че при комбинираните препарати е по-лесно да предозираш един витамин, макар че ако друг е в недостиг, той ще бъде компенсиран. Затова аз предпочитам като вземам или предписвам да действам само с един витамин в случай на установен недостиг, мултивитамините и смесените подобни препарати имат някои слабости. Хипервитаминозите са редки. Може би 0,5-1% но винаги има едно "но". ...са кофти.
Можеш да изкоментираш и с още някой педиатър, за предпочитане и с някого от по-новото поколение, понеже въпросът си е свързан и с по-новите тенденции в медицината, не само с професионален опит.
Dofturcheto
 
Мнения: 1
Регистриран на: 03 Окт 2023, 20:10

Re: Препоръчително ли е да даваме Черен дроб от треска на бебе

Мнениеот emiliya93 » 05 Окт 2023, 11:25

Много Ви благодаря за включването и мнението :)

Поздрави :)
emiliya93
 
Мнения: 4
Регистриран на: 05 Юни 2022, 19:27


Назад към Хранене и захранване

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта