Чревни паразити - мнения и въпроси

В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани с инфекциозни и паразитни болести, да споделяте мнения и да получите съвет.

Чревни паразити - мнения и въпроси

Мнениеот FramarLekari » 14 Яну 2019, 19:36

В тема “Чревни паразити” на здравния форум може да откриете мнения и зададете вашите въпроси, свързани със заболявания на стомашно-чревния тракт, причинени от глисти, острици и различни тении. Тук може да получите консултация и съвет за симптоми, начини за изследване, лечение и превенция на съответните състояния. На вашите въпроси отговаря медицинския екип на "Фрамар".

Чревните паразитни заболявания засягат милиони хора в световен мащаб, като някои от тях са причина за развитие на редица усложнения в дългосрочен план.

Чести симптоми при тези заболявания са: болка в корема, диария, гадене/повръщане, подуване на корема, умора/изтощение, необяснима загуба на тегло, обрив или сърбеж около ректума или вулвата.
При някои хора може да няма никакви симптоми за дълъг период от време.

В детска възраст глистите, остриците и различните видове тении се срещат по-често, което е резултат от все още недостатъчно добре изградените хигиенни навици при децата.

Научете повече за Медицинския отдел на "Фрамар"
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1950
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Re: Чревни паразити - мнения и въпроси

Мнениеот Newsmyle » 26 Юни 2019, 10:04

"Здравейте! От няколко дни забелязвам множество черни точици в изпражненията си. Като черни макови зрънца, но по-мънички. Притеснявам се доста и нямам си и на представа какво може да е това! Бихте ли ми дали съвет каква може да е предполагаемата причината или какви изследвания трябва да направя ? Благодаря предварително!"
Newsmyle
 
Мнения: 8
Регистриран на: 16 Дек 2016, 01:01

Re: Чревни паразити - мнения и въпроси

Мнениеот FramarLekari » 28 Юни 2019, 12:40

Newsmyle написа:"Здравейте! От няколко дни забелязвам множество черни точици в изпражненията си. Като черни макови зрънца, но по-мънички. Притеснявам се доста и нямам си и на представа какво може да е това! Бихте ли ми дали съвет каква може да е предполагаемата причината или какви изследвания трябва да направя ? Благодаря предварително!"


Здравейте,

Има няколко причини за наличието на черни точки в изпражненията:

- храни - например смокини
- някои медикаменти
- паразитна инфекция

Необходимо е да посетите личния си лекар, който на базата на подробно снета анамнеза и физикално изследване ще определи причината за оплакванията или ще Ви насочи към специалист.
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1950
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Re: Чревни паразити - мнения и въпроси

Мнениеот pav2021 » 09 Апр 2021, 23:25

Здравейте, установени са във фецес Blastocystis hominis 5.74e4 High при норма <2.00e3. Трябва ли да се провежда някакво лечение? Става въпрос за 50-годишна жена. Благодаря предварително!
pav2021
 
Мнения: 5
Регистриран на: 07 Фев 2021, 21:30


Назад към Инфекциозни и паразитни болести

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта