Чревни паразити - мнения и въпроси

В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани с инфекциозни и паразитни болести, да споделяте мнения и да получите съвет от медицинския екип на "Фрамар". Тук ще получите консултация по въпроси за лечение на вирусна или бактериална инфекция и чревни паразити.

Чревни паразити - мнения и въпроси

Мнениеот FramarLekari » 14 Яну 2019, 19:36

В тема “Чревни паразити” на здравния форум може да откриете мнения и зададете вашите въпроси, свързани със заболявания на стомашно-чревния тракт, причинени от глисти, острици и различни тении. Тук може да получите консултация и съвет за симптоми, начини за изследване, лечение и превенция на съответните състояния. На вашите въпроси отговаря медицинския екип на "Фрамар".

Чревните паразитни заболявания засягат милиони хора в световен мащаб, като някои от тях са причина за развитие на редица усложнения в дългосрочен план.

Чести симптоми при тези заболявания са: болка в корема, диария, гадене/повръщане, подуване на корема, умора/изтощение, необяснима загуба на тегло, обрив или сърбеж около ректума или вулвата.
При някои хора може да няма никакви симптоми за дълъг период от време.

В детска възраст глистите, остриците и различните видове тении се срещат по-често, което е резултат от все още недостатъчно добре изградените хигиенни навици при децата.
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1624
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Назад към Инфекциозни и паразитни болести

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта