Цистити и пиелонефрити при жени - онлайн консултация с нефролог

Тук можете да зададете въпроси по темата урология и нефрология, да се консултирате и да споделите мнения за здравни проблеми.

Re: Цистити и пиелонефрити при жени - онлайн консултация с нефролог

Мнениеот Rali_hr » 03 Апр 2015, 18:19

Dr.Milkov написа:Здравейте,

Благодаря ,че се обърнахте за съвет.
Имате съмнения за цистит,но не разбрах добре какви са ви оплакванията?
Имате ли често уриниране ,парене при уриниране и т.н.?Какво провокира тези оплаквания? На колко години сте?
Урината има леки отклонения,но по принцип се лекува пациента с конкретни оплаквания, а не незначително променени уринни ( лабораторни) показатели.
Пишете малко повече подробности или ми звъннете по телефона за конкретен съвет!
Поздрави,
Д-р Веселин Милков

Благодаря ви за отговора, прав сте, че доста информация съм спестила.На 27 години съм, имам характерните оплаквания: често уриниране, при което почти не пишкам нормално, парене, не само по време на уриниране, а цялостен дискомфорт ниско в корема, точно тип 'парене'. Днес, когато си наложих да пия повече вода положението се подобри, дискомфорта го има, но не е така непоносим. Страдам и от една температура 37 градуса вече около 3месеца. Пусках пълни кръвни изследвания преди 2м. + деференциално броене, кръвна утайка, Asat и ALat, всичко беше в норма, с изключение на показателя за инфекция, тогава нямаше как да си пусна урина. Бъбреците не ме болят, не усещам никакво неразположение в кръста. Лекарят на база днешните изследвания и оплаквания ми предписа: Ципрофлоксацин 7дни х 2таблетки, Уринал акут 7 дни х 2 таблетки и Уростим - по 1 таблетка 30 дни. Предписа ми също така, след антибиотичното лечение да си направя отново изследване на урината, както и да пия в продължение на 3 месеца Нитроксолин 3 месеца по 1 т. дневно, при което за последното бяха много учудени в аптеката, понеже било антибиотик и е странно да ми го изписва общопрактикуващ лекар за такъв дълъг период от време. Като цяло това са ми оплакванията и историята! :)))
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Rali_hr » 03 Апр 2015, 11:42

Здравейте, д-р Милков!
Имах съмнения за цистит и вчера си пуснах изследвания (нестерилна урина), които гласят следното:
стойности реф. стойности
pH U 6.0 / 4.5 - 8
Oтн.тегло 1020 / 1000 - 1030
Белтък урина следи / (-) negative
Глюкоза (-)negative / (-)negative
Кетони (-)negative / (-)negative
Уробилиноген неувеличен / неувеличен
Билирубин (-)negative / (-)negative
Кръв (-)negative / (-)negative
Левкоцити (++)positive / (-)negative
Нитрити (-)negative / (-)negative
Седимент - Левкоцити масово /поле 0 - 4
Седимент - Еритроцити 0 /поле 0 - 1
Седимент - епителни клетки масово плоски
Седимент - Бактерии -
Седимент - Други -

Дали имам основания да се притеснявам за нещо по-сериозно от цистит, или това са нормални показатели при подобно заболяване? Надявам се да ми дадете препоръки, дали консултация с личния лекар е достатъчна, или трябва да търся специалист и към какъв точно да се обърна? Благодаря ви!
Аватар
Rali_hr

Мнениеот r_velikova » 11 Май 2015, 23:35

Здравейте,
моят въпрос е за майка ми , която е на 70 г .
От поне 5 месеца хематоложка ( при която ходихме на консултация във връзка с открита недостатъчност на В12 на майка, лекуваха я и стабилизираха хемоглобина Края на август 2014 мисля че януари 2015 беше последната консултация с хематоложката на база пълни изследвания ) установи кръв в урината 3+.
Изписа антибиотик и каза че ако не се нормализират изследванията трябва да се потърси специалист.
През февруари майка казаше че я боли кръста ( допускам че не е локализирала болката )
Някъде по същото време установих тъмни линии на долния клепач , сякаш й бяха гримирани очите ( не мисля че е характерно за нея)
Вече 4 изследвания сме направили на урината и те по спомен бяха нормални с отклонението кръв в урината : 3+; след антибиотика 1+; и после пак 3+ и 3+.
Забравих да кажа че майка след пауза от месец отново е взела същия антибиотик ( защото си е мислела че благодарение на него са се нормализирали нещата до 1+.

И през цялото това време й се е случвало изпускане на малко урина преди да стигне до тоалетната. И продължава това положение ( това не е нормално) .
И накрая да кажа че тя боледува от 85 г. от базедова болест , но хормоните контролираме от известно време по-сериозно и са много близо до нормалните граници . ( лекува се с метизол )
Пие хапчета за кръвно пропранол постоянно а ко-еналаприл има преиоди през които взима половин до 1 хапче днвно .
Др заболявания ( по сериозни ) няма .

Въпросът ми е уролог или нефролог й е нужен можете ли по дадената информация да кажете .
АКо не можете да кажете със сигурност от уролог ли следва да започнем или от нефролог.

Постоянно казвам да се пие вода но съм сигурна че не се пие достатъчно.
При подобни проблеми , добре ли е да се ие вода повече от обичайно колкото си пие ( не пие достатъчно вода ) или не ?
Благодаря предварително
r_velikova

Мнениеот pisana » 28 Окт 2015, 16:50

Здравейте!
Бих искала да споделя проблема си. Получих остра пронизваща болка във влагалището. Гинеколожката при която си пуснах платени изследвания ми е категорична, че съм за уролог и ми изписа антибиотик еднократен на прах и feminelle uno forte за да се облекча докато си намеря уролог. Не бях си обърнала внимание, че често уринирам и имам болки ниско долу на корема, както и чувство за недоуриниране и болка при уриниране. По принцип съм с гръбначни проблеми и болките са постоянни в кръста.
Теста ми е със следните резултати:
Урина-белтик: опалесценция под 0,1 g/l
01.09. Урина-седимент 12-15 левкоцита, 8-10 еритроцита, масово плоски епит.клетки.
Взех си направление с много обяснения и ми беше казано, че нямам инфекция. Уролога ми обясни, че имам инфекция и ми изписа антиботик Левокса 500 за седем дни по 1 и витамин С 3Х2. Днес е втори ден от как ги пия и все още имам болки ниско долу от корема и при уриниране. Както и болка при уриниране.
При въпроса намя ли да ме гледа на ехограф ми отговори че в моя случай няма нужда.
Моля, за вашето мнение за така описаните резултати и съвет!
Благодаря!
pisana

Мнениеот myagirl » 30 Юни 2017, 07:46

тук ли трябва да пиша за онлайн косултация с уролог?
myagirl

Мнениеот Mo0onllight » 24 Яну 2018, 18:23

Здравейте! Преди около месец започнаха болки и парене при уринирене, които започнаха да отшумяват след 2-3 дни,но се появиха постоянни, пулсиращи болки в бъбреците. Нямаше как да отида веднага на лекар понеже бях на работа и идваха празници. Отидох след седмица и личния ми назначи общи изследвания на урина и каза, че имам инфекция на пикочните пътища. Изписа ми Нитроксолин за 7 дни. По време на приема нямах оплаквания, но след като го свърших,понякога пак се появяваха болки и парене при уриниране. Отново отидох при личния и той ме изпрати на гинеколог. От там ми казаха, че няма нищо обезпокоително. Вчера си пуснах нови изследвания на урина. Резултатите са следните:
PH - 5
Белтък в урината - опал.
Билирубин - (negative)
Глюкоза - (negative)
Кетони - (negative)
Кръв - ( negative)
Левкоцити - (+) positive
Нитрити - (+) positive
Уробилиноген - normal
Отн. тегло - 1,020
Урина седимент -
Бактерии - бактерии
Епителни клетки -
Левкоцити - 4-5
Еритроцити -
Може ли да ми разясните какво е опал.,позитивни левкоцити и нитрити?
Mo0onllight

Мнениеот mixsi » 30 Окт 2017, 21:19

Здравейте, проф Делийска!
Бих искала съвет. От два месеца понякога ми се струва, че имам кръв в урината. Няма болка при уриниране, но имам леки тъпи болки под корема, които са там постоянно, все едно съм в месечно неразположение. Също така ми се подува корема на топка. Ако има болки в корема има и кръв, ако няма болка няма кръв. Не знам какво го предизвиква, чета за кръв в урината, но моите симптоми не отговарят на прочетеното. Какъв лекар трябва да посетя уролог или нефролог? Аз съм на 24, не съм имала проблеми с бъбреци или инфекции досега. Само веднъж съм имала бъбречна криза, но след изследвания нямаше нищо, това беше преди 2 години.
mixsi

Мнениеот miss_stanislava » 17 Яну 2019, 12:57

Здравейте , от около 2 години се въртя в омагьосан кръг и се боря с повтарящ се цистит , симптоми на честно уриниране , с парещо постоянно усещане и болезнено уриниране на края , се появяват 24 часа след секс . Пробвала съм дълго лечение първо с антибиотик ,след него Таваник и след това 3 месеца Уростим с пиелосептил . Започнахме да ползваме лубрикант на водна основа за да редуцираме появата на тези симптоми . Правих гибекологични изследвания , микробиология , хламидии , НРVвирус , всичко е наред . При последното оплакване преди около 4 месеца на стерилна урина излезе Е коли бактерия , беше чувствителна към всички аб изкарах лечение с монурал и имаше затишие , но от два дни отново след секс се появиха симптомите и сега се пробвам с Уринал акут и уринал Експрес , също взимам Утипро плюс и Д маноза , утре ще пусна стерилна урина .... но не мога да продължавам по този начин , Има някаква причина за постоянните оплаквания и искам съвет къде може да я открием , има ли вариант да се взима превантивно някакъв медикамент преди или непосредствено след секс , за да се избегне употребата на толкова много антибиотици ... и също какво изследвания биха могли да ни насочат към причината , на мен и партньора ми ... ще се радвам да чуя вашата консултация , защото вече съм отчаяна .
miss_stanislava

Мнениеот miglenamitkova » 06 Апр 2017, 22:08

Здравейте,от 1г.и 3 мес. страдам от повтарящи се цистити.Въпросът ми е на какво се дължи.
miglenamitkova

Мнениеот marijna.zlatanova » 11 Юни 2019, 11:47

Здравейте, може ли тук да получа онлайн консултация
marijna.zlatanova

ПредишнаСледваща

Назад към Урология и нефрология