Dr.Milkov написа:Здравейте,
Благодаря ,че се обърнахте за съвет.
Имате съмнения за цистит,но не разбрах добре какви са ви оплакванията?
Имате ли често уриниране ,парене при уриниране и т.н.?Какво провокира тези оплаквания? На колко години сте?
Урината има леки отклонения,но по принцип се лекува пациента с конкретни оплаквания, а не незначително променени уринни ( лабораторни) показатели.
Пишете малко повече подробности или ми звъннете по телефона за конкретен съвет!
Поздрави,
Д-р Веселин Милков
Благодаря ви за отговора, прав сте, че доста информация съм спестила.На 27 години съм, имам характерните оплаквания: често уриниране, при което почти не пишкам нормално, парене, не само по време на уриниране, а цялостен дискомфорт ниско в корема, точно тип 'парене'. Днес, когато си наложих да пия повече вода положението се подобри, дискомфорта го има, но не е така непоносим. Страдам и от една температура 37 градуса вече около 3месеца. Пусках пълни кръвни изследвания преди 2м. + деференциално броене, кръвна утайка, Asat и ALat, всичко беше в норма, с изключение на показателя за инфекция, тогава нямаше как да си пусна урина. Бъбреците не ме болят, не усещам никакво неразположение в кръста. Лекарят на база днешните изследвания и оплаквания ми предписа:
Ципрофлоксацин 7дни х 2таблетки,
Уринал акут 7 дни х 2 таблетки и
Уростим - по 1 таблетка 30 дни. Предписа ми също така, след антибиотичното лечение да си направя отново изследване на урината, както и да пия в продължение на 3 месеца
Нитроксолин 3 месеца по 1 т. дневно, при което за последното бяха много учудени в аптеката, понеже било антибиотик и е странно да ми го изписва общопрактикуващ лекар за такъв дълъг период от време. Като цяло това са ми оплакванията и историята!

))