06 Дек 2015, 18:42
vili123 написа:Много Ви благодаря за отговора!
06 Дек 2015, 18:51
steinerova написа:Добър вечер, д-р Савов,
Майка ми е на 72 години и преди 3 месеца и диагностираха болеста на Алцхаймер.
Всъщност от около година бяхме забелязали признаци на обърканост и промяна в
поведението. Затова и купувах рибено масло и гинко билоба с надеждата да се забави колкото се може процеса на дегенерация. През септември тази година и направиха комплексни изследвания в болницата „св.Марина“ във Варна и окончателната диагноза беше: МКБ - 10: G30.1 КП13: КЪСНА БОЛЕСТ НА АЛЦХАЙМЕР
Беше и предписан РИДАКСИН КАПС. 3 МГ , първоначално 1x дневно а след 2 седмици 2x дневно. Тъй като е отслабнала и е загубила апетит бих искала да се консултирам какви хранителни добавки можем да и даваме и дали може да продължава да взима рибеното масло и гинко билобата, евентуално ако можете да ми препоръчате някакви витамини .
Предварително много Ви благодаря.
10 Дек 2015, 08:36
29 Дек 2015, 00:04
07 Яну 2016, 15:42
steinerova написа:Много Ви благодаря за съвета.
07 Яну 2016, 15:46
vili123 написа:Здравейте д-р Савов!
Тъй като баща ми е със съдова деменция искам да ви попитам в този случай кое е по-доброто лекарство донецепт 10 мл или ридаксин кап.3 мл?Той пие и лекарствата:тебокан 80 мл,аспирин протект,немдатине 10 мл,торвалипин и хлорпротиксен!
Благодаря предварително!
07 Яну 2016, 18:23
18 Яну 2016, 19:13
erago написа:Здравейте, момче съм на 20 години. Ще започна от самото начало като бях малък на около 5 години си спомням ,че припаднах както си стоях с нашите в едно кафе, но сега нямам и спомен от какво е било, бил ли съм се стреснал от нещо или не. След това станах първи клас бях си изгубил един молив и припаднах отидох с нашите на лекар правиха ми се много изследвания но нищо след това, като ми взимаха кръв едни път припаднах и след това ми казах че явно е на стресова основа или страх. Така след това ми се случва няколко пъти но горе долу в годината веднъж и все като се стресирам от нещо. Като станах на 16 започнах да тренирам нямах почти проблеми но когато се стресна пак за нещо просто се стъписвах. Завърших училище и спрях с тренировките, сега живея с приятелката ми в чужбина от няколко месеца на скоро пак препаднах от страх и сега постоянно ми прилошава, мисля си дали няма да стане отново. Не мога да потърся лекар тук затова реших да пиша в форума. Благодаря Ви предварително!
04 Фев 2016, 11:21
15 Фев 2016, 13:10
s_ivelina написа:Здравейте!
Казвам се Ивелина от гр.Бургас.Моля Ви за съвет,майка ми мината година се разболя от мозъчен исхемичен инсулт на малкия мозък,правихме ЯМР.Виждам се бързо забравя и погледа й е празен все още не се е възтановила напълно.има и дискова херния и ишиас,но това ,че забравя ме притеснява много,възможно ли е този вид инсулт след време да доведе до деменция,препочърайте ни добри хранителни добавки да не достигне до това заболяване деменция.Гинко билоба пиеше 3 месеца ,но виждам,че нещо не дава резултат.Предварително Ви благодаря!Хубав ден!Чакам Ввашия отговор!