Здравейте Д-р Ментешев,
дъщеря ми е на 15г. с много заболявания от малка, преди 1 г. започна да получава световъртеж, главоболие, гадене (без повръщане), изтръпване на крайниците, схващане на мускулите на прасците както ходи, нощем се събужда и не помни как се е озовала в средата на стаята. Ходихме при какви ли не специалисти, в София, Стара Загора, Горна Баня, накрая в София проф.Литвиненко-детски невролог каза,че се касае за вид епилепсия. Забравих да спомена,че сме от гр.Плевен. В Плевен Д-р Божинов-невролог й направи ЕЕГ и каза,че имало малко смущения,но не е страшно. Изписа билкови лекарства,за да не я тъпче с конвулсивни силни лекарства. Да ама тя изобщо няма подобрение, за 3 мес. отслабна с 8 кг. Когато усети,че й идва кризата ми се обажда и се прибира от училище, преспива и й преминава. Да обаче започна и емоционално да се срива-да плаче, да се затваря, да не излиза никъде, да не се среща с никой, единствено казва в библиотеката се разтоварвам.Тя учи в Музикалното училище-изобразително изкуство.Решихме да я заведем и на психиатър.
Когато баба й почина преди 3год. от рак в къщи, тя много страдаше за нея и сега продължава,когато е депресирана започва да се сеща за баба си и не спира да плаче, задушава я, сърцебиене и т.н.От средата на Декември започна да приема Есцитил и Ривотрил. Бих казала,че все още не е излязла от депресивното си състояние. Тя казва,че дори няма желание да рисува,а това правеше постоянно и с желание. Отказва на приятелите си да излезе под предлог,че се чувства изморена. Онази вечер не можеше да заспи,заварих я да плаче с глас за баба си. С баща й имаме проблеми отдавна, дори сме разведени,но се съгласихме да се съберем заради децата. А тя, не иска баща си. Казва той ме тормози, той не ме обича, стресирам се при мисълта,че той ще се прибере от работа! А той е строг като баща и пие...Постоянно я кара да помага на брат й за домашните, да върши домакински неща, постоянно казва тя е мародер, само пари иска от мен. Тя самата ме укоряваше, защо сме се събрали с баща й,а аз казвам заради вас-надявах се, че ще се поправи,ще спре да пие, да прави скандали пред децата, да ги обижда, да ме унижава. И сега тя е човечето, което ме предизвика да отидем да живеем при родителите ми отново и да живеем без стрес, малко спокойствие. Дали от всичко това преживяно и тя е доста чувствителна й се натрупа незнам. Но детето ми продължава да "боледува". Посъветвайте ме, какво да направя за нея?