Диария - мнения и въпроси

В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани с болести на храносмилателната система, да споделяте мнения и да получите съвет.

Диария - мнения и въпроси

Мнениеот FramarLekari » 14 Дек 2018, 16:56

В тема диария на здравния форум може да откриете мнения и зададете вашите въпроси, свързани с това болестно състояние. Тук може да получите консултация, съвет и информация относно причините за появата й, характерните симптоми, поставянето на диагноза, възможностите за лечение и превенция й. На вашите въпроси отговаря медицинския екип на "Фрамар".

Диарията представлява нарушение на чревния пасаж, което може да се причини от различни болестни процеси, засягащи стомашно-чревния тракт. Проявява се с чести изхождания на редки, кашовидни или воднисти изпражнения повече от три пъти на ден. Допълнителни симптоми, които могат да се наблюдават са: повръщане, висока температура, намален прием на храна и течности, различна степен на дехидратация.

Научете повече за Медицинския отдел на "Фрамар"
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1987
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Re: Диария - мнения и въпроси

Мнениеот Дидиди » 17 Фев 2020, 22:21

Здравейте! От 7 месеца имам диария с периоди на временно затишие ( минимум 3 изхождания на ден- до над 15) :oops: :oops: . За този период посетих множество здравни заведения и гастроентеролози- без резултат.Всичко започна когато лежах в едно инфекциозно след едномесечна тежка диярия причинена от ешерихия коли, която е излекувана - всички контролни тестове за Е.К. са отрицателни, но от тогава имам средно 4-7 изхождания дневно, като в някои дни достигат много по-голям брой ДО 22!!!! и продължават и през нощта (буквално се събужждам на всеки час- два за да се изходя) . Калпротектина ми беше повишен само докато се лекувах от инфекцията с ешерихия коли. Изследвала съм се за всички други бактерии и паразити и тестовете са отрицателни, калпротектин в норма, но тези изхождания продължават и ми пречат да водя нормален начин на живот. При острите фази взимам смекти, ентерол, хидрасек но смекта спря да ми действа от известно време. Приемах и пробиотик- лактоторф в продължение на 2 месеца без видимо подобрение. Все още не ми предлагат колоноскопия, защото калпротектина ми е в норма. Не всички изхождания са диарични, дори голяма част от тях са добре оформени.Моля Ви помогнете ми, вие сте ми последната надежда. Всичко това е изключително изтощително за мен и ми пречи да водя нормален начин на живот. Какво да си изследвам, към кого да се обърна и аз вече не знам. :oops: :oops:
Дидиди
 
Мнения: 1
Регистриран на: 17 Фев 2020, 22:01

Re: Диария - мнения и въпроси

Мнениеот FramarLekari » 21 Фев 2020, 12:18

Дидиди написа:Здравейте! От 7 месеца имам диария с периоди на временно затишие ( минимум 3 изхождания на ден- до над 15) :oops: :oops: . За този период посетих множество здравни заведения и гастроентеролози- без резултат.Всичко започна когато лежах в едно инфекциозно след едномесечна тежка диярия причинена от ешерихия коли, която е излекувана - всички контролни тестове за Е.К. са отрицателни, но от тогава имам средно 4-7 изхождания дневно, като в някои дни достигат много по-голям брой ДО 22!!!! и продължават и през нощта (буквално се събужждам на всеки час- два за да се изходя) . Калпротектина ми беше повишен само докато се лекувах от инфекцията с ешерихия коли. Изследвала съм се за всички други бактерии и паразити и тестовете са отрицателни, калпротектин в норма, но тези изхождания продължават и ми пречат да водя нормален начин на живот. При острите фази взимам смекти, ентерол, хидрасек но смекта спря да ми действа от известно време. Приемах и пробиотик- лактоторф в продължение на 2 месеца без видимо подобрение. Все още не ми предлагат колоноскопия, защото калпротектина ми е в норма. Не всички изхождания са диарични, дори голяма част от тях са добре оформени.Моля Ви помогнете ми, вие сте ми последната надежда. Всичко това е изключително изтощително за мен и ми пречи да водя нормален начин на живот. Какво да си изследвам, към кого да се обърна и аз вече не знам. :oops: :oops:

Здравейте,
Вашият здравословен проблем е сложен и налага цялостна оценка на организма от добър специалист по гастроентерология, кой да анализира наличните изследвания, историята на вашето заболяване и да изключи всички възможни причини за хронична диария.
П.с. Ако по време на лечението за Е. коли инфекцията е използван антибиотик, то той би могъл да селектира определен вид чревни бактерии, които да се размножат свръх много и да доведат до дисбаланс на чревната микрофлора. Подобен вариант не трябва да се изключва.

С уважение,
Медицински отдел на Фрамар.
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1987
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Re: Диария - мнения и въпроси

Мнениеот marmozetka42 » 24 Ное 2021, 13:27

Здравейте! Майка ми взе антибиотик Азакс за три дни и получи диария със слуз около три, четери пъти на ден! Така е от една седмица! Яде само хляб! Има много колики и къркорене! Постоянно образува газове, но не може да ги освобождава! Взе няколко дни Ентерол, по две прахчета! Не помага! Взема и лопедиум от време на време!Тя си имаше колит и преди, редуваше кашкави изпражнения с оформени, но толкова куркане, буквално постоянно,и позиви за изхождане не е било никога! Как да спре диарията! Препоръчайте ми, моля ви, и добър пробиотик!
marmozetka42
 
Мнения: 1
Регистриран на: 24 Ное 2021, 12:09


Назад към Болести на храносмилателната система

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта